На море в Турция - тема 68

• 84 286
  • 899
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
BsrnX, единственото което вече искам е някой да каже официално в сряда дали и какво ще бъде. В момента въпреки малкия шанс все още задържам резервациите, имам време до 9.Юли за анулации, но съответно ще ми трябва време и за Гръцките резервации ... Ако няой беше казал че ЕС така или иначе забранява почиването в Турция, то поне щях да действам веднага, а то никой нищо не казва за Юли. А Юли е следващата седмица.
Ще почакаме и ще видим. Само да не стане като с чакането на Турция за влизане в ЕС, където ЕС постави камари с изисквания, Турция ги изпълни, после нови изисквания, и така до безкрай.

# 151
Току - що анулирахме традиционната от няколко години семейноорганизирана почивка в област Кемер. Тази година няма да ходим на море, ще го гледаме от морската градина само.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 00:28 от Не се сърди, човече

# 152
Малко новини от чужбина.
Corendon стартира от средата на следващия месец  ваканциите в Турция.
Холандците, които все пак решат да отидат, след завръщането си са 2 седмици в карантина. Corendon са решили да предлагат безплатни тестове на всички завърнали се от там, но министър председателя тук и здравното министерство не са съгласни,понеже ако се бил заразил някой,теста може и да не отчете веднага.В Турция пак казват е оранжев код и да се ходи само ако е наложително.
Много неприятно,мислехме септември ако се пооправи всичко да отидем,но с тази карантина незнам.Досега нямаше,днес съобщиха за карантината.
Така че и в България може и да не я премахнат.Препоръчват в ЕС да се почива.Съжалявам,че не можах да напиша хубава новина,но това прочетох току що тук,а те решенията са почти едни и същи в целия ЕС Sad

# 153
  • Берлин
И за нас (Германия) засега промяна няма. До 31ви август казаха едно голямо НЕ на Турция. За съжаление. Явно очакват политиците да завъртят туристите в границите на ЕС,което е чудесно за подпомагане на икономиките в такъв момент,но това никак не ме устройва. Обичам си турските почивки

# 154
Касова бележка от някой си ресторант в Бодрум.
Не мислете че супер цени има само в черноморието Simple Smile
... Шензлог на места 1000 тл..

# 155
Ние сме с резервация за 28 август в Мармарис със самолет! Ако продължи да има карантина от 14 дни, няма как да отидем, отпуската е изчерпана! Имам ли основание да искам от ТА смяна на датата или получаване на ваучер!
Да уточня, че резервацията е на ранни записвания с платено 30 %капаро, а скоро ще трябва да се плаща остатъка от сумата, а нещата са толкова неясни.... 😭

# 156
kisssa, ние имаме същия проблем. Всичко зависи от договора Ви с агенцията. Ние сме от 16.09 и с Тез тур и също сме платили 30% капаро на ранни. Обадих се в агенцията да   им кажа, че ако има карантина ние нямаме възможност да пътуваме. Отговориха ми, че ако  си анулирам почивката до 45 дни преди датата за пътуване ще ми бъде издаден ваучер за платената сума. Доколкото съм запозната при ранни записвания  в някои  агенции при отказ се губи капарото.

# 157
В хотел Pine Bay Holiday Resort 5* - Кушадасъ

*** С маски като се влиза в хотела, С маски като се влиза в ресторанта, Като се взима храна от блок масата пак с маски!!!
*** На басейна, на плажа, на баровете, в ресторанта по време на хранене без маски!!!

# 158
Погледнах този списък  - и Камелиите в Сиде ги няма. Имахме резервация за там в началото на юни, явно не са отворили. А от туристическата агенция ми казаха, че ще работят.
Камелиите са в смисъка под името Kameya World, но оше не са и подали документи за сертифициране. Ние поне имаме резервация за 21.08 и ги следя всеки ден, но за сега нищо
https://ktb.gov.tr/genel/searchhotel.en.aspx?lang=en&certificateType=4
впишете Kamelya

# 159
Сега проверих:
KAMELYA WORLD
Category: HOTEL
Sub Category:
Status:CERTIFICATION PROCESS
Certified by: TÜV SÜD TEKNİK GÜVENLİK VE KALİTE DENETİM TİC. LTD. ŞTİ.
City / District: ANTALYA / MANAVGAT
Owner of the Certificate: MALİYE BAKANLIĞI+FSP TURİZM YATIRIM A.Ş.+YAHYA KURT
Website:View
Certificate Date:

На въпрос до хотела кога ще отворят Kamelya Collection от хотела ми отговориха:

Dear Mr .......
First of all we would like to thank you for your kind interest in Kamelya Collection Exclusive Hotels.
We are as Kamelya Collection Exclusive Hotels are getting ready to open our doors for our guest and we will inform you all our facilties and new arrangements in the upcoming days.
However, we are waiting the enhanced declares from the countries and authority about the flights, airways, borders gates and quarantine rules.

Thank you again for your interest
Best Regards,
Gizem ŞAHİN ÖZKAN

# 160
  • Пловдив
Аз от кога бях писала ,че Камелиите са под съмнение дали ще отворят това лято.Тогава от една агенция ме заплашиха със съд за невярна информация.

# 161
  • София
Не само хотел KAMELYA WORLD, но и Hotel Selin e подал документи за сертификат:

HOTEL SELIN
 ПРОЦЕСА ЗА СЕРТИФИКАЦИЯ
TÜV SÜD TEKNİK GÜVENLİK VE КАЧЕСТВО DENETİM TİC. LTD. Sti.   
АНТАЛИЯ МАНАВГАТ   

Вероятно скоро и Fulya ще подаде документи. А, отварянето на самите хотели, явно зависи от възможността да пътуват свободно европейските и руски туристи. Хотелите определено са насочени към международен туризъм, не към местен.

# 162
Здравейте, искам да попитам за Land of legends, как точно стоят нещата. Какво точно влиза в билета?? Мисля, че имаше и среща с делфин, влиза ли примерно в целодневния билет или се заплаща допълнително, както и шезлонги, влакчетата, като цяло ще съм благодарна за всякаква информация. Разгледах сайта, но нищо не успях да разбера, освен колко ще ни струва.

# 163
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Не само хотел KAMELYA WORLD, но и Hotel Selin e подал документи за сертификат:

HOTEL SELIN
 ПРОЦЕСА ЗА СЕРТИФИКАЦИЯ
TÜV SÜD TEKNİK GÜVENLİK VE КАЧЕСТВО DENETİM TİC. LTD. Sti.   
АНТАЛИЯ МАНАВГАТ   

Вероятно скоро и Fulya ще подаде документи. А, отварянето на самите хотели, явно зависи от възможността да пътуват свободно европейските и руски туристи. Хотелите определено са насочени към международен туризъм, не към местен.

Ани, имаш ли някаква информация за Gural premirt Belek? Не виждам никъде дали има сертификат, дали са подали дори документи. Моля те, пиши ако знаещ нещо повече. Благодаря.

# 164
  • София
danym21, мисля, че не трябва да се притеснявате. Все още хотелите подават документи за сертифициране. Във фейсбук-група за Турция имаше видео на наши сънародници настанени в PINEBAY HOLIDAY RESORT - Кушадасъ, който съгласно сайта на Министерство на туризма на Турция, все още не е получил сертификат. Важно е сега да падне 14-дневната карантина, а хотелите ще си отворят.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 13:26 от Ani_iv

Общи условия

Активация на акаунт