На море в Турция - тема 68

• 84 274
  • 899
  •   1
Отговори
# 645
Има опция да си направите тест до 24 часа след прибирането в България. Който се предоставя на РЗИ и ви смъкват карантината.
Да, и това е вариант,обаче като се има предвид цената тук😂😂😂

# 646
И ние трябва да пътуваме с автобус в средата на септември месец, но има много неястни неща.
На нас от агенцията ни казаха,че се действа да се прави тест в хотела а резултатите да излизат като се прибиреш в БГ за да не те карантинират в Турция.

Коя агенция?

# 647
  • Пловдив
Isabella, Здравейте, искате да кажете, че Алхамбра няма да работи ли?
Нещо не разбрах, извинявайте?
И ние пътуваме от 10 години, но винаги организирано и с автобус 😊

# 648
Знаете ли дали има възможност за преместване на почивката догодина ако е за септември месец?

# 649
При влизане в България, без положитерен тест, автоматично ставаш под карантина. Някой знае ли как те изкарват от списъка с карантинираните? Аз знам, че попаднеш ли веднъж в този списък, няма измъкване. Разпитайте и за това, че моето е непроверено в съответната инстанция, но приятел попаднал в подобна ситуация ми сподели. Докато обгалва и се разправ, отминали 2те седмици. Абе общо взето няма инфо и всичко е на парче.
Ако теста е правен на границата те карантинират към РЗИ Хасково. Когато излезе негативния резултат пращаш имейл към РЗИ Хасково теста като прикачен файл и ти махат карантината. Аз лично, ако действам по този вариант, в момента,  в който ми излезе теста ще се чувствам свободна и няма да ми дреме след като изпратя имейла какви ще са им процедурите на РЗИ-то.
Инфомацията от кой източник е, защото на мен все негатините варианти са ми в главата. Абе не искам да съм тази, която ще мине тази ситуация, затова не рискувах.

# 650
Isabella, Здравейте, искате да кажете, че Алхамбра няма да работи ли?
Нещо не разбрах, извинявайте?
И ние пътуваме от 10 години, но винаги организирано и с автобус 😊
Периодично, от юни насам, пиша на хотела, за да съм в течение със ситуацията. Писах им на обяд и отговорът им беше, че са преместили opening date-a на 21.04.2021. Споделих им казуса и ги попитах как процедират в случаите с депозита; казаха, че щом сме с агенция, трябва да се обърнем към тях за депозита. Звъннах в офиса на Емералд и им споделих случващото се (не бяха наясно, дори сутринта ми цитираха дата на отваряне 10-ти август?!?!?). Отговорът им беше, че едната колежка трябва да пита другата колежка и че общо взето изобщо не са наясно със ситуацията и ще ми звъннат. Това беше около 15ч., след това нищо...утре ги почвам пак!
Вие с коя агенция сте?

# 651

Това е официалният отговор от Ориент 99 трябва да пътуваме на 04.09 за Алания но ако има положителен резултат от PSR оставаш под карантина в хотела за собствена сметка

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 23:06 от Svetla Tomova

# 652
Има опция да си направите тест до 24 часа след прибирането в България. Който се предоставя на РЗИ и ви смъкват карантината.
Да, и това е вариант,обаче като се има предвид цената тук😂😂😂
Цената тук е 135лв. За общ семеен тест, а от агенциите пишат че теста ще струва 30евро. Къде е по- добра цената.

# 653
  • Пловдив
Няма кой да ви пусне на границата без документ за отрицателен тест.Или показвате лист или карантина 14 дни.Такива ама тук в България ще правя или РЗИ ще ми я премахне няма.Имам позната която работи в РЗИ Пловдив информацията е от нея.

# 654
Няма кой да ви пусне на границата без документ за отрицателен тест.Или показвате лист или карантина 14 дни.Такива ама тук в България ще правя или РЗИ ще ми я премахне няма.Имам позната която работи в РЗИ Пловдив информацията е от нея.
Точно такава е и моята информация. А кореспонденцията с Оринт 99, публикувана по-горе е меко казана нагла. Как само отговарят!!!

# 655
Стига вече с всякакви измишльотини казани от разни жени на пазара, точка 11 от настоящата заповед на министъра на здравеопазването гласи, че директорът на РЗИ може да отмени карантината на лицата влезли в страната без отрицателен PCR тест, в случай че предоставят резултат от тест направен до 24 часа от влизането.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/08/11/zapov … -11082020_g_2.pdf

# 656
Преди няколко страници ви показах кореспонденцията ми с РЗИ Варна, но ние пак вярваме на някой който ние казал без сами да проверим.

# 657

Това е официалният отговор от Ориент 99 трябва да пътуваме на 04.09 за Алания но ако има положителен резултат от PSR оставаш под карантина в хотела за собствена сметка
А на мен от Ориент ми отговориха, че при болен, престоя в хотела е за сметка на самия хотел, както и че ако искам ваучер, трябва да го заявя 20 дни преди пътуването, но само ако платя и остатъка от сумата, а на Вас са казали седмица преди пътуването, май си пишат Ориент 99 каквото им падне! Просто нямам думи!!!:scream:

# 658
  • По света и в нас.
Стана ми интересно сега,вчера ходих в офиса на Ориент 99 и на място ми казаха,че ако теста е положителен седиш в хотела още 14 дни за сметка на хотела,а след това техен автобус те прибира от там.Попитах мога ли да откажа теста и  да се прибера,отговора беше Да и седя карантина 14 дена ,ако искам може до 24 часа да си направя тест в бг за да отпадне карантината.

# 659
  • Пловдив
Директорът на РЗИ "може да отмени",  а не "отменя карантината". А в какъв срок? Ако се наложи да чакаме 14 + дена да си получим документа? Активираме си застраховката, ако се разболеем, но тя не покрива лечение на  Ковид!

Общи условия

Активация на акаунт