Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 193
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
От два часа се разправяме да гаси компютъра и да ляга. Едва преди малко се случи. Даже леко си подреди стаята и занесе всички дрехи, които беше обличал тази седмица, в коша за пране. Тиха радост ме изпълни Joy

# 496
През седмицата - 22часа най-късно, почивните дни - 23, но той е "чучулига" и му се доспива вечер. Вкл и ваканциите в толкова ляга, защото и на почивка или като ходим на плаж, ставаме най-късно в 7, просто навик.

# 497
  • София
Към 10 най-късно е в леглото (за да може и брат му да заспи, в една стая са), но гледа клипове на телефона още малко. В събота обикновено има мач и пак се налага да става рано, така че само събота вечер има възможност да будува доколкото си иска.

# 498
През седмицата в 21 са в леглата, уикенди и ваканции до 22.30, рядко 23. Е, лятото и до по-късно, по изключение. Телефоните си оставят във всекидневната,  не ги носят в леглото. Нямат тв в стаите си.

# 499
  • София
При нас трудно могат да са легнали в 9. Та той се прибира в 7 от училище, кога ще се изкъпе, вечеря, а и да се видим малко трябва, да поразпусне. Ей това много ме дразни в нашата образователна система.

# 500
  • На острова
Ляга си към 22 ч., става в 8 ч. за училище. Почват от 9 до 15 ч. Няма телевизор в стаята, но обикновено гледа нещо на телефона. В съботите и неделите има тренировка и мач съответно, така че няма разлика и за през уикенда.

Докато бяхме в локдаун обаче лягяше много късно и един път ми се събуди в 13 ч.! После баща му го изчислил, че ставял през нощта да си джитка на плейстейшъна..

Вчера за пръв път се прибра сам от у-ще, 15 мин. ходене (ок, аз бях на телефона с него през цялото време). Направо не знам кога порастна това дете. Аз като се прибрах от работа и намерих оставено ми цветенце от един храст по пътя, който винаги се спираме и го обсъждаме колко е интересно 😍
Скрит текст:

# 501
~Миа~, много мило! Детето ти е оценило миговете с теб и това цветенце ще му остане символ за топлината, близостта, която си му давала, докато сте били заедно и сте го гледали💗

Моят син е от късно лягащите. Сам си прави програмата, навива си будилника за сутринта и си се напасва на своя си биологичен часовник.
В началото се бунтувах, но вече се убедих, че бунтът ми е безсмислен. Разбрах, че биологичните ни часовници се различават и си лягам далеч преди сина ми. Понякога дори той още не е вечерял, когато аз съм вече заспала.

# 502
Моят си ляга в 22.00,тел.се оставя при нас,иначе го хващам,че виси до никое време и сутрините,съответно са кошмарни.ТВ в стаята му не работи,ако не му се спи си чете малко и така.

# 503
Направо ви се възхищавам как почти всички лягат навреме. При нас 22ч е още ''следобед''.

И да легне се върти и не заспива, явно сова. Но пък става рано и ми се струва, че не спи достатъчно. Но моя не тренира и сигурно не се уморява. Абе здраве да е.

# 504
  • Пловдив
Моят като малък лягаше мн.рано...сега вече не Simple Smile В 22.30 ляга, ама цъка още малко на телефона.
Снощи ние бяхме навън с приятели. В 00.20 той още беше на компа. Ама това е изключение...уж.

# 505
Моите концепции за казарма постепенно се изпариха.
До преди 2 години имаше железен режим за лягането, от бебе обича да ляга рано и да става рано.
Към момента - ляга в 22.00 часа и става в 6.00 за училище. Само събота е ден за късно лягане  и до 23.00 часа е заспал.
Детето ми е Лъв, много е "велик", но постоянната несигурност го гризе и не си го признава често.

# 506
  • На острова
Катерица, благодаря за хубавите думи 😊 Старая се да си имаме наши моменти си заедно. Знам, че нашето ежедневие е тяхното детство и трябва да правим всичко възможно да останат хубави спомени. Аз имах чудесно детство и според мен е допринесло много за това, което съм в момента. И съм благодарна на нашите.

Днес след футбола заяви, че откакто се е преместил в новия тийм “носи целия отбор на гърба си”. Точно така каза самохвалкото. Посъветвах го да се радва на това, но да е по-скромен. И да не го споменава пред никой от отбора, разбира се.

# 507
Хигиената на съня е важна у нас. Колкото повече екрани в стаята, в която се спи, толкова повече изкушения, съответно лош и недостатъчен сън. Затова в стаите им интернет няма, телевизори няма, конзоли и подобни също.
Тренират по час и половина всеки ден, уикендите са им официалните мачове. Да издържат на това натоварване не става без  сън. И храна също 😀
Ето, сега се връщаме уморени от цял ден по залите, утре денят е без мачове, ще спят до късно. Значи днес ще  направим бавна вечеря с кино вечер, затова ще си легнат към 23 часа по изключение.

# 508
Моля, препоръчайте ми шампоан против пърхот/ за сина ми/ от който сте доволни.

# 509
Ако има медицински проблем, козметичен шампоан няма да свърши работа.
Когато започна пърхота първо купих от аптеката Низорал, след това пробвах различни козметични, докато се нацели работещият за него. В случая е Здраве.

Общи условия

Активация на акаунт