Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 224
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Перник
И моят 13-годишен има 2 учасни черни точки - по една във всяко ухо. Опитвала съм със стискане, но пищи,м все  едно му режа главата. Замислям се да го заведа на козметик...то аз през живота си не съм стъпвала на такова чудо... Blush

Не съм купувала нищо. Има маратонки, тънко яке и дънки, за които съм сигурна, че му стават. Всичко останало вероятно е късо, но ще пазаруваме в движение. Официално откриване на учебната година за техния клас няма да има (само за тези, които са за първа година в училището), така че вероятно ще е с къси гащи и по-прилична тениска на 15.09. Simple Smile

# 361
За черните точки знам от една стара козметичка с пълнител на химикал.Слагаш отгоре и натискаш и пълнителя се пълни.

# 362
  • София
Аз ударих жесток шопинг този година - осмокласник и първокласничка с униформи. 4 пъти ходих по магазините, като последното ходене беше и с двамата. Луда ме направиха. И днес установих, че съм забравила да взема маратонки за ФВС на пубера.
Останаха неговите учебници и 2 раници за малката. 1 голяма, която ще се носи в понеделник и ще се взима в петък, в която ще са всички учебници и тетрадки, и една малка за ежедневните неща - маски, вода и т.н. И сега съм пред дилема дали да не й взема чанта вместо раница. В една книжарница днес видях много хубави чанти за момичета. Ще се допитам до съпружеския организъм и утре ще скоча са взема

# 363
За черните точки знам от една стара козметичка с пълнител на химикал.Слагаш отгоре и натискаш и пълнителя се пълни.
Нещо не схванах, как точно става

# 364
  • Русе
Лейди, търси учебници втора употреба.Поне за вашият набор вече има. Моят големият, е първия набор и купуваме нови. Бясна съм. За нашият набор защо не пуснаха помощи?! 250 лв ни струваха тогава Triumph  и така си остават неизползвани. Все карат на записки.

# 365
The invizible. Пълнител на химикал този който може да се изкара от самия химикал.Отгоре е прозрачен без мастило слагаш върху черната точка ,да попадне точката по средата и натискаш.Виждасе как излиза .Просто на места които неможе да се стисне между пръсти това е решение.

# 366
  • София
Понеже сравнително скоро дискутирахме темата за оставянето на тийнейджър сам. Та ние направихме този уикенд бойното кръщение. Появи се обаче и братовчед му, който е на 20. Но дори и без него, пак щеше да бъде сам. Той не пожела да идва с нас, защото нямаше други деца на неговата възраст, и аз веднага се съгласих. Хем не искам да ми мрънка на главата, че му е скучно, хем и ние с баща му си имаме нужда да останем сами.
Реално на тази възраст някои деца отиват в друг град сами да учат, така че не мисля, че му е рано.
Предупредих го преди да тръгна, че това е тест и ако го издържи успешно, ще остава и друг път сам. Ако не, ще не ще, ще идва с нас. 😂

# 367
На колко години е?

# 368
  • София
Декември ще направи 14, ще бъде в 8 клас.

# 369
  • Някъде в Европа...
Аз не съм го оставяла сам за цяла нощ...Просто не се е случвало, не че съм целяла да не остава сам..
Ние бяхме на велосъстезание в Ловеч (аз го определям като планинско спускане) този уикенд и ни "тресат" още емоциите, за училище не помисляме...Ще си копирам поста от наборната тема, че не ми се пише:
Много доволна от представянето му като за пръв път и то само с "махленско" каране и поддържане на колелото от него - сам-самичък. Че и през нощта срещу неделя бе с разстройство, а по време на самите спускания - на 3 лопедиума, без обичайната закуска и после обяд, а само на печени филийки...😣А имаше много добре подготвени деца логистично, състезатели от отбори също..Той беше в най-многобройната възрастова група и резултатът му е в средата...Видях обаче каква е разликата в колелата и за какво трябват скъпи части и поддръжка - мрънкала съм абсолютно излишно за парите, давани за ъпгрейдване и смяна на колелото - признавам си.....
Беше състезателят, който падна след като успешно се приземи, след скока на финала, буквално 2 стъпки преди него и "събра" огражденията...Много нелепо падане и слава богу - без последствия нито за него, нито за колелото ..(след като се приземява, колелото му поднесло настрани, той разбира и го пуска и пада по дупе, просто беше атрактивно, защото събра обезопасителните ленти и те повлякоха финалните ограждения..и това пък се случва след финалното отчитане на практика...толкова много гледахме и анализирахме клипът, който му направих на спускането.....) Излишно е да казвам, че беше бесен и през целия път към ВТ му успокоявахме нервите..че и плака от яд... но по-добре така, отколкото да лекувахме рани сега или недай боже, нещо съвсем лошо...Само е ожулен и натъртен по дупето...на колелото също нищо му няма...Сега говори за състезание в Петрич след 2 седмици 🙄
Иначе прекарахме два прекрасни дни в Ловеч, и панаир имаше....
Разбрах какво е да си майка на състезател - колоездач и колко важна е логистиката за този спорт, изразяваща се в "железа"...
Сега ги чака училище..Освен че трябва да е в 9 ч. в двора на училището, името на класната и какви учебници, нищо друго не знаем..РС чак на 29.09..Малко съм изумена от организацията или липсата на такава, при положение, че са първа година в гимназията...

# 370
  • Пловдив
Оооо, ти поне знаеш името на класната Simple Smile  При нас всичко е мистерия...утре в 9 в двора, че и ние сме поканени. Ни класна знам, ни учебници...щели да кажат.Аааа...само, че е в 8ж клас Laughing

# 371
  • Русе
При големият (11 клас) все още цари пълно информационно затъмнение. Единственото, което се каза е, че утре няма да са научилище. Обаче кога ще са, и по каква програма...
При малкото (5 клас) вече има яснота какво що.
Вчера в магазин на ССС попаднах на оферта на раници. Забърсах една Пума за 24 лв. Децата вече с такива ходят и не искат друг вид.
Днес взех бележници и се отчитам като приключила с училищната подготовка Simple Smile.

Предните години какво обличане на учебници, надписване, пазаруване и гласене беше.... Тая много ларж я давам.

# 372
  • Пловдив
Бележници...? Че нали са електронни вече тия щуротии?

И аз ходих вчера в ССС за сникърси на юношата, ама мн.смотани в тоя магазин, бе...В сайта има модел, който обаче от там не може да се поръча. В м-на го нямат наличен...има го само в Обувки.бг, ама там отстъпка няма Head Band  Не могат да съдейства и така...без обувки сме.

# 373
  • Русе
Щяло да има, нямало да има...взех днес за всеки случай. Да не бягам утре и затова.

# 374
Бележник може да няма но ученическа карта трябва да има, а те вървят в комплект.

Общи условия

Активация на акаунт