Забременели след ин витро - Тема 47

• 47 011
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Аз също съм с ниско кръвно по принцип 90/60, а в началото на бременността беше даже и по-ниско, даже за малко не припаднах на опашка в магазин. Пратиха ме на консултация с кардиолог и хематолог и ми изписаха В12 и желязо, понеже се оказа, че хемоглобинът ми е много нисък. А и всички лекари ме посъветваха да си пия по 1 кафе (преди да забременея пих много, а след това го бях спряла). Сега съм 25 г.с. и от няколко седмици нямам проблеми с ниско кръвно, даже е високо за мен 110/65.

# 646
Аз имах доста добър хемогл. още в началото, после спадна, но го качих с ниска доза желязо, сега пак е ок, но взимам на опред.време Б12, никога не ми е ставало лошо като бях бр., а редовно някой се тревожеше особено при взимане на кръв. Кафе не пих до 4м, преди пиех 1 или 2 слаби, от 4м пиех 1 слабо, но на кръвното много не влияе,повече на пулса😁

# 647
В началото на бремеността кръвното пада,  има влиание и утрогестана или др.вид прогестерон. Към 20 г.с. и + се качва кръвното. Добре е да се следи особено за тези дето обичайното кръвно е 120/80, защото не всеки усеща какво му е.

# 648
С много ниско кръвно бях до 18-20г.с  Ставаше ми много лошо, постоянна умора и гадене, липса на апетит, световъртеж и два пъти краткотрайна загуба на съзнание. Единият път пък толкова сближих границите, че буквално не виждах нищо, черно петно, а си бях в съзнание. Трябва почивка и по-силна храна. При мен таратор и малко шоколад помагаха. Не съм спирала да пия кафе.
Относно размерите на бебо още от 8г.с ми казват, че върви напред с поне една седмица, към 20гс вървеше с две седмици напред, сега съм 33гс и на последния преглед казаха, че е с две седмици  и половина по-голям. Правих тест за инсулинова резистентност , минах всички ФМ, детето си е наред, просто расте голямо.
Не се притеснявайте излишно. Важното сега и за Вас и за малкото съкровище е да сте спокойна и да се чувствате добре. ❤️

# 649
  • Sofia
Аз съм Зет и ми върнаха 5 дни от датата на трансфер. Относно кръвното, в началото бях с ниско 90/60, и от началото на 4-тия месец съм вече с високо и взимам Допегит. Лошото е, че в момента съм в 27гс и от 2 седмици, кръвното е или много ниско или високо, и главата ще ми се пръсне... Навсякъде ходя с апарата за кръвно 😑

# 650
Аз съм Зет и ми върнаха 5 дни от датата на трансфер. Относно кръвното, в началото бях с ниско 90/60, и от началото на 4-тия месец съм вече с високо и взимам Допегит. Лошото е, че в момента съм в 27гс и от 2 седмици, кръвното е или много ниско или високо, и главата ще ми се пръсне... Навсякъде ходя с апарата за кръвно 😑

Само допегит /включиха ми го като почнах да достигам 125/85 на 2-3 дни/ ли имаш ? Аз имам и небилет. Поддържам го сега нормално, но също меря по 4-ри пъти дневно. Не ти ли предложиха холтер, много е точен с него анализа.

# 651
  • Sofia

Само допегит /включиха ми го като почнах да достигам 125/85 на 2-3 дни/ ли имаш ? Аз имам и небилет. Поддържам го сега нормално, но също меря по 4-ри пъти дневно. Не ти ли предложиха холтер, много е точен с него анализа.
Още в 20-та седм бях за 3 дни с холтер, пия допегит сутрин/обед/вечер. Беше ок, но от 2седм, прави каквото си иска. Проблема в момента е, че или е 90/60 или става 117/87. Бетаблокер пиех при миналата ми бременностпи не видях разлика, за това сега го отказах. Моя пулс постоянно си е около и над 90. Утре ще се видяри с ендокритолога и кардиолога 😁 То и ТСХ-то ми скочи на 3,5... То вече ми омръзна да ходя на 105 различни доктора... Добре че му се вижда края.... Важното е момците да са здрави, аз все ще избутам 😁

# 652
  • София
Здравейте. Много плахо и притеснено се включвам при вас. Утре ми е първият преглед и така се надявам да покаже, че дотук всичко е наред. За първи път имам резултат, различен от 0 на теста, това ми е трети трансфер, всичките са ЗЕТ, като досега връщахме по две, а този път - едно. Аз съм на 35 и сме с МФ. Надявам се всяка стъпка напред да е успешна..

# 653
Здравейте,момичета правилите плазмотерапия на ендометриума и с + тест след трансфера на кой ден от цикъла извършите процедурата ?

# 654
Успех! Стискам ти палци от все сърце! Много се пази и няма да се предавате! 🍀🍀🍀
[/b]
Здравейте. Много плахо и притеснено се включвам при вас. Утре ми е първият преглед и така се надявам да покаже, че дотук всичко е наред. За първи път имам резултат, различен от 0 на теста, това ми е трети трансфер, всичките са ЗЕТ, като досега връщахме по две, а този път - едно. Аз съм на 35 и сме с МФ. Надявам се всяка стъпка напред да е успешна..

# 655
  • варна
Момичета , чета ви от доста време и тайничко се надявах да се включа при вас:hearts:. Правих няколко пикливи теста положителни - чхг на 15 ден от трансфера на две двудневни точици 533, на 18 ден 1583 ! На преглед още не съм ходила казаха ми в петък , да се надявам ли тогава да чуя сърчице. Тайничко се моля да се видят две точици

# 656
Трябва да са минали поне 10-12 дена от деня в който си очаквала да ти дойде, за да видят нещо.

# 657
  • София
Ето ме. Точката е там, където трябва. Сега следващата стъпка е да се чуе сърце. Това ще го знам след 10 дни. Сега ми хрумна - то всъщност само се вижда как пулсира, или може да се чуе, не ми е ясно.. Което и да е, нека да го има 🍀

# 658
При мен в средата на 6г.с. само се виждаше че пулсира, не сме го чували.

# 659
6г.с и 4дни се отчете и видя пулс,но знам,че не е хубаво да се пуска да се чуе,че вредяло на ембриончето, по натам вече.

Общи условия

Активация на акаунт