Мъжът ми си промени отношенията към мен

• 10 831
  • 151
  •   1
Отговори
# 135
Ако ми плащат добре, ще го изтърпя този повярвал си началник. И също така ще плащам на жена, която да чисти вкъщи. Варианти колкото щеш.
Колко добре? Някои се радват на постижение от 2000лв. Ще слугуваш за 2000лв, от които ще даваш 600-700 "на жена". Накрая какво излиза като теглиш чертата?

# 136
  • София
За мен, не е въпроса за колко пари ще изтърпиш "повярвалия си началник", който ще изкарва комплексите си върху теб и ще те прави на трътка, а защо срещу едни пари си готов да изтърпиш унижения?
Защо могат да купят достойнството ти с финикийски знаци, а не си в състояние да "слугуваш" на децата, мъжа си и себе си, докато всички имат най- голяма нужда от теб вкъщи?

# 137
  • Варна
absurT, аз да кажа защо съм търпяла. Така се случиха нещата, че се наложи заради CV и трупане на опит да постоя някъде 1-2 годинки. Изпълних си плана и се махнах.

А и колко и каква най-голяма нужда ще имат вкъщи мъжът ми и децата, ако последните са вече на възраст, в която сами да могат да се хранят, обличат, говорят, въобще вече са ученици, та да трябва да ми стоят до полата. Не визирам наистина малки деца, там едва ли някой си мисли, че могат сами да се гледат. А и мъжът би трябвало да е равноправен партньор на жената в тяхното отглеждане...

# 138
Защото годините "слугуване" на пазара на труда носят своите предимства. На първо място е сигурност, че дори да се разделиш със половинката, ти можеш да се справиш със положението. На второ място е по-лесното адаптиране при голяма промяна, а също така възможността да намериш работа.
Не на последно място - домакинските задължения не бива да са слугуване. Те са част от живота на всеки човек и всеки един- мъж, жена, дете, трябва да се включва спрямо възможностите си. Общото жилище предполага общи задължения и общи усилия.
Това си е изцяло личен избор, но когато нещата продължат с години, то става трудно да излезеш от статуквото и да промениш нещата.
При едно сътресение, когато дохода е един, нещата се сгромолясват много бързо.

# 139
  • Варна
Съгласна, отделно с ходенето на работа, попадаш в най-различни ситуации. Трупаш опит, който в кухнята, според мен няма да придобиеш. А ако сменяш местоработи, това дори и да има своите минуси, има и доста плюсове. Контакти с нови хора, различни начини на работа, изгражда се и начин на поведение в работна среда.

А и дори да не говорим за раздели (разводи), при злополуки или болест, винаги и по-добре да има още един, който да помага в такива ситуации.

# 140
  • София
Тук говорим за слугуването вкъщи при малки деца, не за седенето вкъщи цял живот.
За това, че би изтърпял заради едни пари "повярвал си началник" и после да ги дадеш тези пари на детегледачка, само и само да не си вкъщи.

# 141
  • Варна
Ако някой го вижда като да си гледа малките деца и да слугува едновременно, май по-добре въобще да не ражда.

А и защо домакинската работа задължително е слугуване? Ако някой го приема така, проблемът си е негов. То ни вкъщи да слугуваш, ни на шефове....

# 142
  • София
Ако някой го вижда като да си гледа малките деца и да слугува едновременно, май по-добре въобще да не ражда.

А и защо домакинската работа задължително е слугуване? Ако някой го приема така, проблемът си е негов. То ни вкъщи да слугуваш, ни на шефове....
Е, това все се опитвам да разбера и аз.

# 143
  • Варна
А и да добавя, не само да не ражда, но и да не се обвързва, завързва и т.н. с никой мъж!

# 144
Е, хайде стига с тоя лош началник! Клише е. Ако жената е добре образована и квалифицирана ще бъде в състояние да поставя изискванията си. Ако седиш вкъщи, не казвам да слугуваш, защото аз върша домакинската работа с удоволствие, ама развитие имаш? Да ставаш все по- ленив и все по- малко конкурентноспособен.

# 145
  • Варна
FrauDanna, така е, но ако си в началото на кариерното развитие и нямаш опит, трудно договаряш каквото искаш, ако вече имаш какво да предложиш тогава е по-лесно. Най-малкото човек без никакъв трудов стаж и навици, дори и пълен отличник да е,  не намира лесно работа. За моята специалност само преди 7-8 години искаха минимум 3 години стаж. От 4 години някъде паднаха изискванията на минимум 1 година. Аз си търсех работа, когато все още масово искаха 3 години. Имах късмет да ме хареса шефка и почнах по програма от бюрото по труда. Естествено си ме препита какви знания имам и после каза, че ме взима.

# 146
Докато се гледат малки деца,и ако има финансова възможност е добре жената да си е в къщи.След това е добре да тръгне на работа.
Това общо взето обобщава всичко казано до тук.Без съмнение има всякакви варианти според характера и личните предпочитания.

# 147
Аз затова попитах на каква възраст са, защото такова искане да не работи създава подозрение, че или е сериозно ревнив или по-вероятно е млад, зелен и си е въобразил, че печели много пари. А може да е някой с турско-арабски произход и начин на мислене.
Все турците са ви виновни ако турчина не иска приятелката му да работи то е лош не уважава приятелката си. Ако турчина иска приятелката му да работи и да се издържа сама пак е лош. Аз се гордея, че съм туркиня, но обичам и България.

# 148
  • Варна
Въпросът не е в националността, а в начина на мислене. И не може да отречеш, че има защо да е нарицателно.

# 149
  • Варна
Cat love, аз не гледам и на българияте, китайците, американците и т.н., които забраняват нещо на половинките си, без значение какво, дали работа, дали нещо друго. Така, че тук наистина няма значение националността.

Авторката включвала ли се е скоро да каже какво се случва при тях?

Общи условия

Активация на акаунт