Мъжът ми си промени отношенията към мен

• 10 799
  • 151
  •   1
Отговори
# 60
А, точно. Всъщност, авторката няма нищо против мъжът ѝ да взема решения за нейния живот и да ѝ ги снася като заповеди. Но, като не ѝ харесва новото му решение, пита нас защо така.

# 61
Ако авторката си има готово работно място и не го иска - да дава насам, ще работя и с квантова физика в тази криза , ако се наложи

# 62
  • София
На мъжа може да му е писнало, може да не я обича вече, може да има разходи по любовница, може да има притеснения за бъдещето, може да мрази това в което се е превърнала. Хиляди неща може.
Може и да иска развод, но да е сигурен, че тя ще се оправи....

Абе, като няма да го питаш защо, отваряй обявите и се не помайвай.

# 63

Готино се харчат чужди пари, а?
Не ти ли се иска поне малко да си полезна на обществото и да се развиваш в някаква сфера? Някъде между сутрешната гимнастика, обедната прахосмукачка и турските сериали? Ей, аман от natural-born търтеи бе.
[/quote]

Ако хората са богати на защо да не му харчи парите?
Имам познати богати мъже, които жените им са прекрасни домакини с прекрасни семейства и домове. Домашният лукс, който една отдадена домакиня може да създаде- една работеща жена просто няма енергията да прави.
А и за мен е абсолютно сексистко  изказване това - да чистиш, готвиш и переш, да се грижиш за атмосфера и деца, да се държиш секси и поддържана- значело да си търтей! Ха! А сигурно да играеш пасианс в общината и децата ти да са изтървани = да допринасяш за обществото хаха

# 64
Едва ли са богати.

# 65
  • София
Още една прокламаторка на отчаяните съпруги...

# 66
  • ЯМБОЛ
Може да е започнала да харчи много и му е писнало да е касичка.

# 67
Ама, моля ви, търтеи има както сред домакините, така и сред ХОДЕЩИТЕ на работа. Няма нужда от кални битки между работещи и домакини. Не е това проблемът на авторката.

# 68
Странно ми е как се създават семейства между хора, които не могат да говорят помежду си за абсолютно тривиални неща. Щом си избрала да си с този мъж, да му разждаш деца, да градите дом, защо не му кажеш в прав текст как се чувстваш добре, защо не обсъдите гледните си точки и т. н.?
В същото време той си е в правото да ти каже да се хващаш на работа, защото не е длъжен да те издържа. Сигурно ти е добре да си домакиня и някой да ти дава пари, но се поставяш в зависимост  и във всеки един момент той може да ти спре парите и да те натири да работиш.

# 69
Тук не сме врачки. Дай ми телефона му да му звънна да го питам щом теб толкова те е страх

Странно ми е как се създават семейства между хора, които не могат да говорят помежду си за абсолютно тривиални неща. Щом си избрала да си с този мъж, да му разждаш деца, да градите дом, защо не му кажеш в прав текст как се чувстваш добре, защо не обсъдите гледните си точки и т. н.?
В същото време той си е в правото да ти каже да се хващаш на работа, защото не е длъжен да те издържа. Сигурно ти е добре да си домакиня и някой да ти дава пари, но се поставяш в зависимост  и във всеки един момент той може да ти спре парите и да те натири да работиш.

Как пък ще не е длъжен - деца му е родила, слугува на всички. Ти безплатно ли смяташ че трябва да го прави? Не отмениха ли робството отдавна ?

# 70
Всичко беше наред известно време, обаче от скоро ми заяви че иска пак да работя. Няма проблем за мен, аз лесно ще се захвана пак на работа, обаче искам  ващо мнение относно това, защо първо иска да спирам да работя а след това си променя мнението и иска пак да работя, изобщо незнам какво става. Наще отношения са добри, не се караме, винансово сме добре, обаче много се чудя защо така си промени мнението изведнъж.
Най-вероятно е видял, че не ти се отразява добре неработенето. Поначало не е много умно да спираш да работиш, защото ще се занимаваш с домакинство - не знам подробности, но децата ми прозвучаха като нещо в бъдеще време. Ако е така, това да спреш да работиш при липса на достатъчно алтернативна заетост е сериозна грешка. На колко години сте?

# 71
Скрит текст:
Всичко беше наред известно време, обаче от скоро ми заяви че иска пак да работя. Няма проблем за мен, аз лесно ще се захвана пак на работа, обаче искам  ващо мнение относно това, защо първо иска да спирам да работя а след това си променя мнението и иска пак да работя, изобщо незнам какво става. Наще отношения са добри, не се караме, винансово сме добре, обаче много се чудя защо така си промени мнението изведнъж.
Най-вероятно е видял, че не ти се отразява добре неработенето. Поначало не е много умно да спираш да работиш, защото ще се занимаваш с домакинство - не знам подробности, но децата ми прозвучаха като нещо в бъдеще време. Ако е така, това да спреш да работиш при липса на достатъчно алтернативна заетост е сериозна грешка. На колко години сте?

Как е видял, че не и се отразява добре НЕработенето? Тя сама си каза, че и се отразява добре. Със сигурност не е това причината. Има много други обяснения, но няма как да ги знаем, пък и авторката не дава никаква инфо, а само пита. Може мъжът поради някаква причина да не е сигурен в собствените си доходи, в работното си място, може да му се струва, че жена му харчи повече, отколкото могат да си позволят или просто му се струва много, може да планува голям харч в близко бъдеще или да си мечтае за нещо, което в момента не може да си позволи, може да си е хванал любовница и да предпочита вече нея да издържа, а жена му сама да се оправя....

# 72
  • Варна
Хахаха, за пореден път се убеждавам, че не трябва човек да остава без свои приходи и работа, та ако ще и работата да е метене на улиците! Не бих търпяла и секунда някой да ми казва кога да спирам/почвам работа! Авторката написа, че той от самото начало на връзката им е бил против тя да работи, тя се съгласила, а сега се чуди защо той си променил отношенията към нея. Или не е наясно, че от началото на 2020, цял свят се чуди какво ще се случи дори до края на годината, или е тотално незаинтересована какво ще се случва с нейния и живота на семейството й. На мен лично още в началото мъж да ми казва да не работя..... веднага ще е пратен да търси такава, която иска да си стои вкъщи, без лични доходи, социални контакти и лични професионални успехи и развитие. То и без това такива под път и над път, търсещи някой да ги дондурка! 

А и винаги съм се чудила на такива трайно неработещи как не се тревожат за бъдещето, тъй като няма нищо сигурно! Но всеки има глава на раменете си да мисли, ако може.

Отделно авторката му ражда деца, а не смее да зададе елементарен въпрос на съпруга си...... Думи нямам!

Само да уточня, че не говоря за периодите на гледане на дете до към 2 години, болест и оставане без работа поради съкращаване!

# 73
Как е видял, че не и се отразява добре НЕработенето? Тя сама си каза, че и се отразява добре.
За нея може да е добре да не бърза да тръгва сутрин и да не изпълнява неща, които не ѝ харесват (не на всеки професията е като хоби). Само че отстрани погледнато може да е изглеждало зле положението. Хората са казали, че безделието е вредно. Едно е да е заета по цял ден с 2-3 малки деца, друго е да рови форуми, следи сериали и да чака голямото бъдещо домакинстване. А ако действието се развива последните месеци, може и разните блокади и безработици да са дали повод за размисъл на човека с 5-10 хиляди месечен доход.

# 74
Не разбрах дали и е казал, че предпочита да не ходи на работа, или и е забранил да работи - има голяма разлика между двете - забраните са проблем, а другото е заявяване на предпочитания и даване право на избор. Както и не ми стана ясно сега дали и е казал, че предпочита да почне работа или я принуждава да го направи без да го интересува нея самата кое я устройва.
От друга страна аз така се отказах от един, за който исках да се женя, защото той ми заяви, че няма да се оженя докато не си намеря работа. Щом е готов да ме пожертва за пари, кво правя ако се оженим, родя му деца и остана без работа? Гони ме и ми взема децата? Мерси.
Ей такива уж невинни подхвърляния ми говорят много за отсрещния и ако ме разочарова по подобен начин, жертвам и любов и всичко и търся човек, който ме иска заради мен самата, а не заради парите ми

Общи условия

Активация на акаунт