Мъжът ми си промени отношенията към мен

• 10 807
  • 151
  •   1
Отговори
# 75
Аз затова попитах на каква възраст са, защото такова искане да не работи създава подозрение, че или е сериозно ревнив или по-вероятно е млад, зелен и си е въобразил, че печели много пари. А може да е някой с турско-арабски произход и начин на мислене.

# 76
  • Варна
Не разбрах дали и е казал, че предпочита да не ходи на работа, или и е забранил да работи - има голяма разлика между двете - забраните са проблем, а другото е заявяване на предпочитания и даване право на избор. Както и не ми стана ясно сега дали и е казал, че предпочита да почне работа или я принуждава да го направи без да го интересува нея самата кое я устройва.

става на въпрос че той ме е убеждавал от началото на нашата връзка че неискал да работя, поради причините дето споменах в началото (дом, деца, финансова стабилност) и дълго време е бил на това мнение, обаче отскоро драстично си промени мнението и това ме шокира, защото как може според мен дълги години да говори едно и също и да ме убеждава и след това да си промени от нищо мнението.

Имам чувството, че авторката няма 30 години, а мъжът й е по-голям от нея с около 10-тина години и като се е хванала с него е била млада и неопитна и такова предложение от негова страна да не работи тя е приела с радост, че един ангажимент по-малко.

Това са си мои предположения, де! Но мъж, който от самото начало ми пили да не работя, го тълкувам като да иска да съм на негово разположение 24/7, да съм зависима финансово и всякак.Ми, мерси съм! Ако ще той милиони да има!

# 77
Това са си мои предположения, де! Но мъж, който от самото начало ми пили да не работя, го тълкувам като да иска да съм на негово разположение 24/7, да съм зависима финансово и всякак.Ми, мерси съм! Ако ще той милиони да има!
Малко погрешно разсъждаваш. Ако има милиони му казваш да ти прехвърли 500хил в твоя сметка и напускаш работа завинаги. Ако го е страх, че веднага ще избягаш тогава предбрачен договор с условие колко пари ще получиш при евентуален развод за всяка година, която сте изкарали. Звучи доста пресметливо, но на практика е нормална застраховка за бъдещето. И за него е по-добре да не смята, че жена му е безпомощно зависима. Ако не иска тогава чисто и просто има нездрави намерения.

# 78
  • Варна
Аз говорих по принцип, чак такива мисли не ми и минават през главата, защото милионер няма да срещна, те тея хора не никнат като гъби!  Визирам ситуацията на авторката, в самото начало той я кара да не работи и тя не си дава сметка за евентуални житейски ситуации, произтичащи от липсата на две заплати в семейния бюджет! Особено, когато и деца има намесени в картинката......

А за твоя съвет, той, ако има милиони и му поставя такъв ултиматум, най-много с пръст в уста да остана. Като нищо да ми бие шута и да ми каже, че не съм незаменима! Историята познава доста такива случаи!

# 79
мммммммм не защитавам авторката , но тия без работа ( изключвам когато причината е външна) ама хич не ни е весело , и да се тревожим и да не се тревожим - понякога е трудно да се сработиш е с екипа , а пък да искаш ужасно много тази работа
може да искат пари , пък те да не знаят как да искат , ти да не си питал правилно ......
дано жената намери решение

# 80
  • София
В някои среди това жена ти да не работи е признак на просперитет. Веднъж бяхме на вечеря с познати на ММ (далечни) и единия човек с такава гордост се похвали "Аз моята я спрях от работа", направо зяпнах. Все едно не си е пратил детето на ДГ, така ми прозвуча, но не бих казала че съпругата му изглеждаше недоволна.
Не че го разбирам, зорлем да си поставяш хем жената в състояние на безпомощност при някакво кофти събитие, хем себе си под двойно напрежение (защото всичко на един доход чака,колкото и да е достатъчен).
При авторката не ми звучи и първото действие от пиесата да е обсъдено и уговорено, камо ли второто, но работенето й е най-малкия проблем според мен.

# 81
  • Варна
мммммммм не защитавам авторката , но тия без работа ( изключвам когато причината е външна) ама хич не ни е весело , и да се тревожим и да не се тревожим - понякога е трудно да се сработиш е с екипа , а пък да искаш ужасно много тази работа
може да искат пари , пък те да не знаят как да искат , ти да не си питал правилно ......

Като не се сработиш с екипа, търсиш друга месторабота в същата сфера.

А това за парите, които написа, хич не го разбрах от начина, по който го написа.

# 82
  • София
Авторката, не разбрах как и с какво си е променил отношението към теб, лично?
По- груб, по- студен ли е или е започнал да ти намира кусури?

От друга страна- години си вкъщи и не може да не си отчела дали заплатата му все още покрива всички нужди, осигурявайки същия комфорт на живот, или се налага да се ограничавате в някои екстри.

И от трета страна- дали не си се позанемарила  физически и откъм интереси за тези години, та това да е начина да те тласне напред?

# 83
  • Варна
Спомням си, че бях чела статия за жените, които спират да работят и в нея пишеше, е няма жена, която да не е деградила по какъвто и да е начин. Дали е така, не мога да кажа. Стояла съм няколко месеца без работа и мога да кажа, че се чувствах ужасно. После като почнах да работя ми беше супер, хем работех, каквото ми харесва и съм учила, хем в приятна обстановка. Но дори и проблеми да съм имала, не ми е минавало през ум да се отказвам и да спирам!

# 84
Каквито и пари да изкарва мъжа. Съмнявам се авторката, или която и да е жена останала в това положение, да е със платени осигуровки. И какво става, ако и се наложи спешна операция или скъпоструващо лечение? Отделно това значи също ниско майчинство, което няма как да покрие допълнителни разходи за бебето.
На последно място, но не по-важност идва социалната изолация и стеснен кръг от хора, в които се общува. И най-гадните колеги да са, пак се общува със различни хора, което е добър коректив на нашето собствено поведение. Да останеш сама с децата, може да е примамливо, но в дългосрочен план намалява контакта с други хора. Със деца е по-трудно да излизаш и да се виждаш с приятели, повечето от които си работят на пълен работен ден. Ако и си далече от роднини(родители братя/сестри) става съвсем тегаво.

# 85
Интересно ми е дали авторката има План Б, ако касичката й по някаква причина изчезне...
Няма да разберем, естествено, защото тя сигурно се е върнала на работа и няма време за форума и темата си.

# 86
Каквито и пари да изкарва мъжа. Съмнявам се авторката, или която и да е жена останала в това положение, да е със платени осигуровки. И какво става, ако и се наложи спешна операция или скъпоструващо лечение? Отделно това значи също ниско майчинство, което няма как да покрие допълнителни разходи за бебето.
Не мога да разбера на коя планета живеете и толкова ли ограничен кръг хора познавате. Какво е това "каквито и пари да изкарва"... Нямало да има платени осигуровки. Ако мъжът ѝ изкарва 15 хиляди на месец, може ли да си позволи да плати 20лв здравни, 300лв пенсия и т.н. каквито осигуровки се измислят? Ниското майчинство какво значение има при наличие на 6 цифрена сума в сметката му за "оперативни разходи". Не са милиони такива, но не са и 2-3 в държавата. Има ги хиляди дори в България. Това, че конкретно авторката на темата може да е с мъж, който е много далече от такива постижения е частен случай. Но приказки "каквито и пари" са наивно неориентирани. Зависи и за какви професии става дума като се говори за ходене на работа. Едно е да е била лекар или счетоводител и да спре да работи 5г - после трудно ще поднови. Но не всички са такива.

# 87
  • Варна
BCD, дано винаги да мислиш това, което аз и много тук написахме за наивно!

# 88

А това за парите, които написа, хич не го разбрах от начина, по който го написа.

исках да кажа че някои работни места трябва да бъдат купени - т.е да дадеш на правилния човек пари тъй като не винаги късмета работи, а пък някои хора изведнъж отиват на  позиции , за които нямат грам идея за какво иде реч , и аз  искам някой така да ме спусне някъде за добри пари

# 89
  • Варна

исках да кажа че някои работни места трябва да бъдат купени - т.е да дадеш на правилния човек пари тъй като не винаги късмета работи, а пък някои хора изведнъж отиват на  позиции , за които нямат грам идея за какво иде реч , и аз  искам някой така да ме спусне някъде за добри пари

Ааааа, такава била работата, значи. Не е ли по-добре да си намериш мъж, който да те кара да не работиш?

Общи условия

Активация на акаунт