Мъжът ми си промени отношенията към мен

• 10 812
  • 151
  •   1
Отговори
# 90
Доста американки не работят и не само там, а и в Германия ги има и другаде. Деградирали ли са, глупави ли са, на друга планета ли живеят?

# 91
  • София
Ами, дори и по филмите не показват да блестят с нещо, за съжаление.
Не е нормално да ти е запълнен деня само с ходене на детски мачове и тържества, и благотворителни разпродажби, докато всичките приключат с училището.
Тогава, тези жени, дори да искат, няма кой да ги вземе на работа.

# 92
  • Варна
Е то в цял свят има такива, които не работят, тогава защо влизат в университети и учат години, щом няма смисъл да се работи. Достатъчно е да се хване някой мъж с 5-цифрена сума и докато смъртта ни раздели всичко цветя и рози.

Да, обаче дори и във филмите не е така...

BCD, извинявай за въпроса, а ти работиш ли?

# 93
  • София
Неработещите редови чужденки са защитени от помощи и издръжки.
Българските им посестрими -никак.
Дъвкали сме го и сме го намотали милион пъти.

# 94
BCD, извинявай за въпроса, а ти работиш ли?
Работя. Защо?

# 95
BCD, 30лв осигуровки са нищо! Отделно наистина смятам, че да, каквито и да са пари! Утре на този човек може да му се случат един куп неща, по-рано в темата писах. И спестяванията малко по малко се стопяват.
Не се смятам за ограничена, нито смятам кръгът ми от познати за ограничен.
Но се забелязва много ясно, кога една жена има свой собствени интереси, свой кръг от познати и поглед по далече от памперса на детето. Повечето домакини не могат да се похвалят с това. Финансовата сигурност всеки я разбира различно. За мен това значи да си имам собствени средства, които съм изкарала със труд. Това дава сигурност и на детето ми, защото най-често мъжете изневеряват и в много случаи забравят и за дете, и за жена. Мъжа ми е да има милион в банката, но те са си негови. Няма шанс да се оставя на нечие благоволение, което да ми дава хляба на масата. Още утре може да се случат сто неща и да остана без това. И ако нямам някаква сигурност, като работа и собствен доход, то какво правя?

# 96
  • Варна
Neko.fukakai, напълно съм съгласна с всичко!

BCD, попитах, защото звучиш като човек, който не работи. Отделно определяш мненията на някои като ограничени, а ясно е написано причините, поради които е хубаво и жената да допринася с нещо към бюджета.

# 97
Приемам изрази като "Ако ще той милиони да има" и "Каквито и пари..." в буквалния смисъл. Ако за теб тия изрази са си празни приказки и целият свят се ограничава до твоето социално равнище и това на приятелките ти е друга работа. Това, че звуча като човек, който не работи не знам как го измисли. Все едно аз да кажа, че ми звучиш като шивачка.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 17:04 от BCD

# 98
мммммммм не защитавам авторката , но тия без работа ( изключвам когато причината е външна) ама хич не ни е весело , и да се тревожим и да не се тревожим - понякога е трудно да се сработиш е с екипа , а пък да искаш ужасно много тази работа
може да искат пари , пък те да не знаят как да искат , ти да не си питал правилно ......
дано жената намери решение

Като не се сработиш с екипа, търсиш друга месторабота в същата сфера.

А това за парите, които написа, хич не го разбрах от начина, по който го написа.

исках да кажа че някои работни места трябва да бъдат купени - т.е да дадеш на правилния човек пари тъй като не винаги късмета работи, а пък някои хора изведнъж отиват на  позиции , за които нямат грам идея за какво иде реч , и аз  искам някой така да ме спусне някъде за добри пари

Ааааа, такава била работата, значи. Не е ли по-добре да си намериш мъж, който да те кара да не работиш?

Не че не е опция някой ден ама друго си е на си набрала през деня и после да си го изкараш на него
че и като почна да им показвам грешките в живота и как да помогнат за съвместно съществуване и почват да ми  мрънкат и изобщо няма да се стигне да ми вземат нещо хубаво , карма

# 99
Приемам изрази като "Ако ще той милиони да има" и "Каквито и пари..." в буквалния смисъл. Ако за теб тия изрази са си празни приказки и целият свят се ограничава до твоето социално равнище и това на приятелките ти е друга работа. Това, че звуча като човек, който не работи не знам как го измисли. Все едно аз да кажа, че ми звучиш като шивачка.
И аз ги приемам напълно буквално. За мен не са празни приказки, а мое лично мнение. И да, знам за съществуването на хора с повече възможности от мен, както и за хора с по-малко. Това не значи, че мнението ми относно тези неща би се променило в друга среда. Даже напротив, ако не съм "равна" на мъжа до мен, независимо откъм образование или финанси, бих се чувствала още по-амбицирана да постигна повече, за да съм независима. Развитието на човек зависи от самия човек. Ако на някой му е удобно да зависи от друг, да няма собствени среда и средства, чудесно. Аз не съм такъв човек. И наистина няма значение кой какви пари има. Това е до самоуважение.

# 100
Говорим хипотетично за неработеща жена (т.е. не конкретно за авторката). Темата тръгна от нея, която твърди, че мъжът ѝ е с доста големи доходи и тя можело да не работи. Би трябвало да може да прецени големи ли са наистина или малко над средните. Оттам започнаха обобщения, че при никакви ситуации не може да се разчита на единствен доход, колкото и голям да е и да има милиони (явно налични, а не бъдещи). Затова моето твърдение е, че при определено ниво наистина жената може и да не работи. При милиони и двамата може да не работят. Има ги десетки хиляди такива двойки по света и стотици в България. Вече как си запълват времето и намират достатъчно занимания целогодишно е друга тема.

# 101
  • София
Това, с независимостта е доста пресилено, както се оказва в повечето случаи.

Може да се чувстваш независима само ако получаваш толкова, че парите на мъжа ти да не са от значение нито в настоящето, нито в бъдещето.
Да не ти се отрази по никакъв начин на стандарта ако се разделите и децата останат при теб.

Всичко извън това е пряк финансов принос към семейните авоари.
Само че, принос може да бъде и спестяването на харчове от вида детегледачки, храна отвън, наемане на хора, които да водят и взимат децата от училище и разни спортове и занимания.
И няма причина жената да се чувства по- зависима от мъжа.

За мен, за известно време, докато децата са малки, е приемливо и добро за всички това решение.
Но, цял живот да не работи, някак не го разбирам.

# 102
  • Варна
Ихаааа стотици двойки с милиони в България, брех.....

Аз да ти звуча както си искаш, дреме ми! И съм уточнила, че за мен е нормално при гледане на дете, болест или съкращение, да си без работа. Като при последното да си търсиш!

В общи линии на мен също ми звучиш ограничено от това, което пишеш. Възможно е да не ти се е налагало да си правиш сметка на разходите и затова така да мислиш.

# 103
Значи няма стотици двойки в България, които имат достатъчно пари за да не работят изобщо? Ако смяташ, че няма толкова, значи наистина си силно ограничена в представите си за света. Щом мислиш, че светът е това, което виждаш в квартала си и няма нищо по-различно, няма какво да се разправям повече. И от Витоша няма по-висока планина, нали го знаеш.

Ето ти една статия, явно е писана от неориентирани глупаци. Не са те питали да им кажеш реалностите:
https://eurocom.bg/new/v-bulgariia-ima-petima-miliarderi-i-10-hil-milioneri
Ихаааа стотици двойки с милиони в България, брех.....
Стотици са числата между 101 и 999 да ти поясня. А 10 хиляди е доста повече. Може би смяташ, че 9900 от тях са разведени скъперници и нямат жени и няма поне 100 жени титуляри.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 18:18 от BCD

# 104
  • Варна
BCD, споко, бе мацка, всеки си изказва мнението, само ти лепиш епитети на хора, които не познаваш, то и това не е хубаво, ама какво да те правим вече, няма да те превъзпитаваме! Дишай! ОК, органичена съм, доволна ли си?

А статистиките, които ми цитираш, добре, съгласна съм. Но тук много хора говорят по принцип, а не в конкретни случаи!

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 19:33 от scalestone

Общи условия

Активация на акаунт