Хайде мами, не остана - през НОЕМВРИ ще сме двама(трима)!

• 14 147
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета,

Цвети Ран е страхотен и много сладък - голям да ти порасне.
На 29.8.06 бях на УЗД  в Света София и още съм като замаяна от прегледа - гледахме с подробности всичко  - сърчице,дробчета,стомах,бъбреци,мозък и т.н., бебчо е добре и тежи цял 1кг.
Sbruny, Ивиче аз също съм записана за 29.9.06 за лекцията на Света София ще се радвам да се видим там.
къде си била на преглед-в частната Св.софия или в бившата тина Киркова-и там си ходиш по принцип или просто се записа? newsm78
питам щото бях чула че е добре някъде къмто тия седмици пак да се иде на по-обстоен-като феталната -ама аз още се чудя и не съм си записала никъде
а ми се ще да е 3D-да й се порадвам на бебка-нали вече прилича на човек Wink-ама тия пусти 80 лв-хич не ми се дават Crazy
имам и още един въпрос-как се избира педиатър за бебка? newsm78 трябва ли да ми е по район и трябва ли предварително да го уведомя и да го питам? Crazy
много прекрасен и слънчев и весел ден на бъдещите мамченценца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и да ви слушат бебчетата в торбичките Laughing

# 256
избираш си педиатър предварително- в която точка на града искаш- трябва да се уговорите преди раждането, защото педиатъра трябва да дойде да види бебето у дома веднага след изписването

Мина, активната гимнастика е много полезна вещ и няма нищо странно да не знаеш какво е преди да имаш детенце- то и аз тогава разбрах - представлява една постелка, върху която се слага бебето да лежи- отгоре, над него минават едни дъги, на които са закачени играчки и бебо си играе с тях. ето това е

# 257
Момичета,
аз вече започвам да си стягам сака за болницата. Тук и без това списъка за болницата е доста дълъг, та тая седмица ще си набавям необходимите неща.
Тая бременнпст ми върви толкова тежка и проблемна , че никак не виждам как ще изкарам до края. Като си помисля с баткото колко активна бях до края, че и преносих 10 дена. Бях качила и повечко килца и пак се чуствах по-добре.  Сега съм всекидневно с контракции, болки в ставите и таза, абсолютно неработоспособна....Изобщо не се виждам да изкарам до термина.

# 258
Здравейте момичета,
Аз малко късно се включвам, но се надявам да ме приемете в групата Simple Smile Казвам се Марияна, на 26 години съм и съм от София. Засега прогнозите са за момче, въпреки че всеки път заема странни пози и може накрая да стане изненада. Предполагам, че ще раждам в Св. София, защото ходя там на консултации, а пък ми е и доста близо. Това е засега от мен, ще ви чета с удоволствие и ще се включвам.
Приятен ден на всички !!!

# 259
  • Ботевград
Здравейте!
Марияна добре дошла! Пожелавам ти много весели емоции в нашата групичка и да см заедно до самият край!
Мишенце, миличката ти, стягай сака, пожелавам ти да го държиш закопчан чак до ноември, когато живот и здраве бебката и дойде времето!
Ще изкараш до термина и ще гушнеш най-сладката мишка!   bouquet
Момичета, аз съм се насочила към Шейново, има ли друга мама за там с термин 25-30 ноември?   bouquet
Приятен ден!

# 260
  • София
Момичета, аз съм се насочила към Шейново, има ли друга мама за там с термин 25-30 ноември?   bouquet
Приятен ден!

Моят термин е тогава някъде, че поизоставаме със седмица, но още се колебая между Шейново и Св. София...

На 8ми сме на училището в Св.София, та тогава ще реша евентуално!

Марияна, добре дошла!

# 261
  • София
Добре дошла, адашке! Аз съм МариАна Grinning
Кога ти е термина?

# 262
  • София
Здравейте мацки как сте днес? Добре дошла на новата мама, да споделя само хубави новини.

Все се каня да ви питам и все забравям. В края на 5 месец ми се появи коластра слабо и не цапа, но от 2-3 седмици забелязвам, че е спряла и се чудя това нормално ли е newsm78 И като гледам скоро ще си изпишем темичката давайте идеи за нови заглавия, че мен хич ме няма в това. 

Момичета, аз съм се насочила към Шейново, има ли друга мама за там с термин 25-30 ноември?  

Аз ще раждам там с термин 24 ноември.
Хайде лек ден на всички, а аз отивам да чистя!  bouquet

# 263
Добре дошла, адашке! Аз съм МариАна Grinning
Кога ти е термина?
Мда, терминът забравих да напиша  Embarassed На 10 ноември е, обаче едва ли ще го дочакам, защото ще съм секцио заради огромния ми диоптър и вероятно ще съм по-рано.

# 264
   Sdsm, мисля че Роси е имала в предвид Sbruny  Mr. Green!
   Роси, забравих да ти кажа, че предадох щафетата  Joy - флумастера и лепкащите листчета са в Iviche! Нали сте си по на близо, та може по-скоро да се видите, та да ти ги даде  Peace!

Абсолютно си права! Невероятната ми памет пак ми направи номер  Embarassed. Хихи, аз пък бях забравила за тези мои забравени неща - благодаря ти Simple Smile.
За ровенето в бебешките дрешки - и на мен ми предстои, наистина е много уморително, но поне сега те са в сестра ми - по-хубавите поне - и тя ще ми ги даде да си ги изпера.

За 2-ра градска - ето какво ми отговори момичето, раждало преди 4 месеца там:

Здравей отново!

Искам да те попитам знаеш ли има дали има практика във 2-ра градска да правят профилактичен преглед на тазобедрените стави на новородените със УЗ? Една мама обори това твърдение, но нейното детенце е около 2-3 годишно, и си помислих че може да са се променили нещата, още повече че срещам подобни изказвания из форума.

Благодаря предварително! Simple Smile
Здравей, Роси

Доколкото знам, такава практика няма. Или поне, ако а правили на моето, не са ми казали. Но мисля, че няма. Защо? Така или иначе ДжПто трябва да ви прати на ортопед, като направите 1 мес. Съмнявам се, че на току-шо родено бебе има смисъл да се прави УЗ. Знам, че имаш право на 2 безплатни прегледа от педиатър в поликлиниката на 2 градска, след като си родила там. А завеждащата детското - МАсларска, е страхотен лекар и си струва да се чуе и нейното мнение по повечето въпроси.

Поздрави

Днес сутринта бях на преглед - този път доки каза, че няма как и го вижда като момиче Wink. Това, което леко ме притесни е, че имало пъпна връв около вратлето - не можа да прецени има ли опасност засега. Хубавото е, че вече ще ходя на 2 седмици и ще слуша тоновете. Иска ми се да устискаме до края, но в крайна сметка толкова малко зависи от нас...

Добре дошла и от мен на новата мама! Само хубави новини и от нея да чуваме!

За коластрата - и на мен чат-пат ми се появяват петна по нощната блуза, но не е обилно като преди - може би за добро Simple Smile. Засега - приятен ден от мен!

# 265
   Мишенце, и аз съм като тебе, мила! И аз се чудя дали вече да не взема да приготвям сака, че с тия постоянни контракции и болки и с това скъсяване на шийката, незнам до кога ще се задържи бебо  Tired! От няколко дни реших да пробвам пак да намаля магнезия и днес отново съм с болки  Sad! Аз не че съм се спряла последните дни... Днес мислех да ходя до общината в Младост да си взема личната карта, че е готова от 2 седмици, а и на ЖК трябваше да отида, но с тия болки няма да успея да отида никъде  Confused!
  Марияна, добре дошла   bouquet!
  Златна, и аз съм в Шейново, но терминът ми е 16.11, но то Божа работа, кога ще се роди! Мисля си че шансовете да се засечем доста мами от тази тема в болницата по едно и също време е доста голям  Mr. Green!
  Цвети, аз исках да те питам, ти като роди Ран на кой етаж беше, че Мария ме плаши с ужасните условия на 1ет.! Дали има значение дали имаш уговорка, за да те настанят на 3ет. в ремонтираните стаи? Честно казано не ми се дават пари и за ВИП стая  Embarassed!
   Това е от мен за сега! Хубав ден на всички!   bouquet

# 266
Роси,
Бобо ми беше с увита пъпна връв около вратлето и то увита 2 пъти. Видяхме го на ехограф точно в 30 седмица. Лекарката каза, че вероятността да се развие е малка, но я има. Рисковете за детето са минимални, но все пак си следи редовно ли рита, как се движи, активно ли е. При първото съмнение - бягай на лекар.
Аз си родих нормално и бебето си беше добре, но заради увитата връв и голямото бебе раждането ми беше много дълго. Ако раждах в Бг, нямаше да ме оставят толкова време да раждам, щяха да ме резнат (това 2-ма лекари са ми го казвали).
Бъди спокойна, лекаря ти ще вземе адекватно решение като му дойде времето!

# 267
   Мишенце, и аз съм като тебе, мила! И аз се чудя дали вече да не взема да приготвям сака, че с тия постоянни контракции и болки и с това скъсяване на шийката, незнам до кога ще се задържи бебо  Tired! От няколко дни реших да пробвам пак да намаля магнезия и днес отново съм с болки  Sad! Аз не че съм се спряла последните дни... Днес мислех да ходя до общината в Младост да си взема личната карта, че е готова от 2 седмици, а и на ЖК трябваше да отида, но с тия болки няма да успея да отида никъде  Confused!

Да, точно същата картинка съм и аз, включително и късата шийка.
Разликата е че аз не взимам никакви лекарства, щото тукашния ми лекар смята че няма нужда. Гледам да се пазя, ама с баткото това е мисия невъзможна. Здравата съм се притеснила, иска ми се  бебето да дочака поне баба да дойде от БГ, ама....
А тук процента на преждевременните раждания е много голям. Вярно че грижите за такива бебета са доста добри, ама...и повече грижа към бременните трябва, а не да оставяме всичко на природата.

# 268
добре дошла Марияна, ще те добавя в списъка!

Да си призная- аз не бих рискувала да раждам дете нормално, ако е с увита пъпна връв- просто ме е страх да не стане нещо и ще искам секцио.

Рени, аз бях на 3-тия етаж- ама май тогава започваха ремонтите на първия- не знам дали са ги направили- на мен ми се иска ВИП стая, за да мога да виждам Ран, но не знам дали ще ни останат парички за тази екстра- много са скъпички, бе.. 70 лв на ден!!! Не мисля, че има значение дали имаш уговорка с лекар, за да те настанят горе- мен като ме настаниха бяхме две момичета- е, веднага ни запълниха стаята до 4, но принципа е- първо 3 ет, ако не стигнат местата- 1 ет-

Ама защо всички шейновски мами са за края на ноември- някой с термин в началото да е за тнам?

# 269

Да си призная- аз не бих рискувала да раждам дете нормално, ако е с увита пъпна връв- просто ме е страх да не стане нещо и ще искам секцио.

Абсолютно правилно!
Аз обаче нямах избор...

Общи условия

Активация на акаунт