Професионални серии за коса 138

• 40 622
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря!
С гъста,изрусена и много жадна коса съм,така че може би ще заложа на ФК
Лис и Абсолют не са алтернатива за редуване при жадна коса. И двете имат протеин. Трябва ти чиста хидратация. Скоро писах за жадна коса какво ми се отразява добре.

# 511
Здравейте имат ли общо  Loreal Professionel Pro Longer и Керастаз за дълга коса? 
и понеже ще раждам след 2м искам да ви попитам какво ви е мнението за сух шампоан, струва ли си или да си вземе травел сета и да не се занимавам със сухия шампоан?

Споделете кой финиш става а жадна руса коса? След измиване е много хубава мека лъскава всичко е супер пръскам й протеин (толкова съм разбрала)... на 2рия ден е по твърда и на 3тия е чиста слама, ежедневно ли трябва да й мажа или пръскам нещо? И дали й трябва и слънцезащита....

# 512
За мен най-добрата хидратация са класическата маска на Macadamia Deep Repair и дълбоко хидратиращата на Мarrakesh с арган и шеа. Супер богати и плътни маски. Аз, при положение, че съм с тънка коса, досега не съм открила балсам, който да ми е достатъчен като хидратация. За плътен косъм пък съвсем не мога да си представя как един балсам може да свърши работа..

# 513
  • София
Здравейте имат ли общо  Loreal Professionel Pro Longer и Керастаз за дълга коса? 
и понеже ще раждам след 2м искам да ви попитам какво ви е мнението за сух шампоан, струва ли си или да си вземе травел сета и да не се занимавам със сухия шампоан?

Споделете кой финиш става а жадна руса коса? След измиване е много хубава мека лъскава всичко е супер пръскам й протеин (толкова съм разбрала)... на 2рия ден е по твърда и на 3тия е чиста слама, ежедневно ли трябва да й мажа или пръскам нещо? И дали й трябва и слънцезащита....

За жадна руса коса препоръчвам Nectar Termique като термо и dark oil sebastian като олио

# 514
...За плътен косъм пък съвсем не мога да си представя как един балсам може да свърши работа..
Зависи от балсамите. Пробвай Филип Кингсли remoisturising или екстремния и ще си промениш мнението.

# 515
  • София
Здравейте момичета, имам въпрос отностно често коментираната на последъk серия на Loreal - Pro Longer. Искам да поръчам комплект от серията, но забелязвам, че комплекта с балсама е за тънка към нормална коса, а този с маската е за нормална към плътна коса. Според вас това дали е така, на мен ми идва малко странно. Също така, по коментарите разбирам, че серията е балансирана. Дали е удачно да я редувам с шампоан Loreal Repair Gold Quinoa Protein, който ползвам с маска Liss Unlimited?

# 516
...За плътен косъм пък съвсем не мога да си представя как един балсам може да свърши работа..
Зависи от балсамите. Пробвай Филип Кингсли remoisturising или екстремния и ще си промениш мнението.
Ще добавя, с уговорката, че не са само хидратация, включвам и Chi Rose hip oil conditioner, Redken Extreme Conditioner, Redken All soft Conditioner, Olaplex Conditioner и един спрей балсам, който много харесвам - Joico Moisture Recovery  Leave-in. С голяма предубеденост започнах да купувам балсами, но така открих някои доста добри продукти.

# 517
Здравейте момичета, имам въпрос отностно често коментираната на последъk серия на Loreal - Pro Longer. Искам да поръчам комплект от серията, но забелязвам, че комплекта с балсама е за тънка към нормална коса, а този с маската е за нормална към плътна коса. Според вас това дали е така, на мен ми идва малко странно. Също така, по коментарите разбирам, че серията е балансирана. Дали е удачно да я редувам с шампоан Loreal Repair Gold Quinoa Protein, който ползвам с маска Liss Unlimited?
[/size] Ау, и аз се присъединявам в питанката Rolling Eyes , тъй като не съм сигурна дали е балансирана или ... Confused
след 3-месечно (че и повече) ползване на класичеката серия на Макадамия Ш + М + leave in крема, засега веднъж ползвах Про лонгър - шампоана+маската, 

Pro Longer ми се видя доста по-лека, след изсушаване косата ми не стана тежка, но при мен плътността и тежестта идват от кремовете без измиване за къдрици, които позлвам. Продължавам с тази серия и ще пиша отново след още няколко измивания

# 518
Някой да знае или да е виждал дали има мостри или мини опаковки на шампоаните Mediceuticals? Искам да ги пробвам, обаче може да не се харесаме, а цените им не са от най-евтините...Grinning На кои шампоани най-приличат като вид, пенят ли добре, имат ли хубав аромат или миришат на етерични масла и билки, силно измивни ли са или не? Прозрачни или перлени са, протеиново усещане ли дават в смисъл заплитане и втвърдяване при миене? Дайте някакво подробно описание, моля?!
Има малки опаковки,но те излизат по-скъпо от нормалните.Ако си склонна да поръчваш от чужди сайтове https://www.sleekshop.com/search.php?&search_query_adv=Thera … s=24&start=24
Аз си ги купувам от немски и холандски сайтове,17-18 Евро за 250мл е повече от нормална цена за мен.Само Целагена ми идва на 50 Евро,в БГ как е 50лв не знам.
Биокленц ми харесва много.Прозрачен е,мирише на мента и е много приятен.Първия път като го ползвах ми даде много странен ефект,естествената ми нетретирана коса,десетина см. от корена,я пресуши доста,почти като тел (което ми се случва за първи път с професионален продукт),но третираните ми дължини бяха много доволни,даже нямаше нужда от балсам/маска,но аз си ползвах по навик.От както започнах да боядисвам цялата коса,ми дава страхотен резултат винаги,не съм очаквала.Косата ми не се е заплитала от много години,дори като бях на кичури,но пък винаги е третирана по един или друг начин.Мисля,че ще ти хареса.
Аз съм нацелила маската и ДПШ-а,но съм зарината.По-натам ще ги взема задължително

galena и аз му бях хвърлила око,но като се разрових из чуждите сайтове,коментарите не ми харесаха.Не е нищо впечатляващо,това споделят жените,а 30 Евро за тая бубонка не са никак малко.Ако го вземеш все пак,сподели мнение,моля те

Мисля да взема Биокленц, хич да не ми харесва, дъщерята ще го използва. Кой холандски сайт го продава, не съм я срещала често тази марка в сайтовете тук?
А с коя/каква маска или балсам се съчетава добре този шампоан?

# 519
tremble87,

имам и маската, и балсама Pro Longer. Често в препоръките и описанията препоръчват маските за по-плътни коси, за да не утежняват по-фините. И за по-нетретирани съответно съветват да се ползва балсам. Аз не се водя по тази схема и почти винаги ползвам и двете грижи след шампоана, най-често ги редувам.
Не разбрах каква ти е косата, не мога да гарантирам, че маската няма да бъде тежка. На моята плътна коса нямам проблеми с маската.
Ето състава:
Скрит текст:
Aqua / Water / Eau, Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Isopropyl Myristate, Behentrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Trideceth-5, Isopropyl Alcohol, Trideceth-6, Glycerin, Caprylyl Glycol, Arginine, Panthenol, Trideceth-10, Lactic Acid, Cetrimonium Chloride, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Linalool, Limonene, Acetic Acid, Hydroxycitronellal, Citronellol, Aminopropyl Triethoxysilane, Alpha-isomethyl Ionone, Polyquaternium-6, Parfum / Fragrance. C241158/1.

Ето и този на балсама:
Скрит текст:
Aqua / Water / Eau, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Quaternium-87, Stearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Propylene Glycol, Amodimethicone, Phenoxyethanol, Isopropyl Alcohol, Candelilla Cera / Candelilla Wax / Cire De Candelilla, Methylparaben, Trideceth-5, Glycerin, Arginine, Panthenol, Trideceth-10, Lactic Acid, Benzyl Salicylate, Chlorhexidine Dihydrochloride, Benzyl Alcohol, Linalool, Limonene, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Aminopropyl Triethoxysilane, Hydroxycitronellal, Citronellol, Acetic Acid, Polyquaternium-6, Parfum / Fragrance. C241154/1.

Не знам дали бих я нарекла балансирана, но по-скоро - да. Просто ми харесва и ми действа добре. Някой може да я усети и като хидратираща... За редуване е ок, за основна серия - също. И все пак в ротацията аз бих добавила и балсам/маска, по-силно хидратиращ/а (ако освен Pro Longer ще ползваш само тези продукти, които си споменала).

SunFlowerLady,

аз лично намирам Pro Longer за много по-добро изпълнение от серията за дълга коса на Kerastase. Но аз не обичам Еxtentioniste въобще. Даже я мразя. В събота в един салон ме измиха с нея, въпреки че предупредих, че не ми се отразява добре. Един час след фризьора косата ми беше разплетена кошница по дължините и с бразди в основата от слепени корени.

# 520
  • София
tremble87,

имам и маската, и балсама Pro Longer. Често в препоръките и описанията препоръчват маските за по-плътни коси, за да не утежняват по-фините. И за по-нетретирани съответно съветват да се ползва балсам. Аз не се водя по тази схема и почти винаги ползвам и двете грижи след шампоана, най-често ги редувам.
Не разбрах каква ти е косата, не мога да гарантирам, че маската няма да бъде тежка. На моята плътна коса нямам проблеми с маската.
Ето състава:
Скрит текст:
Aqua / Water / Eau, Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Isopropyl Myristate, Behentrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Trideceth-5, Isopropyl Alcohol, Trideceth-6, Glycerin, Caprylyl Glycol, Arginine, Panthenol, Trideceth-10, Lactic Acid, Cetrimonium Chloride, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Linalool, Limonene, Acetic Acid, Hydroxycitronellal, Citronellol, Aminopropyl Triethoxysilane, Alpha-isomethyl Ionone, Polyquaternium-6, Parfum / Fragrance. C241158/1.

Ето и този на балсама:
Скрит текст:
Aqua / Water / Eau, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Quaternium-87, Stearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Propylene Glycol, Amodimethicone, Phenoxyethanol, Isopropyl Alcohol, Candelilla Cera / Candelilla Wax / Cire De Candelilla, Methylparaben, Trideceth-5, Glycerin, Arginine, Panthenol, Trideceth-10, Lactic Acid, Benzyl Salicylate, Chlorhexidine Dihydrochloride, Benzyl Alcohol, Linalool, Limonene, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Aminopropyl Triethoxysilane, Hydroxycitronellal, Citronellol, Acetic Acid, Polyquaternium-6, Parfum / Fragrance. C241154/1.

Не знам дали бих я нарекла балансирана, но по-скоро - да. Просто ми харесва и ми действа добре. Някой може да я усети и като хидратираща... За редуване е ок, за основна серия - също. И все пак в ротацията аз бих добавила и балсам/маска, по-силно хидратиращ/а (ако освен Pro Longer ще ползваш само тези продукти, които си споменала).

SunFlowerLady,

аз лично намирам Pro Longer за много по-добро изпълнение от серията за дълга коса на Kerastase. Но аз не обичам Еxtentioniste въобще. Даже я мразя. В събота в един салон ме измиха с нея, въпреки че предупредих, че не ми се отразява добре. Един час след фризьора косата ми беше разплетена кошница по дължините и с бразди в основата от слепени корени.
Много благодаря, Аня! Прилагам малко снимки на косата. Като цяло - боядисвана, нормален скалп, сухи краища и фрийз.

# 521
Lunna аз май с всички маски които имам съм го ползвала,не съм забелязвала разлика с хидратираща или протеинова маска
https://hairsup.nl/product/mediceuticals-bioclenz-shampoo-180-ml/
https://www.hairfair.nl/mediceuticals-bioclenz-shampoo-250ml.html
https://www.mijnbaard.nl/body/shampoo/mediceuticals-bioclenz-shampoo.html
https://www.haarspullen.nl/nl/mediceuticals-bioclenz-shampoo.html
Има и много други сайтове,трябва да се порови за цени

# 522
  • Някъде там
Поръчах си ампули про лонгър дано да ми харесат .

# 523
  • София
Имам въпрос.
Ако правилото е хидратиращ шампоан + хидратираща гриза
Протеинов шампоан + хидратираща грижа

с какво мога да комбинирам протеинова грижа?

# 524
С протеинов шампоан или ДПШ. Правилото е просто да не е протеин след хидратация.

Общи условия

Активация на акаунт