Парфюмни размисли и страсти - 245

• 50 959
  • 732
  •   1
Отговори
# 15
  • Чукарландия
По същия начин аз много се дразня на името "орлови нокти". Надали на орела ноктите ухаят толкова хубаво, както ухае горкото растение с неприемливо име. 😂

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 19:37 от BBeLLa

# 16
Обичам ги, много даже! Може би зодията ми е виновна, защото съм рак с асцедент рак. Обичам да усещам сол и водорасли, примесени с цветя и цитруси Smiley
Aqua di Gioia и Air di Gioia чакат да се стопли още мъничко Smile
Харесвам и мъжките акватици.

# 17
  • Deutschland
densi,  благодаря за темата!⚘
Не харесвам акватични аромати. Имала съм  някои от водите на Acqua di Parma, Eau des Merveilles Bleue,
Un Jardin en Mediterranée, Acqua di Gio
и нито един не е мой. Приятни водици, сигурно на мнозина носят радост, мен ме оставят равнодушна. Харесвам страстни и пламенни аромати. Обичам ванилия, подправки, кожа, дърво, в последните години, дори заобичах много цветя, които дълги години отбягвах.
Пътувала съм много, живяла съм на различни места, но любима дестинация си остава Италия- език, култура, стил и мода и не на последно място италианската кухня.😍
За хотелите 😀 има лелки, които само като ги погледна ми става ясно, че пет пари не дават за парфюмите и козметиката ми. Младички и информирани камериерки няма начин да не душкат. 😅 Аз не се сърдя, напротив, оставяла съм последния ден нарочно парфюми за камериерката. Не са ме потърсили от хотела. 😅
Освен парфюми често оставям козметика, шампоани и др.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 19:39 от cielo

# 18
  • в Кошера
Към момента без да се замислям - Италия, Капри, лимони Yellow Heart... и Lanvin за разкош, макар и отлитащ за час в/у мен...

# 19
densi, благодаря за новата тема! Nature Sunny

Аз отговорих с да, но май по-скоро трябваше с - не знам, защото също съм по-скоро почитател на скомини, сол, водорасли, някои цитруси и това за мен са морски.. А точно показаното популярно Kenzo и аз не го харесвам, съответно и подобни, но може и да не съм пробвала достатъчно т.нар. акватици.
Добре, че извадих Womanity-то след толкова време, определено много ще го нося това лято! И на море ще го заведа на 1 юли още. Simple Smile И ще си го крия добре! Satisfied И не само него.. С един брой абсурд да тръгна!
Аз си имам една специална хладилна чантичка и от години си разнасям с мен парфюмите в нея, правоъгълна е, с ципче, точна ми е като размер (височина като за 100 мл. кутия) и много удобна! Не е нарочно избрана да е хладилна, просто така се случи преди години при едно пътуване ми беше тя под ръка и оттогава все с нея - с кутии и без кутии, смесено..
Вие как ги пренасяте!? Може пък да взема и други идеи..

cielo, аз също понякога оставям козметика, но парфюми - не. Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 19:49 от Сиси ♥♥

# 20
Да се запиша само. Морски аромати нямам любими, начинаеща съм.

# 21
Имам ето това , приятно е - силно е даже , носих го есен/зима , не знам лятото как е с него

https://www.fragrantica.com/perfume/Fragrances-of-Ireland/Inis-t … the-Sea-5377.html 

# 22
  • Deutschland
Като студентка работих един месец на рецепцията на голям хотела. Една испанска група накрая ми подари парфюм ( някакъв Диор беше). Много приятно ми стана, но реших, че трябва да питам ръководството какво да правя. 😀  Казаха, че няма проблем и мога да го задържа, въпреки че колежките много не се зарадваха. 😅
Какво ли са си помислили " тая кога дойде и  подаръци вече и правят". А аз млада, любезна и ентусиазирана. 😊
А конкретно по темата. Харесвам акватици на мъже: свежо, зеленко и чисто. 😊

# 23
Не обичам акватици, дразнят ме.
Краставици, дини, домати - в кухнята; върху мен не.
Морски и солени, които много харесвам, са Womanity и Eau des Merveilles, като последният се отказах да подновявам, заради срамно слабата трайност. Но ми липсва и в един момент сигурно ще си го взема пак.

Мечтана дестинация - навсякъде! 🌍
Искам да обиколя света, всяко кътче, да не се спирам никога. Била съм тук и там, но искам още, има много още.
Африка ми е най на сърце, цялата 🧡💛🧡, Ямайка, Куба, арабските страни... искам да видя различни от нас култури, начин на живот, Европа не ми е толкова интересна.
Какво бих взела с мен - нищо. Искам да попивам и помня ароматите около мен, после да ги търся, пресъздадени в парфюм, който да ме връща там отново и отново.

На почивка нося един флакон от настоящ любимец, а от другите си правя отливки в травъл шишенца. Хем не тежат, хем не се налага да избирам, че аз съм много трудна.
Когато имам възможност (финансова, времева, всякаква), си купувам парфюм от летището, преди полет - така свързвам аромата с конкретно място, дестинация, преживявания.
Парадоксът обаче е, че колкото и каквото да взема с мен, най-често не нося абсолютно нищо, освен дезодорант и козметика за тяло. По-горе си казах защо. 🙂

# 24
Благодаря за новата, отново интересна тема 🌸

Акватици НЕ харесвам. Нито върху мен, нито около мен. Нито на мъж. Точка. 😀

Мечтана дестинация - не е една със сигурност.  Искам да отида в Индия и съм си го поставила за цел до края на годината. Северното сияние също ми е най-напред в списъка. Африка също. Въобще, всичко що е не особено традиционно и извън Европа ме влече. От Европа ме привличат скандинавските държави. Възхижавам се на всичко там.
А от местата, които съм посещавала вече, бих се върнала в Истанбул. Няма такъв колорит и красота.
А какви парфюми ще нося там... Бог знае 😀 Да се стигне до пътуване само, това ще ми е най-малкият проблем.

# 25
  • Sofia
Ако “акватици” се разбира в тази конкретика, тогава и аз не ги харесвам. Все пак чукнах отговор “да” поради причините, които изброих в най-първия пост, преди да почна с глупостите.😃

Сиси, аз си нося парфюмите в зип торбички след един инцидент с Долче Гардън. Сложен между дрехи, ми боядиса една бяла блуза със сини петна, незнайно откъде.😃
Ако пътувам извън граница, мога и отливки да си правя, като Аризона, за да не тежат толкова и пак в зип торбички.

# 26
  • София
Нямам идея какво е морски аромат, но отговорих положително 😀.
За мен морският сезон започна от петък и съм на родното Черноморие в момента и се наслаждавам на пълно спокойствие, поради 0-вият сезон - очевидно тази година в Слънчака.  Донесла съм със себе си няколко парфюма, които надявам се няма ми омръзнат за този 1 месец престой на морето. 😉   🏖️  
Наредих вече моята светая светих
Скрит текст:
Ние пътувахме вече до любима дестинация тази година, януари месец; според профила ми в Google Maps
Скрит текст:
, даже достатъчно сме пътували за 2020... А имахме и САЩ планирано за тази година и Кефалония, но.. Уви! Здраве да е!
Най-любима моя дестинация, посетена 2017г., ще си остане завинаги Малдивите! 😍

# 27
  • на майната си
Аз също не харесвам акватици, единственият акватик, който що-годе ми допадна бе 40 Knots на Xerjoff. Като цяло солта, морски ноти, водорасли са ми крайно отблъскващи като мирис, камо ли да ги нося.
 Примерно Squid на Zoologist се харесва от доста хора в общността, много се хайпва, но на мен ми е противен с тези солено-мастилени нюанси. D&GLight Blue eau Intrense също не ми харесва чак толкова, въпреки че го нося понякога. Като цяло в горещините цитрусите са далеч по-приемливи, макар и нетрайни.

# 28
Въобще не харесвам морски нотки в парфюм.
Колкото до мечтаната дестинация, не съм била никъде в чужбина, имам огромно желание някой ден да отида в Япония. Вероятно бих "завела" там любимия си Alien EDP, макар да съм чувала, че хората по онези ширини не си падат по ароматни бомби.

# 29
Аризона, как хубаво си го описала... Two Hearts

sunattraction, благодаря, аз в такива слагам плажните мазила. А за хладилната чантичка не уточних, че я мъкна само като пътувам с кола (по принцип много лятото, не само в България), събира 4-5 парфюма с кутии и без. Иначе със самолет и аз се ограничавам и взимам основно малки флакончета. И също с надеждата, че по летищата мога да се сдобия с нещо ново. Wink

kopche, приятно изкарване!

Мечтаните дестинации са много..

Общи условия

Активация на акаунт