СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 99 018
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Браво, браво на Ния, на Ники, на момичетата на Есма и на всички, успели да се преборят за АК! На моята шефка момчето също е вътре, голяма радост е! Сигурна съм, че и къдрокоската на Звънче ще е там.
Спомних си моите вълнения преди 17г с големия ми син- чакане на заветните резултати пред колежа, навалица от хиляди родители, не мога да ги видя, че съм и ниска. Как не се гътнах, не знам.

# 586
Помня, че не беше сложно и даже и аз се справях Simple Smile
Плюс това всички ще го правим тука заедно Joy не бойте се
Но е рано още, рибата е още в морето

# 587
  • София
Скрит текст:
Чета от две-три седмици, пролича ми😀 Въпросът ми е, как се имплементира информацията от тазгодишните статистика на успеваемостта с баловете от миналите години.
Гледаш минималния бал от 2019-та за паралелката, която те интересува. След това проверяваш в статистиката с успеваемостта каква е позицията на детето с този минимален бал /от общия бал вадиш 100т. и делиш на две/. Когато излизе статистиката с успеваемостта тази година виждаш какъв е сборът от точки за същата позиция тази година.
Ако нямаш таблица, която извършва пресмятанията сама при въвеждане на кода на паралелката. Joy
Е, да де, аз тази хипотеза визирам - ако случайно си нямаш такава таблица. Joy

# 588
  • София
Дидева, а ти ще ни дадеш ли такава таблица?

# 589
  • у дома...
Вие направо ме убихте! Нищо не разбрах, ама нейсе... около 3 юли Дидева да направи блок схема как се прави това имплементиране.

# 590
Да, децата в 7 клас, Румка, учат за симетрали, НО не знаят, че пресечната им точка е център на описана около триъгълника окръжност. Учат и за медиани, ама не са чували за медицентър и свойствата му. Учат и за ъглополоващи, но не знаят, че пресечната им точка е център на вписаната в триъгълника окръжност.  Преди месец-два се бистреше тук и  въпросът дали децата знаят  поне понятието ортоцентър като наименование.  В някой от многото учебници на разни издателства просто беше упоменато за по-любознателните. Не показвайте такива решения на детето, има сериозен риск да не му ги зачетат, ако приложи материал за горен клас, особено пък без да ги докаже въпросните твърдения..

Постът ми по-горе беше само корекция на термин, окръжността няма диагонал Wink
Аз уважавам твоите мнения, но в конкретния случай НЕ съм съгласна.
Защото тези задачи, за които писах, за от първата част и са под формата на тест. При тях не се пише решението, а само отговора. И ако знаеш 2-3 полезни свойства, не те питат откъде ги знаеш, само се гледа дали си отговорил вярно на тестовия въпрос.

Инак, моят знае за ъглополовящите и вписаната окръжност, явно са го говорили в час. Такива "хитринки" винаги са ми били от полза, а у не вярвам да искат да се доказва теорема например, на матурата.

# 591
  • Отвъд алеята зад шкафа
Чета от две-три седмици, пролича ми😀 Въпросът ми е, как се имплементира информацията от тазгодишните статистика на успеваемостта с баловете от миналите години.
Гледаш минималния бал от 2019-та за паралелката, която те интересува. След това проверяваш в статистиката с успеваемостта от 2019 каква е позицията на детето с този минимален бал /от общия бал вадиш 100т. и делиш на две/. Когато излезе статистиката с успеваемостта тази година, виждаш какъв е сборът от точки за същата позиция тази година. На тази база може да се направи доста близка прогноза за минималните балове за 2020.

Ъ? Не знам, в този случай ЧсР ми куца. Ще помагате, че накрая и аз ще изчисля грешно бала на детето.

# 592
  • София
Бях обещала на девойката, ако я приемат в желаното училище, да си направи синьо омбре. Що синьо? Не ме питайте, шашава е като майка си... Та до снощи баща ѝ беше твърдо против. И изведнъж от никъде нищо заяви "ВодИ я на фризьор, да си прави там каквото искаше.". Та в края на месеца и това ще направим, без значение от резултата.

Все едно нас описа, и ние сме се договорили като мине изпита, още утре демек, да запазим час за синя коса...Sunglasses  Но имаме и допълнение - взех, без да искам, че обещах да си вземем коте, при успех на НВО-то...
Кой да ти очаква, че ще успее детето Joy Още е рано де, нищо не се знае.

# 593
  • у дома...
Бях обещала на девойката, ако я приемат в желаното училище, да си направи синьо омбре. Що синьо? Не ме питайте, шашава е като майка си... Та до снощи баща ѝ беше твърдо против. И изведнъж от никъде нищо заяви "ВодИ я на фризьор, да си прави там каквото искаше.". Та в края на месеца и това ще направим, без значение от резултата.

Все едно нас описа, и ние сме се договорили като мине изпита, още утре демек, да запазим час за синя коса...Sunglasses  Но имаме и допълнение - взех, без да искам, че обещах да си вземем коте, при успех на НВО-то...
Кой да ти очаква, че ще успее детето Joy Още е рано де, нищо не се знае.
Имам обещано Йорки, като стане на 14 (септември края), ама тя да се грижи изцяло за него...

# 594
Аз искам голдън ретривър, ама никой нищо не ми обещава.

# 595
  • софия
Аз искам голдън ретривър, ама никой нищо не ми обещава.
Имаш го от мен, ако изкараш 90 точки на математиката. Ти, не детето.

# 596
  • София
Бисе, и аз, и аз Simple Smile

# 597
  • София
И аз се замислям за куче, но това сигурно ще е капката, която ще прелее чашата в посока получаване... (с тинейджър, човече на 1+г. и котка).

# 598
  • София
Аз йорки взех миналата година януари, не вървя с това. Но при успешно взет НВО се оказа, че с мъжа ми поотделно сме обещали различни неща - аз гривна пандора, той разноцветни лед лампички за стаята...Иначе у нас мрънкането за русо омбре и втора дупка на ухото са почти непрекъснати Simple Smile
Това със статистиката срам, не срам, признавам,ч е не го разбирам, при все, че чета темите от ден първи на предучилищната Simple Smile Ако някоя добра душа се наеме да направи показно с миналата и по-миналата година, ще е супер, пък ако не става, ще чакам конкретен пример с таз годишните резултати.

# 599
Звънче, кажи какво съм ти нахравила, че искаш така да ме изтезаваш с мат😎

Общи условия

Активация на акаунт