СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 626
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 860
Любoff, сега ме разочарова Simple Smile Ама те нашите няма да изберат същите профили Simple Smile))) Те да приемат детето там, няма да се откажем заради трети профил!

# 1 861
Да кажа за ветеринарна медицина, че не се влиза толкова трудно в университет, но се завършва трудно. За гимназиален етап не знам доколко има реализация и смисъл. И зависи отново от дългосрочните планове.

# 1 862
Замминистърката на МОН е по БТВ в момента. Накратко. По-добри резултати на матурите в сравнение с мин.година. Има 7 зрелостника с по 3 пълни шестици и едно момиче от София с 4 шестици на матурите.
  За НВО - няма проблем с преразказа, той е от помагало, което не е задължително. Има различия в текста и даже по-скоро може да подведе, а не да помогне на тези, които са ползвали тази тетрадка. Ще се обяви кой е бил текста на втория вариант.
  Разсейвах се от прическата ѝ.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 09:29 от clevermary

# 1 863
  • Варна
И аз 5-та поглеждам, заради удобството. Мама TAZ, защо така игнорираш 1-ва?
Немски ще е варианта и в двете, но не ми се избира още, математическа е най-желана.
Моли, ти какво очакваш? История и география Grinning
Информатиката си остава като избираем профил, ако правилно съм разбрала.

# 1 864
Аз да споделя опит от нашето МГ. В 9ти клас им пуснаха анкета + такава и за родителите с "предложени" от училището избираеми комбинации профили 3 и 4 за след 10ти клас.Комбинациите се  задават от училището на база това с какъв преподавателски ресурс разполагат и предполагам някакакъв предварителен план, който следват. В анкетата бяха 5 варианта, липсваше такъв с ЧЕ. Родителите възпроптаха и го включиха като вариант. Липсваха и всякакви импровизации като варианти с физика, история,  география... Обясниха, че дори и едно дете да има желание за такъв профил няма как да се случи, и ако държи да продължи да учи примерно профил география е свободно да си избере друго училище, в което го предлагат този профил. Т.е. пак сме ограничени в избора си, но той е в последствие от това, което сме избрали като профил в 8ми клас. След което втория срок имахме РС и ни представиха учебния план за 3 от тези комбинации за нашия профил, включително и този с ЧЕ, за койт осе преборихме, а тези, за които нямаше особен интерес от анкетите просто отпаднаха.  Казаха да си помислим добре и в началото на 10клас учениците ще изберат  от тези варианти и ще подадат заявление, за да продължат по съответния учебен план във втория гимназиален етап.
Подобно е било положенето и в ЕГ, но там избора им е бил изключително оскъден, по сведение на нейна приятелка.
Дали тази информация я има някъде публикувана за всяко едно училище и е достъпна при правенето на избор сега, преди 8ми клас? В нашия план прием няма информация за нито едно училище какво предвижда за 3 и 4 профилиращ предмет.
Дали е постоянна или динамична и ще претърпява промени в комбинациите за всеки випуск на база интересите на децата и възможностите на училището?
Може би с всеки следващ випуск ще се изясняват нещата.
Скрит текст:
Това бяха нашите:
За учениците приети в профил Математика –
1) математика, информатика, ИТ и предприемачество
2) математика, информатика, ИТ и АЕ
3) математика, информатика, биология и химия
За учениците приети в профил Софтуерни и хардуерни науки –
1) информатика, ИТ, математика и предприемачество
2) информатика, ИТ, математика и АЕ
За учениците приети в профил Природни науки –
1) биология, химия и АЕ

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 09:18 от ANNAFACE

# 1 865
  • София
И преди съм писала - профил география е чудесна основа за някой, който иска да се занимава с транспорт. Заплатата на опитен въздушен спедитор е над 2500 нето, добър сухопътен - около 2300 нето. Морски спедитори пък още по-трудно се намират. Буквално ние си ги обучаваме.

# 1 866
Maria77, казваш, че в СМГ са попълвали нещо като анкета какви профили биха искали след 10 клас, така ли? И каква е статистиката, знаеш ли? А до момента какви са профилите на по-големите?
Ако Warwick или Mnogodetna mama имат желание могат да дадат по-точна информация. Или да ме коригират.
На ПС през март (информацията ми е от присъствал родител на ПС) са решили да бъдат 3 профила. Първите 2 на всички в смг (и за нас тези са обявени) са математика и информатика. Искането да са 3 профила е било, за да има по-голям хорариум на профилите. Пуснали са анкета към децата за избор на трети профил. След това нещо се е случило и се провежда нов ПС, на който изменят решението си и профилите стават 4. Пуснали са нова анкета и децата са избирали 3ти и 4ти профил. От майки разбрах, че масово са избрали език. Нямам друга информация. Исках да питам д-р Тонев на РС, но се отказах по лична причина.
Не точно.
През април пуснаха на децата анкета, за да се избере 3 или 4 да са профилиращите. Избраха се 4.
После им пуснаха анкета кои допълнителни 2 профилиращи искат.
В момента се подават заявленията. Не съм чула на някой да са казали, че няма да му удовлетворят желанието.
Нямаме статистика по колко деца има за предмет. Не е и нужно да има, преди да са подадени заявленията, защото анкетата няма задължителен характер. Срокът за подаване е 29.06.2020.

# 1 867
Немски ще е варианта и в двете, но не ми се избира още, математическа е най-желана.

На Първа са обявени и четирите профила, затова не я коментирам

# 1 868
Ха, и ние живеем близо до 5-та. Ще се окаже, че се познаваме накрая:relaxed:
Нищо не очаквам, той НЕ иска биология Simple Smile Не я обича изобщо сега...

# 1 869
УТ е помагало, неодобрено от МОН. Не знаех.

# 1 870
  • София
Може би ще ви е от полза НАРЕДБА № 7 от 11.08.2016 г. за профилираната подготовка, за да се ориентирате кои предмети с кои са свързани в различните паралелки с профилирана подготовка. Извинявам се, ако и преди е коментирана.

# 1 871
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1l-WTeBXegUvV2pkTuaOAZXU2 … /edit?usp=sharing
Превъртях ДПП Пловдив в ексел. Нататък предполагам, че ще се справиш.
Явно Дидева ще помага....Bowtie Дали има такова чудо и за РУО София?

# 1 872
  • у дома...
Аз да се проявя като блондинка и да ви изкарам от темата за профили и ДЗИ (още не съм съвзела от НВО) Simple Smile Почваме ли с омбретата, вторите дупки и подаръците или чакаме резултати и класирания Grinning
Края на месеца ще я водя, че фризьорката ни е в почивка. За синьото омбре иде реч. Ще пусна и снимки.
От вчера ме е много яд. Просто в началото на годината съм изпуснала от полезрението НГДЕК. Вече е свирено...

# 1 873
А може ли някой да внесе яснота, как можем да се ориентираме кое е най-добре и не би било проблем за университет в чужбина? Например в МГ Варна има различни видове профили:
1. профилирано образование с интензивно изучаване на чужд език;
2. профилирано образование с разширено изучаване на чужд език;
3. професионално образование с интензивно изучаване на чужд език.
Разгледах рамковият учебен план и за трите, но не ми е ясно какво би било проблем за прием в чужд университет.

# 1 874
  • София
Според г-жа Таня Михайлова няма никакъв проблем, че текстът го има в учебната тетрадка...

Общи условия

Активация на акаунт