Вижте календара - СЕПТЕМВРИ наближава

• 14 863
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
  • sofia
Честити бебчета на мама Кимбърли и на мама Стес!Да са им живи здрави големи късметлийчета, орисниците да са им отредили хубава съдба и весел и спокоен живот!На мамите скорошно възстановяване, и ги чакаме при нас скоро!
Спарки, много съжалявам за проблемите, ще ти стискам палци всичко да е наред.
Валентин, не се притеснявай ако на нас не се оплачеш на кого, кой би те разбрал по-добре. И аз много плачех като четях как всички родиха пък аз преносвах ехеййййй, та много добре те разбирам и ти стискам палци да е скоро.
Лека вечер на всички и дано да има още хубави новини утре! newsm51

# 31
Здравейте момичета, искам да ви питам нещо, някой от вас пие ли желязо Феро-фолгама? Аз го започнах от вчера, но някъде бях чела , че желязоо е безсмислено да се пие без комбинация с витамини, вярно ли е това? Вие само така ли си го пиете? newsm78
[color=red]Честити рожбички на Стес и Кимбърли и от мен, с пожелание за крепко здраве и много усмивки с малките бебки[/size][/color]

# 32
  • София
donikagg, Аз го пих без витамини. Хемоглобина ми се качи се за три месеца от 88 до умопомрачителните 115! По принцип една докторка-стажантка ми каза че се пие с витамин C, но аз вече бях на края. Трябва да не се пие с млеко, пише в инструкциите, защото затруднявало резорбацията.

# 33
Доника,пий си го така,за по-добро усвояване яж богати на вит Ц плодове ,макар че това повече важи за храните,в които има желязо-да се съчетават с цитрусови плодове или сокчета.Например спанак+портокал-за по-добро усвояване,защото от растителните храни желязото трудно се усвоява.За Fe-препарати това май не е толкова важно Sunglasses

# 34
Честити бебоци на всички вече родили мами. Да са им живи, здрави и много да ги радват
Аз отдавна не съм писала, но редовно ви чета. Честичко отсъствам - пътувам, малко на почивки, но като се прибера веднага "проследявам развитието" в темичката ни. Преди 3 дни се върнах от последната почивка ( май бях единствената активно плажуваща в 8-мия месец) и мисля вече да се спра и да се подготвя за дългоочаквания момент - само за това мисля и нищо друго не мога правя, а трябва да подготвям и първокласничка... На 01.09. съм на първа родителска среща- ще се появя в целия си блясък , с големия корем. Ох, вече нямам търпение да гушна бебо, но ... имам оше доста време.
Мaria_85, не се притеснявай за бикините - така е уж навсякъде, но реално това важи само по време на визитацията. Но сега се замислям...ами аз имам само прашки, а това надали е най-удобното белъо за родилки. Ще тряба да си купя нещо по-подходящо. Ако и вие сте като мен - помислете за това.
Леко раждане на всички, на които им предстои! И прекрасни бебоци!

# 35
Здравейте момичета. Денят беше чудесен откъм бебешки новини  Simple Smile Аз днес ходих да ми мерят тоновете. Всичко е наред. Док каза, че ще ме преглежда вагинално следващия четвъртък /което би могло да доведе и до начало на родовия процес- ако до тогава нищо не е станало...  Confused/ Както повечето от вас и аз съм на фази - ту искам вече да се започва, ту си казвам - хайде още няколко дни... Утре съм на ЖК и ще докладвам надявам се повече неща.
Валентин, прекрасно те разбирам и мисля, че тук е най-пдходящото място за споделянето на емоциите ти - каквито и да са. Този ананас н еми вдъхва много доверие. Считам, че би свършил повече работа на жена с чувствителна матка, като мен и Спарки. Дано тръгне бебешора ти. /А защо док не те тушира лекичко?/
Спарки, направо ми настръхна косата като прочетох за теб и бонбоаситката ти. Нежни душички с чувствителни сърчица сте /в кръга на шегата/ Добре е, че лекарствата ти въздействат на прблема и вече сте по-добре   Praynig А защо секцио, мила - за да не се товарят сърцата ви ли?
За черквата и църковните ритуали - не е нужно нищо да се носи, но аз за здраве взех една погача, която осветих и раздадох в семейството. Има си специална молитва към Дева Мария за облекчаване на родилката и здраве на детето й. След това като родим, мъжът ни отива  /или някоя баба, роднина/ с една бутилка вода, която ще се освети и от която се пие до 40тия ден. На 40тия ден майката и детето отиват в църквата, за да се представи бебенцето пред Господ и да се пречисти родилката.  Общо взето - това е. Който ще се чувства по-добре - може да отиде до кварталната си църква. Аз лично съвсем спонтанно го реших и ми стана едно приятно след това...
Лека нощ коремчета и сладки мами.
Мерци, Сладурче - много ми е приятно да чета за ежедневието ви и ви благодаря, че г осподеляте с нас   bouquet  bouquet

# 36
Включвам се за малко да ви кажа че съм тук все още и да честитя на новите ни майчета.
СТЕС  И КАРОЛИНА ЧЕСТИТО!!! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА И ВИЕ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СИ ГЛЕДАТЕ!!! smile3501 smile3501 smile3504 baby
а сега ви оставям защото съм много зле и не искам да ви развалям вечерта с мойте проблеми. Лека и спокойна нощ на всички!!! smile3524 Sleeping аз ще се опитам да заспя.  1countingsheep

# 37
Аааааа, Бебо 06, де да имах този късмет да съм родила вече. Не съм още, Кимбърли е другата щастливка.

# 38
  • София
donikaqq - и аз пия ферофолгама, доктора каза да се пие 30 мин след ядене.

# 39
Здравейте момичета

Стес честита дъщеричка Да ти е жива и здрава и много да те радва  Hug

Толкова се вълнувам като чета за приближаващите срещи с бебоците Аз лично си  мисля че имам много време а и дано че нещо не сме много готови с почистването и подреждането Аз дори не съм изпрала нищо а и имам толкова неща да купувам

Вие какви коритца си взехте А някой да си е взел от големите меки плотове за повиване
Поздрави и лека вечер

# 40
За коритцето-ние си взехме това:

Какви са тези големи меки плотове за повиване??Има едни дето се сгъват-видях в интернет,но струват над 100 лв..малко прекалено

# 41
Честито момиченце на мама Стес   Hug

Веселка, абсолютно същото корито съм си харесала  и аз  и утре  ще  ходим да  го купуваме от  премама Simple Smile
Ти за  колко го взе ,там са  по 49 лв, да не е много ?  Rolling Eyes
А купи ли си краката, за  него, незнам как точно се  наричат, подложка, подставка  ?  Аз много се  чудя защото струва 70 лв  Shocked  Rolling Eyes

Днес много ми е паднало кръвното и съм като дрогирана, ръцете  ми треперят , като на  80 годишна бабичка  Laughing даже и леко в  коленете !! Май е от този гинипрал  Rolling Eyes изядох си закуската  и сега  чакам да  се  пооправя , че  не мога да се  търпя  така  Wink

За пеленките. Аз съм си взела  4 пеленки бархетни, много са мекички и могат да се  използват  за  много неща. Взела съм също и тензухени. Не са  скъпи 1 пакет с  4 пеленки вътре  струва  2-3 лева.

# 42
Ехо,няма ли ранобудни днес или и вие като мен се излежавате.От 7 часа съм будна и само се въртя.
Благодаря за милите думи на Ивелина,Денис,Иринии,Ева 77,Ася,страхотни сте.Аз също така винаги съпреживявам вашите проблеми и ми става много мъчно.
Денисе оказва се че консултацията с кардиолог е наистина много важна даже задължителна,така поне ще сме по-спокойни,а и лекарите трябва да са информиране за да няма усложнения при раждането.Ивелина ,ама и ти не се спираш да ходиш по жегите.Пази се че е много неприятно.
Зия и Лесси много сте сладки на снимката,браво на вас.
Валентин само се успокой ще излезе бебката,не е задължително да преносиш.
Доника аз не съм пила желязото с витамини и мисля че няма проблем,а и сега ги има в излишък в плодовете и зеленчуците.
Хелла браво за смелостта и ентусиазма,да не се спираш,но като се чувстваш добре нищо не ти пречи.
Иринии много хубаво сподели за църковните ритуали и аз смятам да го направя.Пожелавам ти днес само хубави новини на консултацията.А пък мен ме определят за секции и заради сърцето,да не го натоварват допълнително,а и бебка вече изобщо няма изгледи да се обърне.Вчера и аз помислих че ми пада тапата и обясних на докторката,но тя ми каза че е по-скоро от прегледа,но аз вече си се оглеждам и за други симптоми.Беше точно слуз но кафеникаво и после продължи по малко да се изтича,но не така тъмно а по-светло.Стана ми и нтересно де.Но тя ми каза да не се оглеждам много за тапи,защото може да минат и 10 дена докато родиш,така че просто да си следя контракциите и дали са много болезнени.Това е от мен.Стана малко дълго,ще ме извините.
Хубав ден и целувки.

# 43
добро утро, дами!   bouquet
Аз се събудих с доста подути крайници  Sad . Сега хапнах диня и от 12 съм на ЖК.
Зия, сигурно е от гиниприла неразположението ти. Още мъничко остава, нали - седмица? Пожелавам ти бързо да се оправиш!За пелените - аз си купих 2 пакета от по 4 пелени, но са на доста по-висока цена. Явно не нацелих магазина  Wink За коритцето - след много консултации установих, че явно е най-добре да не бъде анатомично, а напълно изчистено и опростено. И вътре ако искам допълнително ще взема шезлонгче. Иначе анатомичните ванички не били особено удобни /съобразяваш се с формите му при поставянето набебчето... и особено за момченца не било добре.../ и се ползвали много кратко.
ВЕССЕЛКА, ето това са плотовете, за които питаш. Струват 30-40 лв и са с твърда основа /за да се слага върху кошарката или шкафа/, а отгоре са мекички

Спарки, честита ти тапа!!! Как искам и моята да падне вече, за да знам, че нещо се случва... Confused Твоите контракции как са сега? Моите никакви ги няма... Пълно затишие!

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 10:44 от irinii

# 44
Добро утро и от мен !!!  Simple Smile

Да докладвам и аз от последния преглед - разкритие почти 2 пръста /3см/, раждане може да започне всеки момент, както каза докторът! В очакване съм  Grinning

Валентин, при мен ефектът, който целиш ти с ананаса, се получава от люта храна! Ако искаш опитай  Simple Smile Аз без да знам, че лютото предизвиква контракции миналата седмица си хапнах  люти чушлета и после два дни бях с постоянни контракции!

Пожелавам лек и приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт