Любители на котки - Тема 146

• 32 620
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ноеми, няма как винаги да сме край тях. Все пак и ние имаме своите нужди. Понякога са малко сърдити, но бързо им минава. Обикновено в първите дни след отсъствието ни са много любвеобилни.

Ето малко снимки на Преслава:

Скрит текст:

Toва капаче си го хареса за играчка:

Аз ще подремна малко, но да не ме забравите! И аз отивам в София!

Толкова съм страшна, че онези големи батковци и каки се изпокриха в миши дупки заради мен. Simple Smile

# 586
Таня, страхотна е! Очичките й се оправиха напълно, нали?

# 587
  • София
Таня, страхотна е! Очичките й се оправиха напълно, нали?
Едното е по-изпъкнало от другото, но се надявам да се изравнят. Третите клепачи се прибраха. Само когато е сънена се виждат повече. Важното е, че вижда.

# 588
  • София, Лагера
О, много сладка и малко смешна Преслава! Малък герой!

Благодаря ти, Таня!

# 589
Танче, и аз ти благодаря! За това, че даде шанс за живот на това животинче! Ако не я бяхте видели, сега нямаше да й гледаме снимките.

Още е мъничка, очетата ще се оправят с растежа, мисля аз.

# 590
Норагами, защо си толкова лоша? Защо ги прибираш? Горкия сърдитко!

Ние по цял ден спим. Проверява кой се прибира, има интерес към гълъбите на балкона, почти не яде. Дреме на хладни места, точно определени.
Настане вечер и принцесата се събужда. Хваща я щръклицата - започва да търси храна, да реве пред балконската врата да излезе (не й давам, защото се разхожда по парапета), бяга сама и скача по стените. Понякога излизаме нощем на балкона като няма гълъби, но е в ръцете ми и едната ми ръка е на врата й. С широко отворени очи и наострени уши гледа новините какво става навън. Силни звуци като кола или май на куче я плашат.

Любим номер през деня й е да ти сяда на мястото. Понякога ме чака да стана да си изхвърля пепелника и се намества. Друг път тъкмо си помислям да седна и тя ме е изпреварила. Една сутрин, недоспала си пиех кафето. Тя застана до стола и ме гледаше с широко отворени очи. Започна да мяука - леко и не гърлено. Сякаш казваше да стана. Аз станах, тя се намести и започна да се мие. Не знам кой е шефа ...

Снощи пък за сефте ми се случи нещо ново. Тя обича да се борим и ми хапе и дере ръцете.
Снощи се скри зад шкафа, аз си показвам лицето. Тя се мята, докосва ме с лапа и така няколко пъти.
Като си почива, ако й дам ръка я хапе. Ако си бутна лицето в нея ме бута с лапи, но никога с нокти. Много е мила!

# 591
Водих котарака на лекар, беше на системи и му вливаха пробиотици, електролити, хепатопротектори. Утре ще излязат кръвните изсл-я. У дома повърна пак 3 пъти... имаше следи от гранули. По време на самия преглед чуха шум в сърцето, което много ме уплаши...
Вече започвам много да се притеснявам. Ще поискам ехо на коремни органи и ехокардиография на сърцето.
Нямаме саксии или цветя у дома, той не проявява интерес към играчки и не яде нищо освен гранулите си. В клиниката не могат да посочат причина за повръщането, нямаше температура. Кръвните ще покажат дали е чернодробен проблем или нещо друго..
не знам как ще изчакам още 14-15 часа Sad

# 592
Това със сядането на стола е нещо, на което отдавна не реагирам. В момента, в който стана, Мъри веднага дотичва и сяда на него.  Много сме се смяли за това. Има естествено и други столове, но тя иска да се насади точно на моя, в момента, в който стана. И след това започва едно убеждаване да се махне, и накрая вдигам стола и я изсипвам, или леко сядам на края и тя се изнизва. Вечер, ако готвя нещо по-завъртяно, това се повтаря през няколко минути. И всеки пък е много възмутена, че е изхвърлена от стола. А в момента, в който дебне да го превземе, е много смешна.

# 593
Водих котарака на лекар, беше на системи и му вливаха пробиотици, електролити, хепатопротектори. Утре ще излязат кръвните изсл-я. У дома повърна пак 3 пъти... имаше следи от гранули. По време на самия преглед чуха шум в сърцето, което много ме уплаши...
Вече започвам много да се притеснявам. Ще поискам ехо на коремни органи и ехокардиография на сърцето.
Нямаме саксии или цветя у дома, той не проявява интерес към играчки и не яде нищо освен гранулите си. В клиниката не могат да посочат причина за повръщането, нямаше температура. Кръвните ще покажат дали е чернодробен проблем или нещо друго..

Ваксиниран ли е?

# 594

Ваксиниран ли е?

Последно миналата година, последно е обезпаразитен на 8ми юли миналата седмица с Бродлайн. И това нямало значение.. Вчера и днес не е ял, не е и ходил до WC..

Има някои симптоми на ФИП. Честно ви казвам ще полудея до утре Sad((((((((((

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 01:04 от bethefirst

# 595
Здравейте!
Тази сутрин се сдобих с малко котенце. Още е сляпо. Някой го е изоставил. Непрекъснато мяка. Давайте съвети.
Първо - с какво да го храня и през колко време.
.....

# 596
  • Бургас
Здравейте!
Тази сутрин се сдобих с малко котенце. Още е сляпо. Някой го е изоставил. Непрекъснато мяка. Давайте съвети.
Първо - с какво да го храня и през колко време.
.....
трябва да купиш котешко мляко, адаптирано 🙄, в никакъв случай не му давай прясно краве мляко, с една малка спринцовка и да цоцка, през 2 часа май бяха храненията. След като се нахрани трябва с топла кърпичка да му масажираш леко коремчето, за да може да се изходи, малко е и още не може само, това майка му го прави до 2 месеца сигурно. Може да го снимаш да го видим малкото съкровище 😻😻😻

# 597
  • на брега на морето
Сложи му в кашон мека постелка и бутилка с топла вода до него. Освен адаптирано котешко мляко вземи и биберон - продават се във ветеринарните кабинети. Докторите ще ти дадат инструкции.

bethefirst, силно, ама много силно стискам палци. Дано е малкият дявол.

# 598
Благодаря, отивам да търся мляко . Затоплих го и сега спи. Дадох му малко к.мляко подсладено, но не му хареса.
Ще го снимам . Момченце е.

# 599
  • Велико Търново
bethefirst, стискам палци да се дължи на нещо безобидно 🤗
Mama_Nana, ако имаш фейсбук, има група за новородени котенца, там има хора с опит точно в тази посока и ще ти обяснят всичко, каквото е необходимо. Може да се присъединиш и да питаш, защото всеки час е фатален за такива малки бебенца. Успех и дано се включат и други тук със съвети.
Таня, Преслава е страхотна красавица! Толкова е хубаво да си имаш бебе🤩 Явно е много оправна, щом ги е строила всичките😁 Лека адаптация на каката и батковците пожелавам!
Зуки, радвам се да те видя пак, Феликс много е пораснала🤗

Ние пак сме в драми🙄 За ампулите решихме, че ще изкараме целия курс, а не първоначално намисленото само 54 инжекции. ММ се притеснява да не отиде всичко дотук напразно и решихме да продължим с още 30, за да станат 84. Така трябва да приключим края на юли. Пак сме в безизходица с плащането им, но се надявам да измислим нещо, защото наистина на фона на всички усилия дотук няма да си простим ако заради 30 инжекции не сме успели.
Пъцко е много добре иначе, хапва, играе, общо състояние чудесно. Но... Направи два странни пристъпа, които ние свързахме с това, че му се догажда от лекарството. Като го направи оня ден обаче за трети път и ни светна, че прилича на епилепсия. Та... освен гадния ФИП мислим, че Рижко има и епилепсия. Правихме му кръвни и биохимия в събота, няма отклонения никъде. Или е заради увреждане от ФИП- а или е от нещо друго. Самият пристъп е все едно го обладава дух- започва да се хвърля неконтролируемо, мята се, излиза му пяна, първите два пъти се изпусна, като приключи мяука много силно и странно. Може би около минута продължава. Вет тук ни препоръчаха фенобарбитал, но за мен това е чист опиат и не мисля да правим нищо за сега. Някой с идея и съвети за тази болест? Знам, че могат да живеят цял живот с нея. Дано да спре с пристъпите и да се овладее положението.
Сега основно целта ни е да успеем да довършим втория курс за ФИП- а, за да сме спокойни, че сме направили всичко по силите си, за да живее мъникът. После ще мислим за другото. Как можаха толкова страшни болести да се съберат в това малко телце😞 Горкото ми момче

Общи условия

Активация на акаунт