Американски колеж - двадесета тема

• 53 105
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Лошото е, че с това % оценяване почти винаги има ощетени. Оценките на дъщеря ми по няколко предмета са на ръба на 6 заради някакви минимални %.В ДУ 5 и 6 прави почти винги 6.
 За съжаление това в повечето случаи изиграва лоша услуга на кандидатите да учат в Америка.Там искат отлични оценки и едва ли имат представа колко много труд и усилия полагат децата, за да ги получат. Вярно, имат знания и учат здраво, но дали си струва всичко /нервите, безбройните нощи учене.... вече се замислям.
И в тази връзка някой дали може да сподели колко са приетите колежани със стипендия за Америка?

# 541
дали би имало значение за прием в САЩ оценка по БЕЛ? надявам се, че не, дано не попречи това на момчето на Sharky

и на мен ми е интересна статистиката тази година за приетите завършили колежани - накъде ще заминават?

лошата новина за студентстването в Щатите е прекратеното издаване на визи на приети в колежи, които ще почват дистанционно преподаване от есенния семестър....

# 542
В Англия ислат отлични оценки. В Америка искат мотивация... добре показана (апликационните форми имат по няколко есета, въпроси от всякакъв вид...) и доказана с препоръки, перфектни и подходящи изпити SAT, а и АР, много и ранообразни интереси и постижения... както и да си с подходящ профил за подходящ университет в подходящата година Thinking

# 543
Голямо стискане на палци ще падне за Шарки, дано това влиза в критериите.

# 544
  • София

И в тази връзка някой дали може да сподели колко са приетите колежани със стипендия за Америка?

В САЩ повечето топ университети не дават стипендии за отлични постижения. Те са толкова желани и селективни, че се счита, че всички приети са много успешни и заслужили и затова отпускат финансова помощ единствено на база семейни доходи. Тази година има няколко колежани от випуск 2020, приети в IVY League университети, има приети и в други водещи университети, но информация за това как ще финансират обучението си биха могли само те самите да дадат.

Peneva, Англия спира да бъде опция за много семейства с решението за студентите от ЕС да важат таксите за чужди студенти от следващата учебна година и неотпускането на заеми. Възможно е Шотландия да остане като вариант и за там без 6.00 вероятно ще е почти невъзможно.

За САЩ също текат промени заради COVID-19 - някои университети отмениха изискването за SAT за догодина, а при дистанционна година в САЩ не знам дали и АР изпити ще се проведат следващия май. Тази година се проведоха, но при променен формат, вероятно и заради това, че все пак по-голямата част от годината беше минала присъствено.
Мнението ми е, че нищо от нещата, кото досега са важали и сме приемали за даденост, няма да е със същата валидност.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 16:24 от Prizma

# 545
  • София
Именно, и колкото по-малко тежат АР и SAT-a, които заради КОВИД-19  са optional, толкова повече ще тежат оценките от училището в рамките на academic achievements, което пък съставлява ⅓ от решението за прием. А не си представям как ще влизаме в обяснителен режим да разясняваме тежестта на 6 и 5 в АК в сравнение с 6 от другите български училища, в нашето семейство хич ни няма в самооправдаването. 

# 546
  • В офиса
...подходящи изпити SAT, а и АР...
От 2021-а повечето университети не държат на специализирани SAT тестове, а общият е с доста ниска тежест. Не е толкова заради Ковид, а заради концепцията за достъпност на образованието. Advanced placements служат да се определи програмата след прием.
Шарки, нали ти ми беше постнала критериите за прием... "дали сте първо поколение висшисти" и още други като дали си посетил кампуса т.н. + етническа принадлежност. За съжаление бели деца от Европа САЩ не искат много, много.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 16:13 от Тинкърбел

# 547
Никога не се публикуват резултатите от анкети. А моят син има 91.4% по БЕЛ за годината, с което може заслужено да вземе титлата Марко Тотев.

Aааа, Шарки и моят е така, но по немски - 91,3 за годината Sad Това му е най-слабата оценка. А и по български закова на 91,5. Всичко друго е над 95%  за годината (9-и клас завърши).

# 548
Ще откажете хората от колежа с вашите примери. Браво на децата. Я си покажате вашите дипломи😀

# 549
И ние освобождаваме място Sad
За съжаление цената ни е непосилна въпреки намалението. Много ме е яд, т.к. детето положи големи усилия. Беше много амбициран да спечели пълна стипендия, но не успя. Надявам се и се моля с цялото си сърце да не дойде ден, в който ще съжаляваме за решението си.

# 550
  • София
Not, една единствена 5ца по геометрия от 9 клас, довела до 10 стотни по-нисък общ бал от 4тата(последна) девойка с АЕ в МИО, която иначе водех по резултати от кандидат-студентските изпити. А, и 5 на ДЗИ по сервиране в УПКто, понеже не знаех, че калканът има копчета и сервирах една празна чиния по-малко (изпитът беше без реални продукти), но това ми "струва" само 2 стотни.

# 551
Не ми се вижда това да ти е провалило живота. И моята едната е по география, другата по физика. По правене на бидони и легени имам 6.
Колежът трудно дава 6,00, но дава много други важни неща. Ще стискам палци като за себе си👍

# 552
Честито на всички приети!
В АК ако приемат единия близнак, за другия няма гарантиран прием, така ли излиза?
Питам по повод поста на една майка, че детенцето е прието, а то е май със сестра близначка.
В нашия випуск имаше 4 двойки близнаци. Половината бяха приети без да са се класирали. Ние писахме някакво писмо до администрацията, което се разглежда от комисия. Не съм чула някога да не са приели втори близнак

# 553
  • софия
Пожелавам успех на всеки, който накъдето се е запътил. Не може да има грешка. Има път, важното е да не спираме.
Добре дошли на всички записали се, стискам палци на резервите, които трепетно чакат второто поканване за записване.
Относно ДО аз истински вярвам, че ще е в напълно нов формат през следващата година. ( С това става ясно, че и според мен ще сме ДО от септември.) дано на осмокласниците им адаптират обучението за да могат да имат присъствена форма, защото за мен най-ценното нещо на колежа си остава 8-ми клас. Сега съжалявам, че не си водих дневник за всички онези моменти  когато детето ми се прибираше греещо и аз с още по-голямо умиление се възхищавах на малките детайли правещи големите разлики с родното образование и затвърждаващи позицията ми за възможно най-точното място за моето дете.
Затова смятам, че е важно детето да бъде където искрено иска и това няма как да е грешен избор.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 23:20 от Амели

# 554
И ние освобождаваме мястото

Общи условия

Активация на акаунт