Тренировки в домашни условия - 105

• 40 304
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Агент, браво, изглежда впечатляващо!

За мен втори ден от 21 days fix - Upper fix. Очаквам утре да съм с мускулна треска. Иначе ми допадна и тази тренировка с изключение на факта, че отново се търкаляхме по земята за корем.

# 661
Днес 12 км пеш.
Сега слагат дограмата. Кой ще чистииии....
Еб****ла съм го, зарязвам неразборията и бегом към Маймунарника Simple Smile

# 662
Следя ви, но и днес няма да тренирам. Вече 3 или 4 ден. Не се чувствам ок и дори се тревожа леко. Може да е нормално, но ще изчакам с тренировките още. На лекар съм в сряда.

# 663
Следя ви, но и днес няма да тренирам. Вече 3 или 4 ден. Не се чувствам ок и дори се тревожа леко. Може да е нормално, но ще изчакам с тренировките още. На лекар съм в сряда.
[/quote
Най-добре Духче, почивай си малко. Ако имаш зелена светлина след прегледа, само леки тренировки за раздвижване Simple Smile

И днес програмата е спазена Корем мечта, седмица 6, ден 4. Много яко беше. А пък в групата на Руми, показват много надъхващи коремчета. Скоро и аз, но сега прилича на превтасал козунак...

Джери, нямат навика да цистят, и на мен не ми допада това.

За отчета на Агент, думи нямам. Браво, браво, моите уважения за тези резултати. Това е велико.

# 664
100 км за 4 седмици не е брутално изобщо, ако си го разделиш умно, плавно увеличаваш натоварването и правиш 2-кратни кратки тренировки. Миналият декември така направих 200 км (това беше предКoледното Предизвикателство). Но този път условията бяха различни и определено не беше много умно, меко казано, да правя финален спринт с продължителността на маратон!

Йен - определено ти препоръчвам да си ги разделиш тренировките! За домашно трениране доста сполучливи сплитове са горна част - долна част - цяло тяло = Пон - Ср- Петък. А във Вторник-Четвъртък-Събота можеш да правиш корем + някакво кардио. Разбира се, можеш да ги намалиш и до 5 трен. дни. Можеш и до 4... Това, което ти е лична "слаба" зона  можеш да го правиш 2-кратно за седмицата. Но всеки път цяло тяло + кардиото в една тренировка не е продуктивен път.

Можеш една седмица да правиш горна+корем/долна/цяло през ден, а другата цяло/горна/почивен ден/долна/цяло. Всичко зависи от времето, с което разполагаш и приоритетите ти. Не се страхувай да разделяш една тренировка на 2 (сутрин и вечер) - дори е много полезно за засилване на метаболизма. Имам запазени материали, нека погледна какви схеми могат да ти свършат работа, но винаги бих препоръчала да ползваш и готова програма, дори да се налага да модифицираш сериозно заради коленете ти!

И имай предвид, че е добре да имаш една цел за дадения период - ако се опитваш едновременно да качваш мускулна маса, да отслабнеш някое кило, да правиш супер дълги кардио тренировки шансът нищо да не стане е 100%. Постави си една основна цел и си работи за нея 2-3 месеца, след това следващата. Ако целта е само поддържка си направи различни акценти в различните седмици.

Помни, че е важно и колко е интензивна дадена тренировка, а не само колко пъти правиш крака да речем в рамките на седмицата. Ако си направила много тежка тренировка ще имаш нужда от няколко дни да се възстановиш - мускул расте докато почиваме и възстановяваме. Друго полезно нещо е да се редуват различни упражнения за една част, за да има muscle confusion - иначе тялото се адаптира, т.е. важно е да се избягва повторението на една и съща тренировка за една и съща част от тялото, независимо колко е добра!

PS Уикендът е изключително подходящ за възстановяващи и по-дълги тренировки - йога, стречинг, дълго ходене (незадължително да е по планини), каране на колело/тенис/танци.

PS В тази ВК група има не само разбивки на сплитовете, но предлагат и дадени тренировки, които съответстват на сплита:
https://vk.com/no__excuses
Скрит текст:
Например:
📌 Понедельник - Тренировка на ноги и ягодицы с лентой

📌 Вторник - Тренировка на верх тела

📌 Среда - Кардио в стиле кикбоксинг

📌 Четверг - Тренировка на низ тела

📌 Пятница - Тренировка на верх тела

📌 Суббота - Йога

Или:
📌 Понедельник - Тренировка на все тело с гантелями

📌 Вторник - Тренировка на руки и пресс

📌 Среда - Кардио тренировка

📌 Четверг - Тренировка на ноги и ягодицы

📌 Пятница - Тренировка на все тело со стулом и лентой

📌 Суббота - Растяжка

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 22:44 от Agent Provocateur

# 665
Агент! Kissing Heart Прекрасна и неповторима!!! Heart Определено това е един от най- смислените постове, които съм чела в този форум въобще.
Благодаря ти!!! Hug

Моят отчет за деня е ранна бърза разходка в планината, 8 км за 90 минути. След това приятна разходка из старата част на града, комбинирана с прекрасна (но и режимна) храна в италиански ресторант. Сега се опъвам да чета книжка, по- късно може да отметна и една горна част.

# 666
  • Бургас
Леле, много благодаря за труда Агент, изключително полезно. До сега винаги съм имала програма и ми беше много лесно, но сега заради коленете, нещата не ми се получават. Изибрам програма и като се започне едно заместване на упражн. които не трябва да правя с такива които може и се проваля цялата тренировка. Правих консултация с кинезитерапевт и получих много полезни съвети, но тя има зала за тренировки с виброплатформи и така и не  ми прави програма която да не ги включва. А мен това не ме привлича особено, въпреки, че едната ми колежка постигна резултати с нея. За това съм се захванал да си напиша една основна схема, в която да сменям упражненията за всяка мускулна група на определено време. Информацията в поста ти много ми помогна Flowers Tulip

# 667
Моят отчет преди малко:
1. Почнах 7 дневно предизвикателство за корем на Лили Сабри ( 7 минутно ) https://www.youtube.com/watch?v=4wdXoovO13Y&list=WL
+ 2. три 10 минутни на Памела за крака и дупе
- https://www.youtube.com/watch?v=R1EKAgFRe2E  Крака
- https://www.youtube.com/watch?v=5-tH4gdpKiU Дупе
- https://www.youtube.com/watch?v=6ecOt63tW7Q&t=48s Дупе с ластик

# 668
Отново много полезен пост на Агент, благодаря и аз....
Отчета ми - вчера бърн сетс гърди гръб и рамене от xtrain, днес крака и дупе fit split, утре най - вероятно ще е бицепс и трицепс от xtrain, следващите дни ще вкарам още една за долна част и една метаболитна...

Клек и мъртва тяга няма да мога да тествам вкъщи, не ми стигат тежестите, ще отида в зала...

# 669
Здравейте момичета,
Тези от вас, които са правили 80ДО и Piyo, коя ви харесва повече и ви даде по - добър резултат?

# 670
5км бягане + тренировката на Саги от BB Summit 2020. Със Саги никога не съм тренирала. Тренировката не е лоша - силова за цяло тяло, упражненията са базови.

Лея, 80 ДО и PiYo са доста различни. Въпрос на предпочитание какъв тип тренировки ти се правят. И от двете има ефект ако се спазва режим.

# 671
Моят отчет преди малко:
1. Почнах 7 дневно предизвикателство за корем на Лили Сабри ( 7 минутно ) https://www.youtube.com/watch?v=4wdXoovO13Y&list=WL
За тренировката не знам, но кучето е един път Animal Dog

# 672
Аз не съм правила piyo,но се пробвах. Не ми допадна типът на тренировките и се отказах. 80до ми е любима програма, но са дълги тренировки, а и наистина зависи на кой какво му харесва.

Онзи ден стягах багаж, правих Max Hammer Strength в 11 през нощта, спах лошо и кратко, вчера 10км преход и вечерта бях като кашкавал.

# 673
Успешно завършена 6-та седмица Корем мечта. Ей трудно ще се разделя с нея, имам още 2 дни достъп и го мисля, мисля :laughing
Два дена след детокса всички мерки са надолу, което много ме радва, остават още 7 дни. Много ми се иска да включа и двурзаови тренировки, но няма да имам време, и на това трябва да съм доволна.
Сега разходки след детето People Girl
Хубава неделя.

# 674
  • София
Някой да е правил Transform 90 на Джилиън Майкълс да даде отзив. Обмислям да я правя след Body revolution, но никъде не намирам график или по-задълбочено ревю.

Общи условия

Активация на акаунт