Тренировки в домашни условия - 105

• 40 383
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
Аз усещам силно опъване от вътрешната страна на бедрата, сякаш ме дърпа нещо...предполагам, че става въпрос за сухожилия, мускули.
В такъв случай, лесно ще го подобриш, просто трябва търпение и стискане на зъби. Гъвкавост без болка не се развива. Нямате ли стречинг като част от тренировката?
Най-доброто упражнение за тази част точно е следното:
1. Лягаш на пода, перпендикулярно на стената с дупе залепено за нея и опънати нагоре крака (все едно си седнала на стената).
2. Отваряш крака на страни до шпагат. (представи си, че правиш страничен шпагат на пода, но обърната 180 градуса наопаки)
3. Гравитацията върши достатъчно работа и ще дърпа краката ти надолу, плавно увеличавайки разкрача, но може да си сложиш гирите от вътрешната страна на колената, за да те натиснат леко.
4. Засичаш минимум 3 минути, в които дишаш бавно, дълбоко (защото боли) и си пускаш клипче, сериалче, фейсбук на телефона, за да минава по-бързо времето.
Това след стабилна загрява на таза с кръгови движения, батмани (махове) във всички посоки с голяма амплитуда, жабка или направо цяла йога за таз.

Страничен шпагат с един свит на 90 градуса в коляното и един опънат крак също е модификация за начинаещи. Минута и половина е минимума на крак.

Съжалявам, че се записвам в темата с даване на акъл, но с това поне имам опит и не се чувствам подтисната, като начинаещо кюфте. Joy

За да се представя:
През карантината открих този канал - https://www.youtube.com/c/Mrandmrsmuscle - последния месец тренирам с него и Клоуи, паралелно с групови в зала.
Другият ми любим канал е https://www.youtube.com/c/LazyDancerTipsWithAlessia
Пилешките крилца опитвам да оформя с https://www.youtube.com/playlist?list=PLtQmcQeXvpL_KpcS-J1m-fPRXWC-tZa-q
Преди години писах в старите теми. Наскоро пак започнах да ви чета. Звучите като страшни машинки и сте голямо вдъхновение!

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 09:59 от evenfall

# 316
Аз карам по ХиЧ с два дена почивка. Вчера отчитам вр. Мальовица.  Изморих се много нагоре. Среден пулс 138. През повечето време гривната ми даваше пулс 145-150.
Миналата година го качвах с ММ, който върви много бързо. Изобщо не го усетих тогава. Хем тренирах сравнително редовно, но това, че почти не сме ходили на по-дълги преходи това лято, оказва голямо влияние.

# 317
Днес ХИЧ-Чизел аджилити -демек кардио-изобщо не ми хареса ,аз и преди не съм я правила направо я спрях след първият  кръг и довърших с Чизел глутс от делукса ,утре -почивка .

# 318
  • Стара Загора
Здравейте,
извинявам се ,че нахлувам така в темата ама да попитам какво е ХиЧ  ?

# 319
Здравейте,
извинявам се ,че нахлувам така в темата ама да попитам какво е ХиЧ  ?
Понеже и аз не схванах веднага се разтърсих и мисля, че е тази програма - https://www.beachbodyondemand.com/programs/the-masters-hammer-and-chisel/workouts

Иначе да се отчета, нямах така желания и чакан минус в понеделник, даже плюс излязоха килограмите, предполагам че съм прекалила малко с храната през уикенда, защото детето имаше рожден ден.
Днес и в понеделник успях да тренирам с Клои, детето ми е златно Grin Не знам дали ще успявам всеки път с нея, но има някаква надежда. За съжаление тренировките стават все по-дълги като продължителност, което може да е проблем.
Вторник почивах, а вчера най-сетне се наканих да опитам с плуване. Допадна ми много, надявам се, че ще успея да го вмъкна поне 1-2 пъти седмично.
Утре ще чистя и това ще ми е тренировката Laughing

# 320
  • Стара Загора
Бухтичка, коя от програмите на Клоу правиш ?

# 321
  • Пловдив
Здравейте! Продължаваме си с ХиЧ /хамър и чизъл/. Вчера беше Хамър пауър наред, но мъжа ми хич не я харесва и я заменихме с Боди бийст тотал боди, в делукс кита я има, хубава силова базова тренировка цяло тяло, нооо мъж ми нещо се контузи - гръден мускул разтегна /или получава инфаркт втори ден поред/, та днес ми заръча да не тренираме горна част, само долна, и аз замених с Р90х3 на Тони - Ексцентрик Лоуър. Слабичка е, то цялата програма Р90х3 си е някак такава, не знам защо, хубави са тренировките, но ... някои идват къси. Но, отметнохме и днес. Утре до неделя няма да тренираме, щяхме да ходим на Мазалат с покоряване на 2-3 върха за един ден, но прогрозата за времето така и не се промени към по-добро, заменяме със Странджа. Там няма да има толкова ходене, еко пътеките са къси и леки, но пък са по-мистични. За съжаление не намерих места в Синеморец в последния момент, а където има за два дена ми е по-скъпо от Дюни, а като се има предвид, че на плаж няма да ходим, пренасочих спането към Малко Търново. Единия ден всички пътеки са в околностите му. Само неделята не съм я решила, непо, дай идея, скоро беше натам? Ще ми се нещо около Велека, но ме притесняват змии и неподдържани пътеки.  Нямам по навигациите никакви, нито джипиес тракове, ще видим там на място какво ще ми грабне окото.  П.С. И съм качила едно кило, дето го свалях, свалях, свалях ... ей така от раз. Ми писна ми вече, честно казано. Не знам кога ще се стегна да си сваля излишните килограми, да му се не види, ужас ...
Весел ден!

# 322
Отчитам едно бавно и вяло каране на колелета, но поне гледката беше красива. 

И аз имам да свалям килограми и мазнини. Замислям се дали да не направя Insanity Max 30 + режим преди да започна Х&Ч...

# 323
Оляля, Спринкълс, чак в Монтана! Красота!!!

Нас ни вали всеки ден по 3 пъти, официално тази ваканция е най мократа Евър! Тропически порои!

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 19:14 от Agent Provocateur

# 324
  • 1st floor
Любче, по Велека нищо не мога да ти помогна. Ако ти се гледат скали, море и заливи с неохранявани почти пусти плажове - хващаш пътеката от южния край на Бутамята, по един камъни се катери малко. После горе е обширно и равно, и прекрасно! Следват един-два залива, после е плаж Липите, после пътеката продължава до Листите и чааак до Силистар. Ние до Липите ходихме. Змии и животинки не видях. Духа ветрец и предполагам, че няма да е толкова топло, нищо че е открито. Щеше ми се да минем цялата пътека, четох, че е живописна. Но с щерката е трудно. Мързи я. Ако не се лъжа два часа и нещо я даваха в едната посока.

# 325
Nepo, наемете коне и го минете този маршрут! Чичакът с конете е точно в сянката до Бутамята! Малко е серт и има нужда от пазарлък Wink

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 21:43 от Agent Provocateur

# 326
Бухтичка, коя от програмите на Клоу правиш ?
4 weeks Summer Shred Challenge. Може да пробвам след това и най-новата 15 дневна интензивна програма и най-вероятно толкова ще ми е с нея. В момента ми е добре като натоварване, но като цяло предпочитам малко по-динамични тренировки или силови с тежести.

# 327
Бухтичка, за притиснати откъм време често препоръчвам тази програма на крис фрайтаг (тренировките са в общия кюп) - смесени кардио и тежести до 25 минути
https://www.youtube.com/user/bofworkouts
И календар, ако ти трябва
https://www.google.com/search?q=10+pound+slimdown+schedule&o … rc=gHlapFTUdbX6vM

# 328
Агент, докъде стигнахте вие? Мисля че след година-две ще можеш да си купиш "играчката" за пътуване на разпродажба, когато всички тръгнат да го разпродават.  На мен ми е мерак един ден да отидем на такава ваканция, но не се чувствам уверена да ги карам ... живот и здраве в Аляска ще се ходи по този начин.

Ние пътуваме и разглеждам програми и хранителни режими. Някой направи ли Barre Blend? Отзиви за самостоятелно правене на програмата или комбиниране с друга?

# 329
До Luray Caverns, Virginia, абсолютно феноменални образувания!
.. ще ти метна нещо на мейла АСАП.

Аз съм ОК и само с наемане  на играчки за къси срокове от време. Като се пенсионираме ще си купим за да обикаляме, сега е безмислено
Скрит текст:
Ако искате да си съсипете със сигурност ваканция тръгнете с приятели, особено от типа които не си мръднаха малкия пръст в планирането и организацията "където кажете - отиваме, няма проблеми!", а след това почват да се тръшкат и капризничат "ох, по тези завои не можем да караме... ама що толкова далеко....ама много зор... ама това ... ама онова..."

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 22:05 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт