Тренировки в домашни условия - 105

• 40 406
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Браво, Дана! 3-та фаза си е за чистене, след билдването във 2-ра.

Браво, Бесито!

Браво на таткото на неродения юнак! Дух, разбира се, че ще влезеш!

6/33 Колоездене 20+ км на 30+ градуса.
Много по-гадно и неприятно от 30+ км под дъжда!

# 346
  • Пловдив
Здравейте!
Духче, сигурна съм, че ще Влезеш във форма, майчинството си е една промяна, през която си трябва да се премине, за да дойде хубавото после. Бебенцето да е здраво, ти също, килограмите са лесни, особено, когато се храниш добре и си активна. Както са дошли бързо, така и ще си отидат, не се коси, това изобщо не е важно 💓, а и мъжете обичат пухкави бременни, 100% радваш окото на всички около теб  и само в главата ти си дебела💓🥰.
Бесито, супер!
За днес отчитам Чизъл баланс. Уикенда бяхме из Странджа, направихме и супер преходи по идея на Непо, този от Бутамята ДО Силистар е един непрекъснат пир за очите. Горещо препоръчвам! Жалко, че снимките ми сигурно са тежки и от тела не мога да ги намаля, за да кача, ако имам време, ще пробвам от компа.. Спринки, природата около теб е уникална!!!
Изчезвам, весела вечер!

# 347
Беси, браво и на теб! Покрай теб с Ноу фрейм пък съм се замислила да дам шанс на ХиЧ след почивката и се надявам този път да се спогодим с екипировката. Вие също споделяте супер резултати.
Пък зимата мисля че ще почваме 9 week control freak.

Постоянство си трябва, така е. Сега покрай карантината мога да тренирам всеки ден. Преди почивах 3 дни в седмицата като пътувах уикенда. Другото положително е, че сега мога да тренирам когато се чувствам във форма, най-често като се разсъня по обяд, тоест не бързам преди работа като зомби и не трябва да се насилвам след работа като съм гроги.
ММ ме гледа всеки ден и все ми казва, че иска и той така да е във форма, да съм му кажела програма да прави нещо. Ами повече от това да дам личен пример и да му пусна Отъм или Джоел, не мога да направя. Той пък се сърди като му кажа, че мотивацията и дисциплината от него трябва да дойдат. Сега се чудя дали да не му дам Джилката с боди революшън. Тя поне започва леко. Защото досега прави по един кръг от нещо си и спира. Дано не го откаже кардиото, освен да му го заменям с каране на колело.

Дух, и аз мисля, че бързо ще си върнеш формата при тази твоя воля. Ще ни зашеметиш с трансформация. Мускулите и тялото помнят.

# 348
Дана, Беси, браво!

Дух, браво на таткото! Ще влезнеш в ритъм, сигурна съм!

Ризова, какво стана с младежа? Надявам се не се е отказал да следва моите мечти (ФЕГ)!

Вчера - 10 км бягане + разходка до един връх. Днес - каяк 3 часа. Времето е прекрасно, успяхме да видим косатки, тюлени, орли и раци други представители на фауната.  Утре тръгваме от острова и продължаваме по крайбрежието. Тази част от пътуването ще я караме както дойде - нямаме никакви резервации, само идеи какво искам да видя по пътя.

# 349
Sprinkles, ваканцията ви е моя сбъдната мечта! Продължавай да споделяш!
Дана, браво за постиженията. Помня, че първия път програмата сякаш ти отне повечко време от- до, отколкото сега, или бъркам?

Аз се отчитам с йога и ходене пеша. От месец и нещо съм си в Бг, още не съм успяла да се "завъртя" вкъщи- постоянно сме на път, само сменям багажа и саковете, леко започва да ми идва нанагорно вече, честно казано.
Тези дни трябва да намеря /и отделя/ нужното време спокойствие и усамотеност, за да планирам нещата до края на годината /да се чете- средата на декември/. Stuck Out Tongue Winking Eye

Дух, споко. Всичко си има край. Пак ще кажа, че и двете ми бременности не бяха никак приятни, нито пък приемах дирижабълските си форми ОК, а определението "най- красивият период" ме разсмиваше искрено. При това без грам неразположение и други, характерни неволи, но пък имах други такива. Минава!!! А резултатът надминава и най- смелите очаквания. Ще свърши, няма къде да ходи и после вече започва същинската весела част. Дишай дълбоко... После ще идва нуждата от още по- дълбоко дишане, така че всичко тепърва предстои. Blush

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 00:19 от TuЛи

# 350
И аз бях огромна през двете бременности. Но имам някакво странно фиксиране за определени периоди в теми, което ме спасява да мисля за други неща. Докато бях бременна, мислех само за бременностите и как най- важното е да родя живи и здрави деца. Нищо друго не ми е било от значение. Като децата поотраснаха, обърнах внимание на външния си вид. Така е с всичко..
На мен стоенето вкъщи ми се отразява зле откъм битово пиене. Не пия много, но всяка вечер си сипвам нещо, което са си допълнителни калории.
Работим в странен режим на работа, който доста ми обърка представите за нормално  ежедневие.
Опитвам се да осъзная, че най- вероятно ще си живеем с тоя коронавирус и не мога да отлагам лятото, годината и всичко...
За днес ден втори от 90 ДП.

# 351
Sprinkles, изглежда невероятно Smiley Косатките винаги са ми били мечта.

Дух, и аз съм на мнение, че ще си върнеш бързо формата после. Не съм сигурна колко си качила, но надали са мазнини и просто ще си заминат след раждането. Виж аз съм в другата крайност, не качвам много, но пък си ги нося с години след това Sweat Smile

За вчера отчитам ден 10 от програмата на Клои. Но ми възникна проблем и ще видим как ще я избутам до края. Имах травма на китката от тежко бебе е но можах да я лекувам тогава заради кърменето. Честно казано с времето спря да ме боли и се надявах, че може да ми се е разминало, но сега с цялото търкаляне по земята с Клои и подпиране на ръце започна отново да боли. Има упражения, при които само ме боли и други, които просто не мога да направя, не мога да се задържа на тази ръка. От друга страна не съм сигурна, че в момента е подходящ момент за лечение, още си лекувам щитовидната.

# 352
... а пък ММ смяташе и още го твърди, че съм била "много секси" като бременна, въпреки пълното ми недоумение как е възможно това!?!?

# 353
Агент, има мъже, на които наистина им допада Simple Smile Жалко, че ние обикновено се чувстваме като китове Smile

За днес отчитам ден 12 от програмата на Клои (юху, почти съм я преполовила). Последната тренировка не успях да я завърша за съжаление, но рискувах да ми отрежат косата ако бях продължила да се търкалям по земята Smile

# 354
Да ги зарежем мъжете със странностите им. Моят бивш пък много ме харесваше, няколко часа, след като родих. Сигурно се е бил разнежил.

На мен да не ми просветне малко и веднага грабнах гирите.
Горна част днес с 5 кг. с повече почивки.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 21:29 от Jerry F

# 355
  • Бургас
Здравейте момичета, страхотна тема сте спретнали, не мога да повярвам, че чак сега попаднах на нея. Аз тренирам в къщи от близо 5 години, започнах поради недостиг на време и ми хареса много, имам си оборудвана фитнес зала и до сега всичко беше чудесно, но ....
Да се представя - тренирам от 18 годишна, основно фитнес, но през годините пробвах и други неща - зумба, кросфит, тае-бо, тази година навършвам 45 и ме сполетя износване на колянната става. На 01,07 ми сложиха вътреставна инжекция ХК и доктора каза "Забравяш за фитнеса и тежестите", но типично за бг доктор не каза какво да правя. Аз категорично не мога да спра изобщо да тренирам и напоследък се мъча с трен. в ютюб, но някак се чувствам изгубена и объркана. Клекове и напади със сигурност не трябва да правя, но какво може? Някой от вас знае ли програма в която да няма много от тях? Ще бъда благодарна, ако можете да ме насочите къде да чета за този проблем, имам толкова въпроси - може ли степ тренировка или колело? Какво кардио да правя, май подскоци не се препоръчват?

Моля да ме извините, ако нахлувам много грубо в темата, но до сега четох тази и предната тема и се чувствам някак уютно сред вас.

Дух, като те чета сякаш чувам себе си докато бях бременна, никак не бях очарована, дотолкова, че не позволих да ми направят нито една снимка. Няколко години по-късно една приятелка показваше на дъщеря си снимка на която били "двете", тя в девети месец. Много съжалих за глупостта си, иска ми се сега да мога да направя същото за моето дете.

# 356
Йен, добре си ни дошла!

Бих ти препоръчала горещо да намериш И читав рехабилитатор (освен лекар) и да ги попиташ на базата на твоето конкретно състояние какво да, какво не. Нашето мнение е ирелевантно, ние не сме медицински лица и не  специализираме травматология.

Иначе бих препоръчала да погледнеш различните стилове йога, може да откриеш, че работи добре за теб.

# 357
  • Бургас
Благодаря Агент Simple Smile
Йога правя, пропуснала съм да я спомена и много ми допада, това последните една, две години, преди това някак не беше моето нещо.
Относно рехабилитатора, благодаря за идеята изобщо не помислих за това, а може би е точно каквото ми трябва. Аз мислех за консултация с фитнес треньор, преди тренирах с много добър, но той май се премести в Испания.

# 358
Относно рехабилитатора, благодаря за идеята изобщо не помислих за това, а може би е точно каквото ми трябва. Аз мислех за консултация с фитнес треньор, преди тренирах с много добър, но той май се премести в Испания.
Бях задавала подобен на твоя въпрос в една от темите за консултация със специалист - копирам ти тук питането ми и отговора, който получих:
Скрит текст:

Здравейте,
Бихте ли могли да предложите упражнения за крака, подходящи за жена с предишни контузии и предразположеност към контузии на колена (изместване на капачка) и, очевидно с оглед на ситуацията, изпълними в домашни условия? Наясно съм, че за здравето ми е необходимо засилване на предните и вътрешни бедрени мускули, но масата упражнения предизвикват остра болка, особено вариациите напъди и отпади с натоварване на всеки крак по отделно.

Привет.

Доста клиенти през годините са имали сходен проблем и има как да се избегне до голяма степен натоварването на коленете.

Упражнения, които да опитате:

Натоварване 1-2 в колене:

: Глутеус мост - собствена тежест/дъмбел/лента - https://www.youtube.com/watch?v=DvQXREKFfpY
: Махове назад - ластик/лента - https://www.youtube.com/watch?v=grL16BPHT8c
: Сгъване от легнало положение - ластик/дъмбел - https://www.youtube.com/watch?v=ofgmYd0j50w
: Изнасяне встрани - лента/тежест/бутилка минерална вода - https://www.youtube.com/watch?v=WJbCAX-veMc&

Както и Вие споменахте, за да се заздрави този участък, трябва да има натоварване. Подходящи упражнения за целта,  които да опитате и ако няма дискомфорт да продължите:

Натоваране 3-5 в колене:

: Step-Up - собствена тежест, може да се регулира височината, спрямо натоварването в коленете - https://youtu.be/LLRtzkHxaKM?t=2m1s
: Лег екстензия - лента - https://www.youtube.com/watch?v=YyvSfVjQeL0 (показана е фитнес машина, но може да се изпълни същото от седнало положение на стол със собствена тежест/тренировъчна лента)
: Тяга - дъмбели/лента - https://www.youtube.com/watch?v=56JZ5606-O4

Натоваране 6-7 в колене:

:  Клек върху висока повърхност - https://www.youtube.com/watch?v=6rpfubNjoqU

Подготвям много подобни упражнения с ластици и ленти, които ще впиша в статия със снимки и видео до 10-тина дни. При интерес може да се абонирате за седмичния ми бюлетин и ще получите имейл като е готов материалът: https://stanimirmihov.com/newsletter-signup/

Поздрави,
Станимир

Личните ми впечатления са, че дори да търсиш фитнес инструктор, по-добре да търсиш такъв, който е кинезитерапевт по образование. Очевидно говорим за различни травми (макар че, за съжаление, до 10-15 години се виждам на твое място), но е common sense, че трябва да се поддържа достатъчна балансирана мускулатура, която да обезпечава стабилна, контролирана мобилност на ставата. Инструктурите масово ги е страх и просто спират всякакво натоварване, за по-лесно и за да са спокойни, че няма да навредят.

# 359
Благодаря на всички ви за топлите и окуражаващи думи, наистина ми подействаха мн мотивиращо и успокояващо.
Дете спи, куче се ближе, аз направих силовата за днес.  Хубава сряда на всички

Общи условия

Активация на акаунт