Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 946
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Джейми, варената царевица как е на вкус след размразяане?
Аз варя домашна царевица, сорта е за варене,  варя чистя и прибирам в пакетчета - малки за пица и големи за десерт. Мама замразява цяла и  сурова без да е почистена от листата, заема много място и трябва предварителна подготовка. А моята решавам затоплям вода в каната заливам и след няколко минути хапвам.

# 436
  • София
Момичета, за моя близка ми трябва невролог. Мъжът и е диагностицирсн с Множествена склероза. Идеи?

# 437
Ох, Вале. Нямам идея, но пожелавам успех и дано има късмет.

# 438
Момичета, за моя близка ми трябва невролог. Мъжът и е диагностицирсн с Множествена склероза. Идеи?
Вале, ако имат възможност,чужбина.Там задържат положението и  хората не са в инвалидни колички заради модерно и правилно лечение.

# 439
  • при късмета
Добро утро!

Вале, и аз нямам под ръка невролог, който да препоръчам. Дано извади късмет човека

# 440
Добър ден, станало вече, но мерси за кафето. Много е съблазнително. Вчера ябълката се изкорени напълно, днес запълних дупката с пръст и сега съм се отдала на разкрасяване, че след обяд щерката е на ортодонт, а ние на разходка, докато я чакаме.

# 441
Браво Мария,след свършената работа си заслужила почивка и глезене.
Аз до обяд мързелувах и бях  решила нищо да не правя.Да ама реших че ми се ядат печени патладжани и заради тях ходихме до един склад за зеленчуци.Е познайте,напазарих и утре ще правя консерви.До преди малко пекох патладжан ,утре доматов сок,после консервиране и така.Ще видя в петък и боровинки да купя,само ме е яд че преди две седмици бяха по 6 лв ,а сега са ги вдигнали на 7 -8 лв.Сега съм капнала,раменете ме болят,ама едната  тава патладжан е избелен и чакам другия да изстине и него да оправя.

# 442
Добро утро, момичета!
Днес черпя. Ставам на 42.

Славе,

# 443
  • при късмета
Мария, да си жива и здрава, много сбъднати мечти!

# 444
  • София
Мария, здраве и щастие ти желая!

# 445
Честит празник Мария!Да си здрава,щастлива и обичана!
Ето какъв е бил повода за разкрасяването вчера.
Аз доволна,свърших задачите.Доматовия сок е готов,патладжана също и вече са стерилизирани.Вярно ,мм ми извади акъла,та виках на помощ приятел.Сега ще почивам с плетката,че имам три играчки на части ,да ги сглобя.
Снощи се изсипа порой,та днес е хладно и приятно.

# 446
  • София
МАРИЯ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, А ДРУГОТО Е ВЪПРОС НА ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ, ТАКА ЧЕ БЪДИ ОРГАНИЗИРАНА, ЗА ДА СИ ЩАСТЛИВА. НАЗДРАВЕ!!!
 А сега да ви споделя нещо, което ми се случи вчера и което определям като смешно, имайки предвид финала. Нали англичаните казват, че всичко е добре, когато завърши добре.
Та, паркирала съм се на пазарчето в кв. Иван Вазов и чакам да си прибера гаджето от среща с приятел. Гледам, срещу мен на десетина метра сергия и от далече ми се жълтеят едри кайсии. Реших да взема за чаветата. Слязох от колата, заключих я и отидох до сергията. Започнах да си избирам кайсийките - наистина много хубави бяха. И изведнаж някакъв удар и звук като от сблъскали се коли. Обръщам се и какво да видя? Колата ми катурна една кашпа и спря на метър от мен и на една педя от паркирала кола. Тази голяма саксия всъщност предотврати сблъсъка на колата със сергията, но запази и мен. Представям си как щях да стана на ваденка. Stuck Out Tongue Winking EyeОказа се, че колата не беше на скорост. Е след като съм шофьор от 46 години, това ми се случва за пръв път.  Така и не можах да си обясня как е тръгнала да ме търси, след като местото беше равно. Може би все пак е имало лек наклон. Добре че не нацели колата на жената, дето продаваше на сергията. Едва ли щях да пострадам кой знае колко, но със сигурност щях да се изплаша, а можеше и да ми счупи някой крак. Все пак радостното е, че се разминах. А и колата има съвсем малка щета - леко се ожули в кашпата. Та такива ми ти работи.
Ще ме попитате ли как съобщих на гаджето? Ами с тактика. Stuck Out Tongue Winking EyeПрибрахме се, той нищо не забеляза. И малко преди сън го извиках да му прочета какво съм написала на бабите от КГБ. Той стои прав и ме подканя по-бързо да чета, че му се спи, а аз го подканям да седне, за да не падне. Изслуша моя разказ за случката и нищо не каза, само това, че е било малкото дяволче и ще се оправи. Ще тушираме драскотинките с флумастер. Wink

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 15:09 от Flo 51

# 447
Благодаря ви, момичета!

# 448
Фло,време е за питка и посещение на църква.Сега са големи празници,направи го.А колата ще се оправи,а дори и така да стои,  не е проблем.
Мрън нямам вода.Обаче извадихме късмет пък днес.Оправих си консервите,прибрахме ги до мазето и успяхме да се измием.Ставаме след 30 минути-вода няма.Тове беше по обяд към 12 ч,а сега е 20 ч и вода няма.Но пък блоковете над нас имат,а са на по-високо ,което нямам обяснение освен, че сме наказани.

# 449
  • София
Писе, що не си сложите хидрофор? Ние също понякога нямаме вода на село. Решихме си проблема с един 250л бидон и хидрофор.

Общи условия

Активация на акаунт