Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 549
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Грабвам от кафето и след малко тръгвам на разходка.
Добро утро!

# 631
Добър ден.
Джей идва есента,едно сутрините и вечерите са си хладни,едно че ухае на печени чушки хихи.
Мария приятна разходка,с кучето ли ще си.
Аз сутринта напазарих чушки,патлаждан и моркови,вече първата доза мързелива лютеница е във фурната и след два часа трябва да е готова,а втората ще е готова посред нощите хаха.Утре ще се пекат чушките.

# 632
А, Писе, първата разходка е без него, защото влизам и в магазини за пазар. Прибирам се, разтоварвам се и взимам него.

# 633
Готова съм с двете дози лютеница.Доволна и уморена.
Да ви почерпя,ще видя обаче как ще мия тавата хаха или ще купвам нова.

Скрит текст:

# 634
Писе, давам акъл. Сложи няколко пакетчета сода, вода и кипни тавата. После  я остави да се накисне.

# 635
  • София
И от мен съвет. Добави оцет към содата и както ти е казала Мария.

# 636
Мерси момичета за съветите.Изчистих си я тавата,няма да се купва нова хаха.Успях да се довлача до банята  и вече готова за сън.

# 637
Добро утро, момичета!
Мина цяла вечност, докато успея да наваксам с темата Simple Smile Много се радвам да прочета за празници, годежи и хубави събития.
Аз идвам да се похваля и тук - станах баба за втори път, имам си и внук. Heart Наскоро ги изписаха от родилното, таткото е в отпуск и си се гледат четиримата. Ние с дЕдо леееко отдъхваме, че по едно време бяхме нон-стоп дежурни, макар че е по-точно да се каже не отдъхване, а наваксване с изостанала от месеци работа.

# 638
Добро утро! Тетка, честито бебче. Да е здраво, поспаливо и с по- малко рев да расте.

# 639
Благодаря, Mariat! Дано! За сега съм сигурна в едно - че е лаком Simple Smile

# 640
Честит ви внук, Тетка! Жив и здрав да е бебчо и с много късмет в живота! Hug

Задачата за днес е да отидем до столичния ринок, демек пазар за чушки и някакъв друг зарзават. Пазарът е в другия край на огромния Киев и засега само се ослушваме. Joy

# 641
  • при късмета
Добро утро!
Тетка, да е живо и здраво, много да ви радва внучето!

# 642
Смърфи, при така поднесено кафе и аз бих се ослушвала.

# 643
Ами, ослушахме се, ослушахме се и отидохме. Естествено трафикът беше станал брутален, та ни отне близо час дотам. После чакахме на голяма опашка да влезем с колата (мястото е огромно), ставаше бавно, защото мереха температурата на всеки в колата... Но успяхме.

Купих си чушки - два вида червени, по 10-на кг от вид. Ще почистя и замразя цели за пълнени чушки, другите ще опеча. Малко патладжан, тиквички, моркови за смеската за гювеч. До тук нищо страшно...
Но купихме 10 кг домати сорт Рома. Супер сладки, с доста месо, без много сок. И сега си нямам никаква идея какво ще ги правя, хаха. Тоест реших, че ще ги настържа, ще прецедя какъвто сок пуснат и ще ги запечавам в торбички, всяка за по едно готвене. Мъжът ми ме обяви за луда със стъргането. И май има право. JoyJoyJoy

# 644
Смърфи, давам ти идея, ако ти се занимава. Настържи доматите, сложи малко сол, захар и ги заври в голяма тенджера. Остави ги да поврят. После ги пасирай и си готова за зимата. Аз правя такава апетитка, но 30 минути преди да дръпна доматите слагам цели чушки чорбаджийки.

Общи условия

Активация на акаунт