Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 525
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Тетка честит ти внук.
Смърфи може само да ги обелиш и нарежеш на 2/4 и в торбички във фризера. После зимата според това за какво ще ги ползваш може да пасираш или директно да ползваш.
 Колежка ме обяви за луда, че си играя да ги минавам през машинката.
 Сега лятото пита ме,  махаш ли семките като готвиш ? Ами не. И сега като нея беля и  директно в робота.

# 646
Тетка ,да ви е живо и здраво внучето,почивайте и събирайте сили да помагате.
Смърфи в робота пасирай и после в кутии във фризера.
Аз свърших с чушките,бурканите с лютеница също стерилизирани и дори успях да си вземем хапчетата  хахах,че без тях не можем.Бързо се оправихме ,ама следобяд дори дремнах за малко.
Джей ,аз доматовия сок в блендера и после в бутилките с малко сол,не махам семките защото така ми харесва.
Е ,преди години като имаше много домати носихме на машина за доматово пюре и тя направо го вадеше без семки и люспи.Та сока ставаше идеално за водка хаха.
Я по едно питие за отпущане.

# 647
Писе, хвана ме в крачка с тез питиета. Облечена съм, гримирана и чакам ММ, че да хайманосваме тази вечер. Теб и Валето, като най- големите затварачки на зимнина искам да ви питам как затваряте капачките. С 3 различни затварачки ММ едвам затвори бурканите с краставички. Един буркан и един пръст дадоха фира. Има ли някакъв трик? Да не говорим за лютеничката, дето правих. С колко нови капачки на винт пробвах и все не се затваряха хубаво. Дори един буркан така и не изварих, че нямаше затваряне. С две думи и с обикновени капачки и стез на винт удряме на камък.

# 648
Мария, по затварянето е мм със завтарячката,а другите аз ги затварям.Ами скоро не съм имала проблем с тези на винт,но една година  така имахме проблем с капачките.Натопи ги в топла вода и едните и другите,гумата се разширява и после прилепва хубаво.Ама освен че ги затваря после ги притиска от горе където е уплътнението.

# 649
  • гр.Варна
Тетка честита радост. От майка ми съм чувала че внуците били по мили от децата. Grinning Като цяло май е истина защото голямо глезене падаше на моите деца. Сега вече хем са големи и продължават с баща ми да им угаждат за всичко.
Засрамена съм за поредна година от вас с тая зимнина. Ми нищо не съм направила Kissing Heart

# 650
Плами, каква тъща ще си? Я, да направиш лютеничка, туршийка, ТМ да зареди гроздето за ракия. Зет имате да възпитавате в български традиции и обичаи.

# 651
Плами, аз също съм от засрамените. Едно бурканче не съм затворила. Миналата година се преместихме в малък апартамент, хладилника е с горна камера, в която като сложиш 1 пиле, 1 кутия сладолед и формите за лед и... вече няма място. Оглеждам се за малък вертикален фризер, който да сместя нейде, обаче някак ми малеят, а цената - като за голям.

# 652
  • при късмета
Тази година съм сложила 2 дози краставички с фиксовете, третата, която мислех тази седмица да сложа, остана за другата Joy Туршии не правя и тях с фиксовете, ако изобщо им дойде ред. Кисело зеле яде само мъжа ми и изобщо не си заслужава да слагам, все някой се смилява над него и колкото за една - две салати на зима се намира. Лютеница тази година изобщо нямах време да захващам, а сладко Шефа не яде, използваме го само за сирене за мезе. Иначе имам няколко, колкото да се намират.
Тетка, за лед използвай пликчета. Има специално за целта, по 100 бр. са в кутия и хубавото им е, че не им търсиш равно място във фризера, а като напълниш пликчето го слагаш, където имаш място и то заема тази форма. И на едно пликче после стават много повече като брой, отделни ледчета, отколкото са формите
Вече нямам място във фризера, сложих няколко пакетчета зелен боб, че Шефа много го обича, цели чушки, нарязани чушки, разни дреболии и мъжа ми като опре до суджуците, пак ще каже, че съм заела фризера с храната на храната и ще мрънка. Добре, че 3 големи кутии сладолед ще освободят място до тогава. А иначе е сложил там еднолитрова бутилка узо, да ми заема място, нищо, че се пие от дъжд на вятър
Сдобих се вчера и със синя орхидея. Моите всички прецъфтяха, пък тази има и неотворени пъпки даже. Само ме притеснява, че е холандска, а и изобщо, ако цъфне после пак дали въобще ще е синя.
Писе, прочетох, че като прецъфти, трябва да отрежеш цветоноса и ги орязах на всичките. Обаче в един магазин, ми каза момичето, че не се реже, после пак цъфтял или пускал разклонение за нов цветонос. Иначе пускал чак след 2 години такъв. Какво да я правя синята, като прецъфти да режа или не?Тя и сега на цветоноса има 2 разклонения, на които няма цветчета, но са свежи и не знам дали са прецъфтели или тепърва ще пускат пъпки.

# 653
Ма ко, ако не се отреже цветоноса следващия ще е по- рехав. Така знам аз. А иначе моята я режа и не чакам две години. Но, щом още е свеж цветоноса я остави да видиш какво ще стане.

# 654
  • при късмета
Във форума намерих тема за орхидеи и там прочетох, че момичетата съветват да се реже, когато паднат цветовете и затова ги орязах. И се учудих като ми го каза момичето от цветарския магазин, та затова питам

# 655
В темата за орхидеите също се конетираше не-рязането на цветоноса.

# 656
Ма ко хубаво е да се режат,защото вземат силата на орхидеята.Аз ги режа,на стари пуща малко цветове,а орхито има нужда да събере сили.Но ако по време на цъфтеж пусне разклонения ,не режи.А синята -ще ти цъфне бяла,оцветяват ги и ако се загледаш в цветоноса, ще видиш дупка където е вкарано мастилото.
Аз моите орхи съм ги зарязала и искат поливане,ама ....

# 657
  • при късмета
Мерси момичета, тази ще я оставя, като прецъфти. Заподозрях, че е боядисана, ама и мастило имам може да си я правя и аз синя Joy И по друга причина ще я оставя, не мога да преценя тези 2 голи пръчки дали са прецъфтяли или тепърва ще пускат пъпки. Ама я взех да цъфти една, че другите само зелено остана. А темата само в началото четох.
После ще ви тормозя и с една розичка. Беше ѝ много малка саксията, пусна 1-2 цвята и тя е от тези от съседката. Прибрах и нея, че беше за пресаждане. Сложих я в по-голяма саксия, заедно с нейната пръст, която си беше и я оставих на балкона. Както имаше 3 стъбла с много дребни листенца, така в момента има един цвят и една пъпка. бебешко розово цъфти, много е сладка.
Та за подрязването за зимата ще ви питам натам, че не знам кога и колко се реже.

# 658
  • София
ТЕТКЕ, Честито ви внуче. Да е здравичко, спокойно, да папка и да спи по много. Мама бързо да се възстановява, таткото да помага самоотвержено, бабите да не се бъркат без покана, а за дядовците какво остана? Да вдигат наздравици и да бистрят политиката.

# 659
Благодаря, Flo 51! На всички ви благодаря!
Моя дЕдо е първа писта по дундуркане. Само чака да му се даде възможност и докопва бебето да го гушка. Вчера набързо окупира количката, хвана внучката за ръка и се понесе из квартала ухилен до уши! И в наздравиците го бива Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт