Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 674
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Пила съм вино от малини ,прекрасно е .Та защо да не става от всякакъв плод.
Смърфи мятай смело във физера,точно както си писала слагаш ги замразени и няма да имаш проблем,само със фасула внимавай да не сложиш сол и да остане суров.
Тук също вечер и сутрин си е хладно,обаче през деня си е жега.
Аз ходих да си напазаря и да видя за чушки,ами скъпи са ,а като знам как са на едро-от горе хубави и едри,а от долу развалени...Ще видим тия дни да купя и да направя пак моите си неща + мързеливата лютеница.

# 601
  • София/Севлиево
Обожавам малиново вино.На най-добрата ми приятелка баща ѝ и дядо ѝ правеха такова-прекрасен вкус и аромат и както винаги много по-добро от това,което може да се намери по магазините.Баба ми пък правеше сироп от бъз,от който после ставаше супер лимонада,като тази дето качих по-рано.Е той се намира тук -там и е същия като едно време,а ние със Слави сме му големи почитатели и купувам от време на време.
Писе,я кажи рецепта за тази мързелива лютеница-звучи точно като за мен.Едно време с мама,баба и сестра ми правехме,ама толкова бавно ставаше всичко,че не бих се хванала сама да я правя.А вкъщи е много вървежна,пък по магазините едва,-едва се намира такава без нишесте вътре.

# 602
Елислава проблема е че не я правя по рецепта,в смисъл не мога да дам кг и мерки,слагам на око.Вместо домати имам домашно доматено пюре,но за да не слагам вода на зеленчуците ,слагам доматов сок.Ето една рецепта.Иначе аз слагам всичко нарязано на парчета,а подправките като добавя доматеното пюре.Патладжан ,чушки ,моркови,лук и сол, захар на вкус,както правехме и домашната лютеница .Като са готови зеленчуците,вадя пасирам и слагам доматеното пюре,подправките и да заври.Вадя ,пълня и стерилизирам.Става вкусна и лесна.Оцета го пропущам.
http://ilrai.blogspot.com/2015/09/blog-post.html

# 603
  • гр.Варна
Знаят, знаят какви бонбонки Laughing
Като вляза в техен магазин съм на 7-то небе LaughingLaughingLaughing и сладоледа им е прекрасен, ама ще трябва тук да дойдеш Kissing Heart
. Аз само да питам, може ли и аз. Ще папкам , пия и слушкам мноооого Stuck Out Tongue Winking Eye

# 604
  • София
Привет, момичета от близо и далеч!
Някои вече са на училище, браво. Успех на нашия английски джентълмен!
Свекър ми правеше страхотно къпиново вино.
Иначе аз бъза го затворих на 30 август.
И още доста неща затворих🤪🤪.
Лютеница, но не мързелива, а стандартна, едросмляни.
Гръцка салата, тя много ни хареса.
И още разни нещица и мазето е пълно.
Идва есента и София ме зове. Не ми се връща. Но се налага. С Бубка в началото ще походим на училище, но при увеличаване на заболелите в София ще спрем. И личната лекарка ми препоръча същото.
Това е от мен😉.
Поздрави на всички!

# 605
Валееее, каква е тази гръцка салата по вашия край? Щото по нашия не я знаем.

# 606
  • при късмета
Добро утро!

Вале, представям си как не ти се връща
Ели, и аз правя апартаментска лютеница, само че за разлика от Писето слагам пасирани домати (купешки) и понеже са по-течни са с другите зеленчуци във фурната. И поради невъзможност да стерилизирам бурканите, като е готова загрявам мазнината отделно, слагам тавата на котлона и я добавям по малко, при непрекъснато бъркане.
Вижте какво си намерих в саксията на люляка, за тези без ФБ
Скрит текст:

Да ви е късметлийски деня, прекрасни Hug

# 607
  • София
Мда, никак не ми се връща.
Мария, става чудна вкусотия. Давам рецептата. Има две подробности.
Солта е на вкус, аз слагам една непълна кафеена чашка.
При загряване на олиото добавям две обелени и нарязани на малки кубчета ябълки. Макар че това е специфично за гръцката салата, го правя и с лютеницата. Самите ябълки не се усещат като ябълки после, но обират миризмата на олиото и придават аромат.

# 608
  • София
[video][/video]Добро утро, момичета от близо и далеч!
Денят ми започна прекрасно - с кафето и четирилистните детелинки на МА КО.
Дали да не пусна фиш? Stuck Out Tongue Winking Eye
Веднаж гаджето ми донесе дузина детелинки с четири листа. Бяха ходили на стрелби, та докато си почивали ги намерил по полянките. И други колеги търсили, но не намерили... Simple Smile
Момичета, чета ви, в час съм, но напоследък много съм се разработила. Ту съм хигиенистка, ту съм камериерка, чат пат съм готвачка, а от време навреме се правя на зъбарка. РабОта много, рабочих нет. Blush
Успах се тази сутрин, изпих си кафето, сега отивам в КПП-то - кухня, печка, перална.
Желая ви спорен ден. HugKissing HeartHeart

Забавих се, докато навия Лили Иванова да ви попее. Wink

https://www.youtube.com/watch?v=Nh-H03p5-8g

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 10:59 от Flo 51

# 609
  • София
Един разказ в картинки от мен. За Лейди, която упорито не си прави фб😁
https://www.facebook.com/1156615689/posts/10220576770106672/?app=fbl

# 610
Добро утро и от мен!
Мако Kissing Heart красота! Късметлийка си!
Вале направо ме разплака.....
Фло пак на въртележката...
Първият учебен ден мина само с една изгубена маска LaughingLaughingLaughing Гордо съобщи, че бил на върха на топ сета по математика. И ново двайсе - вече не иска корабен инженер, а капитан на кораб LaughingLaughingLaughing

# 611
Добър ден от мен.
Вале аз тая салата си я знам като кьополу  и си я правя всяка година хаха.Ама тая май няма да стане и не искам да уморявам мм,още си го пазя хаха.
Калинче чакай има още време и промяна на желания.
Ма ко ,това си е плевел и вятъра го е довял от някъде,цъфти в жълто.Е, вярно по групите го продаваха за цвете с градинските детелини...
Аз си свърших задачите  и сега ще мързелувам.Вчера ходихме да разгледам за чушки, ама нямат цена и ги продават спрямо клиента,а така не обичам.Ще дойде и моя ден да се наканя да купя чушки хаха.
Днес пак е топло вън и ще се крия на сянка под климатика и ще си плета.

# 612
  • София
Е, кьопоолуто е различно. В него има домати, чесън. А и съотношението зелени чушки, червени чушки, патладжан придават съвсем различен вкус от кьопоолуто. Ябълките пък съвсем. Те са си типични за гръцката.

# 613
O, Вале, ще се пробва, но няма да е днес. Днес правя някаква мързелива лютеница в тава във фурната. Но дали да не сложа и аз 1-2 ябълки.....
Ма ко, днес ще спечелиш нещо! Прегледай си игрите.
Да се оплача, че много яки дънки, които дойдоха днес ми теснеят. 

# 614
Е, кьопоолуто е различно. В него има домати, чесън. А и съотношението зелени чушки, червени чушки, патладжан придават съвсем различен вкус от кьопоолуто. Ябълките пък съвсем. Те са си типични за гръцката.
По същата рецепта е, а как се казва не знам,така ми е записана рецептата,чесън не слагам аз защото не го ям.
Явно в различните краища е с различни имена.Бе имам я от едно време тая рецепта от леля  и го правихме доста години ,а аз сега продължавам да го правя.
Мария малко повече консерви и движение хаха.

Общи условия

Активация на акаунт