Един режим аз знам - този на Дюкан - 286

• 75 362
  • 683
  •   1
Отговори
# 675
  • София
За първи път си направих варената попара на Мастърчето ли беше или на някоя друга дюканка 🤔 - соления вариант . Накрая й сложих 1 л. Ескуиза / вместо масло 😉/ . Вкусотия! Напомни ми варената попара на баба ми, Бог да я прости😊. Като млада се опитвах да я направя / с хляб/, но не ми се получаваше - ставаше на лепило.😂 Така, че тази си я заплювам за уикендите…
Опитах се да направя целувки, но не ми се получиха. За първи път не мога да разбия белтъците на сняг - може би тези, готовите белтъци, които продават в опаковка, са обработени по някакъв начин 🤔

# 676
Може ли рецептата за варена попара?

# 677
  • София
250 ml вода + щипка сол
3 сл овесени трици
2сл извара
Вари се като непрекъснато се бърка. След като започне да клоква се чукват 2 яйца. Разбъркват се и след малко,колкото да се сготви яйцето, е готово 😊
Тогава, още горещо, добавих 1сл екскуиза 😉

# 678
Извинявам се, че така нахлувам в темата, но съм решила да започна режима. Искам само да попитам при втория етап разрешени ли са всякакви зеленчуци. Някъде четох, че не са. Не може да се яде например краставица.

# 679
  • София
Добре дошла!
Краставици - на корем 😊. Всички зелени треволяци, чушки, всички видове зеле, моркови - ограничено / кореноплодните като цяло/, тиквички, но не тиква. С доматите и патладжаните по-внимателно…
Виж в началото на темата има синтезирано най-важното за режима и линк към сайт с рецепти и важна информация. Преди години “дюканките” са били страхотни  и са оставили много добро наследство 😉
И най-най-важното: много вода!
Човек, в общия случай, трябва да пие на ден по  35 ml/на kg “живо тегло” / пр. ако е 100kg - 3,5l на ден/. А ако е в кетоза, т.е. протеинов режим, + 1литър отгоре. И това е минимум. За да се изхвърлят токсините и да не се прецакат бъбреците. 😉
Успех! Чети и питай. 😘

# 680
  • Пловдив
Тиквата е разрешена. В сайта с рецептите има и рецепта за тиквеник.

# 681
Никога не съм внимавала с доматите или с патладжаните. В ПЗ дните зеленчуците са си позволени без ограничения в количеството.

# 682
  • София
Някои хора по принцип имат проблем с патладжана / жлъчка, гастрит…/. Аз - не, но когато ям повече / много ги обичам/, имам тлъст + 😊
А и Узунов забранява доматите в неговия режим, което ме учуди / може би за това не си го припознах за отслабване 😂/

# 683
Режимът на Узунов няма общо тук и слава богу Simple Smile А той така препоръчва, защото не е препоръчително да се смесва мазно с ВХ, макар от домати.

Общи условия

Активация на акаунт