Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 984
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
ALA_Alarcon44

Препращат те към Мюнхен, защото Хайделберг е в Баден Вютемберг, чийто район заедно с Бавария е към консулството в Мюнхен. Нищо, че географски е по-близо до Франкфурт.
Ако е за глоби и проверки, немците признават и здравната карта със снимка като идентификационнен документ, защото в нашите лични карти немски адрес няма, а и изглеждат чуждестранно + кирилица и латиница.JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 151
Може ли да помрънкам? Със съмнение за борелиоза съм. Sad И то най-вероятно след ухапване от комар! Може и кърлеж да не съм видяла, но от април се преглеждаме редовно вкъщи и точно на това място няма как да не се види, а имах пъпка като от комар там. Или е бил някакъв бързосмучещ кърлеж.
Личният лекар рече да чакам и назначи кръвни изследвания чак в началото на август, но аз ще умра от притеснение ако трябва да чакам толкова дълго. Направих си час за утре при един специалист в района. Стиснете ми едни палци, моля. Надявам се на адекватна преценка и бързи мерки ако е това. Уффф. Що неща изчетох последните 2-3 дни. Anguished Умирам от страх.
Може и алергична реакция да имаш. Имаш ли кръг който се разраства? Той се познава веднага. Странно ми е да ти казва личния да чакаш до август, явно няма опит. Стискам палци да не е борелиоза.

# 152
  • Germany
ALA, в Зандхаусен живеем.
И аз винаги съм се чудила, защо сме към посолството в Мюнхен, при положение, че Франкфурт ни е на 100км. Според мен трябва да можеш да посетиш и ползваш най близкото до теб място.

# 153
  • The QC to be!!!
Синьо, стиснала съм палци, но найстина, защо чак до август да чакаш?! Каква муха има този личен лекар в главата?! Ми то може да не е спешно медицински, но е спешно психически! Той трябва да го знае това! Търси друг ЛЛ! И прочети за Гиърсън диетата, и почвай с всякакви сокове на макс когато можеш у вас. Ако търпиш да пиеш лимон, почвай по 1 лимон + 1 портокал на всеки час на сок и така 13-14 пъти на ден (докато си будна де).

Това с доставките е много неприятно. Аз последно имах проблем с поръчка от реформхаус - изпратили част от пратката и за другата нито обаждане, нито емайл, нито пише нещо вътре, а на листа с доставката си пише какво съм поръчала и те си пишат, че са го пратили, но не са, не пристигна. Писах им (аз често поръчвам от тях онлайн и съм забелязала, че реагират) и се оплаках, че за толкова години за пръв път не са пакетирали каквото съм поръчала, но са написали, че е в доставката, а то не е. Отговориха веднага, много лаконично, даже едно извиняваме се нямаше, само написаха, че ще допратят липсващото и седмица по късно си го получих. Преди това пак имах проблем с доставка... но да не излезе пак, че съм на мрънкаща вълна, все по зле става май с доставките! Чакахме на скоро едно писмо от Люксембург цели 2 месеца! Обаждахме се 3 пъти, през 2-3 седмици и все казваха, че е пратено и да чакаме, и да чакаме. Дойде плика... не знам къде е ходил, но беше кален, мръсен, намачкан! Какво става в пощи и доставки не е ясно, но изобщо не работят така както би трябвало.

Бг. документи в германия не сме подновявали, но американски сме, та ако на някой му трябва информация да пита, макар, че едвали има нужда, американците са си написали много грамотно какво и как трябва да се направи, и тези в Берлин са изключително експедитивни!

# 154
от американското консулство в Мюнхен съм много доволна. Всичко правят бързо, рутинно и накрая изпращат паспортите по пощата. А не ме карат да ходя лично да си ги взема, както в българското консулство.

# 155
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, да не те е ухапал Tigermücke? От тях се получава възпаление и може да забере....

Дано не е нищо сериозно.

# 156
  • The QC to be!!!
от американското консулство в Мюнхен съм много доволна. Всичко правят бързо, рутинно и накрая изпращат паспортите по пощата. А не ме карат да ходя лично да си ги взема, както в българското консулство.
те всички ги пращат по пощата, не може лично да си ги вземеш, даже и да искаш. Направо са си експерти in efficiency & customer service.

# 157
Вероятно иска да се увери, че е борелиоза, 'щото нали кърлеж не съм видяла там. Имам зачервяване, но не е типичното, което излиза масово на картинките като потърсиш в интернет. Обаче е една от вариациите. Не знам. Според мен е много подозрителна цялата история, защото дълго време стоя малко петно и изведнъж се възпали. Затова и утре ще ходя за второ мнение. Като по чудо ми дадоха час, защото служителката видя колко съм притеснена, а ме пращаше на кожен първо. Sprechstunde-то им за борелиоза било само в определени дни (IGeL; имат пациенти от къде ли не) и ми предлагаше час за края на юли. Fearful Утре ще съм в нормалния им Hausarzt прием. ЛЛ няма да го сменям засега, защото нямам избор при нас, а за болнични ми е много лесно като е наблизо. Всъщност аз ходя при двама лични според случая. Rolling Eyes

Baby*, от утре пак вкарвам сокоизтисквачката в употреба. Последните дни от притеснение не стигам до нея.
Погледнах я тази диета. Много ми е ограничаваща. Съвсем ще изчезна, с поднормено тегло съм. Sad

# 158
  • В страната на мечтите
Синьо, стискам палци и аз! Дано се окаже нещо безобидно. По-малко притеснение, повече позитивизъм и ще се наредят нещата!

# 159
Синьо, стискаме! Не чети в нета, ще психясаш.
Бела ми, аз вече като имам оплакване от даден сайт или услуга, намирам им фейсбук страницата и там си пляскам оплакването. Хванах им цаката, че като е видимо за много хора, най-бързо реагират и винаги в мой интерес. Sunglasses Туй, имейли да си разменяме до безкрай, вече го избягвам.

Има ли нещо от типа на к. на потребителите? Където дс мога да подам официална жалба?
Все пак беше важна пратката, с дрешки за кръщенето на малката, играчки, подаръци... Неща над 300 евро😕

# 160
Синьо, стискаме! Не чети в нета, ще психясаш.
Бела ми, аз вече като имам оплакване от даден сайт или услуга, намирам им фейсбук страницата и там си пляскам оплакването. Хванах им цаката, че като е видимо за много хора, най-бързо реагират и винаги в мой интерес. Sunglasses Туй, имейли да си разменяме до безкрай, вече го избягвам.

Има ли нещо от типа на к. на потребителите? Където дс мога да подам официална жалба?
Все пак беше важна пратката, с дрешки за кръщенето на малката, играчки, подаръци... Неща над 300 евро😕
Verbraucherzentrale потърси къде край теб имат офис и ги потърси за термин. Много са отзивчиви и помагат.
По принцип продавачът трябва да ти възстановяви сумата или да ти прати избраната стока наново. Те плащат застраховка и са длъжни да ти предложат разрешение на проблема.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 15:43 от Вечерница

# 161
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Вероятно иска да се увери, че е борелиоза, 'щото нали кърлеж не съм видяла там. Имам зачервяване, но не е типичното, което излиза масово на картинките като потърсиш в интернет. Обаче е една от вариациите. Не знам. Според мен е много подозрителна цялата история, защото дълго време стоя малко петно и изведнъж се възпали. Затова и утре ще ходя за второ мнение. Като по чудо ми дадоха час, защото служителката видя колко съм притеснена, а ме пращаше на кожен първо. Sprechstunde-то им за борелиоза било само в определени дни (IGeL; имат пациенти от къде ли не) и ми предлагаше час за края на юли. Fearful Утре ще съм в нормалния им Hausarzt прием. ЛЛ няма да го сменям засега, защото нямам избор при нас, а за болнични ми е много лесно като е наблизо. Всъщност аз ходя при двама лични според случая. Rolling Eyes

Baby*, от утре пак вкарвам сокоизтисквачката в употреба. Последните дни от притеснение не стигам до нея.
Погледнах я тази диета. Много ми е ограничаваща. Съвсем ще изчезна, с поднормено тегло съм. Sad
няма нужда да минеш на пълната диета защото тя е за много по тежки неща. Важното е да разбереш ползите да се пие на всеки час прясно изцеден сок. Не да е цеден предварително, а в момента на изцеждане да се пие веднага. По този начин се засилва много добре имунитета и успява организма сам да се пребори с почти всичко. Някои от соковете посочени не са ми приятни, и аз съм си избрала комбинации, но цитрусовите са ми най лесни. Като ми трябва ударно вдигане на имунитета ги почвам, основно лимон + грейпфрут (рядко портокал или клемантини). Но грейпфрут не го дискутирам много защото той има противодействие за някои лекарства. Пила съм и само лимон (беше от по малко кисалите) на всеки час по 100мл минимум, цели 3 седмици; от време на време слагах и грейпфрут да мешам. Човешкия организъм (а и не само) е една уникална машинка която ако я поставиш в правилните условия сама се самопоправя и се поддържа. Разбира се, това не е решение за всяко заболяване! Но за много е.

# 162
Бях при лекаря. Каза, че още никой не може да каже със сигурност дали е борелиоза. За кръвни тестове било рано. Иначе е имало ухапване от нещо и е Wanderröte зачервяването. Препоръча “auf Nummer sicher gehen“, т.е. минимум 20 дни доксициклин, висока доза. Казах ли, че от антибиотици също ме е страх? Много ми е криво. 😢

Baby*, и аз съм на това мнение, но в случая се чувствам притисната от времето. Имунната ми система за съжаление в момента не е в топ форма, иначе сигурно е щяла да се справи. Много ми се иска да имах увереността, че мога да се справя сама, но в момента я нямам.

Хайде приключвам с моите драми.

# 163
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, страх, не страх, понякога АБ са по-малкото зло!
Лошото е, че няма да разбереш дали имаш борлеоза, щом е рано за тест.

Бейби, файл линк към тази диета. Нищо не намирам. Все тая дали на бг, ен или де език.

# 164
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте.
Искам да попитам,като се купува Амазон гифт кард или Google play card,дават ли ми Квитунг или друг документ,тоест какво трябва да кажа при закупуването?
Благодаря.
Бъдете много здрави!

Общи условия

Активация на акаунт