Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 10

• 49 344
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте , може ли някой да разкаже как протича консултацията , обикновенно колко време отнема до трансфера ???
Много ще съм Ви благодарна !

# 661
Bubulinka661188 благодаря много! Simple Smile Ще пробвам както ме посъветвахте. И при мен се получи свърхстимулация, но в крайна сметка съм доволна как се развиха нещата, защото успяхме доста ембриони да замразим.

tatabobi86 при нас първата консултация протече с разговор, преглед на предварителни изследвания, които донесохме от България, както и с преглед на място на жената. Евентуално може да поискат и мъжът да даде материал за спермограма, затова трябва да има необходимото въздържание преди прегледа.
След това цялата процедурата започна с преглед на втория ден от цикъла, тогава започва и стимулацията с хормони, които мъжът ми ми биеше всеки ден вкъщи. Правят се рутинни прегледи през няколко дни, чрез които следят как се отразяват хормоните и колко нарастват фоликулите ( Затова ние останахме в Истанбул през цялата процедура, за да не се връщаме през два, три дни). Някъде към 13, 14 ден от цикъла ( при всеки е различно обаче) се прави пункция, чрез която изваждат яйцеклетките, тогава се дава и материал от мъжа и се оплождат яйцеклетките.
Трансферът се прави за всеки различно и се преценява на място според индивидуалното състояние на жената дали да бъде свеж трансфер (тоест без замразяване на ембриони) или замразен трансфер. До колкото чувам в България го правят 3 до 5 дни след пункцията. На нас ни го отложиха за след два месеца, защото стимуалцията ми беше силна и трябва време да се успокои тялото от хормоните, както и да се намали дебелината на стената на матката (така поне разбрах).

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 17:51 от Borito07

# 662
Здравейте момичета доста време стана от както не съм писала бяхме на преглед на 15.10 за остановяване на пулс тогава ми казаха че наблюдават плодния сак но пулсация още не се чува ' след 1 седмица трябва да отидем отново на преглед много бяхме се притеснили с моя мъж и на 26.10 отново отидохме на преглед и тогава чухме пулс.Не мога да опиша с думи вълненията ни чувствата които ги усетихме.Много съм благодарна на др Карликая и на целият екип на Бахчеджи за това което направиха за мен, дано всички от вас да се похвали с положителни резултати!

# 663
Здравейте,  след написаните хубави отзиви не се стърпях и реших да споделя и аз моите преживявания. Ние преди 2 седмици бяхме на преглед и чухме най- прекрасната мелодия- пулсчето. Думите са непосилни да опиша благодарността си към др.Карликая и екипа му. След 2 несполучливи опита в България, ние успяхме в Бахчеджи,  където се чувствах много спокойна, все едно не бях в болница. От сърце пожелавам на всички  хубави резултати и положителни емоции. Доверете се на доктора си и вярвайте, че нещата ще се случат.

# 664
Скрит текст:
Здравейте,  след написаните хубави отзиви не се стърпях и реших да споделя и аз моите преживявания. Ние преди 2 седмици бяхме на преглед и чухме най- прекрасната мелодия- пулсчето. Думите са непосилни да опиша благодарността си към др.Карликая и екипа му. След 2 несполучливи опита в България, ние успяхме в Бахчеджи,  където се чувствах много спокойна, все едно не бях в болница. От сърце пожелавам на всички  хубави резултати и положителни емоции. Доверете се на доктора си и вярвайте, че нещата ще се случат.

Mrpeteva,честито! Само положителни емоции от тук на татък и пухкав финал ви желая Simple Smile .
Бихте ли сподели ли на колко сте години и какви бяха проблемите при вас?

# 665
  • Пловдив
Добро утро, след трансфер в Турция и се откаже ,че сте бременна, ходихте ли за прегледи до там или в България започват да Ви следят.

# 666
Добро утро, след трансфер в Турция и се откаже ,че сте бременна, ходихте ли за прегледи до там или в България започват да Ви следят.

Добро да бъде! Simple Smile Аз след положителен тест на 12.10, ходих на преглед при Карлъкая на 30.10. Струва 100 EUR. Стандартен преглед, чухме тонове. Ние така преценихме, но можеш да си отидеш на първи и тук. Аз лично намирам, че е по-добре да се следя тук вече, за да ми е близо доктора все пак. Simple Smile Иначе Карлъкая беше страхотен, както обикновено. Heart

# 667
Здравейте момичета, исках да съобщя, че днес започнах лечение при доц. Ремзи Абали в Бахчеджи. Препоръча ми го позната, на която приятелка е била при него за лечение и били доволни. От първичния преглед съм с впечатление, че е доста детайлен и внимателен, днес беше по същия начин. Надявам се през целия период на лечение да е по същия начин. Ще съобщавам как вървят нещата. Успех на всички!

# 668
Здравейте, момичета.Отдавна чета форума, но до сега не съм писала.
Имам нужда от съвет.От няколко години се опитваме да имаме дете.Имам няколко неуспеха в България.В момента съм пациентка на д-р Карлъкая като и при него имам един неуспешен опит. Доктора ми е правил лапароскопия и хистероскопия.Всичко е наред.Открит проблем до сега няма нито при мен, нито при съпруга ми. ( единствени нисък АМХ и Хашимото). Казуса ми е, че исках от д-р Карлъкая да ми направи ЕРА тест и да се изследват ембрионите, тъй като те достигат до стадии бластоцист, но имплантация и бременност до сега не е имало. Отговора му беше, че няма смисъл от тези изследвания и ще си дам парите на вятъра, което мн ме озадачи. Постоянно мисля каква може да е причината за неуспеха, чета и не спирам да търся отговор. Мой познати ми препоръчаха д-р в България с които да направя  още една консултация. Доктора в България е на мнение, че трябва да се направи ЕРА тест и да се изследват ембрионите, но имам лош опит с клиники в България. Отивайки при Д-р Карлъкая ми каза, че ембрионите в България са с лошо качество. Той успя да направи много качествени ембриони. На кръстопът съм не мога да взема решение какво да правя. Дали да рискувам отново в България ( притеснението ми е, че няма да мога да създадат добри ембриони както в Бахчеджи) или да настоявам да ми направят тези изследвания в Турция. Някой има ли е подобен казус.
Съжелявам за дългия пост.
Благодаря предварително.

# 669
Здравей, аз бях на консултация януари при доктора. Имах трансфери на тридневни в България без имплантация. И аз говорих за ЕРА тест, но отговорът му беше, че това е тест, който би назначил при няколко неуспешни трансфера на бластоцисти.
Ако държиш да си направиш теста, ще ти го назначи. Той се опитва да ни спести пари, когато смята, че е рано за дадено изследване. Но понякога евтиното излиза скъпо. Също не е зле да помислите за кариотип и при двамата, ако нямате такъв пуснат

# 670
Дами, при нас докторът беше категоричен, че няма нужда от допълнителни изследвания, освен стандартните, които му носехме. Нещата рязко се промениха след много лоша спермограма. Тогава Карлъкая настоя за кариотип (които излезна за няколко дни). Аз бях крайно притеснена, но за момента не съжалявам, че съм се доверила на Карлъкая. Стискам палци!

# 671
Tedi871  Не мога да ви изпратя съобщение, тъй като ви е пълна пощата.
Имам два опита в Надежда при др.Стаменов. Един опит в Токуда при др.Шефквтова.
Преди няколко дни навърших 30 год.
С много добри впечатления сме от др. Карлъкая и екипа в болницата. Отношението е много различно от България.
Пожелвам успех.

# 672
Tedi871  Не мога да ви изпратя съобщение, тъй като ви е пълна пощата.
Имам два опита в Надежда при др.Стаменов. Един опит в Токуда при др.Шефквтова.
Преди няколко дни навърших 30 год.
С много добри впечатления сме от др. Карлъкая и екипа в болницата. Отношението е много различно от България.
Пожелвам успех.

Tedi871, аз също не мога, по същата причина Simple Smile

# 673
Tanya75, как са витамините Б12 и Д? Правила ли сте изследвания за тромбофилия? Горещо препоръчвам консултация с доц.Русев преди следващ опит. Имайте предвид, че за 2 месеца напред няма часове за него.

# 674
Скрит текст:
Здравейте,  след написаните хубави отзиви не се стърпях и реших да споделя и аз моите преживявания. Ние преди 2 седмици бяхме на преглед и чухме най- прекрасната мелодия- пулсчето. Думите са непосилни да опиша благодарността си към др.Карликая и екипа му. След 2 несполучливи опита в България, ние успяхме в Бахчеджи,  където се чувствах много спокойна, все едно не бях в болница. От сърце пожелавам на всички  хубави резултати и положителни емоции. Доверете се на доктора си и вярвайте, че нещата ще се случат.

Mrpeteva,честито! Само положителни емоции от тук на татък и пухкав финал ви желая Simple Smile .
Бихте ли сподели ли на колко сте години и какви бяха проблемите при вас?

Благодаря от сърце, Крис! На 35 години съм, имам два опита в България,  всъщност една инсеминация и едно ин витро. И при двата резултата беше отрицателен. В България ми казаха, че е неизяснен стерилитет. Решихме да не губим време и се насочихме към Бахчеджи,  по- точно към др.Карликая. На първичния преглед след като изслуша историята ни, разгледа изследванията и предишните епикризи, доктора ни начерта план на лечение. Тогава напълно му се доверих, просто вярвах, че ще направи най-доброто. Прегледите по време на стимулация бяха много кратки, но според мен това беше нормално. На всеки преглед доктора питаше дали имам въпроси,  в интерес на истината нямах въпроси, чувствах, че съм в сигурни ръце. Мисля, че психическата нагласа и доверието в лекаря са много голям фактор. За мен др.Карликая е много добър специалист, но преди всичко е прекрасен човек.

Общи условия

Активация на акаунт