Косопад - 18

• 74 784
  • 896
  •   2
Отговори
# 270
Аз най-накрая намерих хваления Милва с кофеин и хинин в Лили. Беше останала последна бройка, явно отзивите за този шампоан наистина са добри. Преди не успявах да го намеря. Дано има добър ефект, макар че от шампоан не се очаква много да направи срещу косопада.

# 271
Аз най-накрая намерих хваления Милва с кофеин и хинин в Лили. Беше останала последна бройка, явно отзивите за този шампоан наистина са добри. Преди не успявах да го намеря. Дано има добър ефект, макар че от шампоан не се очаква много да направи срещу косопада.
Използах го за първи път преди 3 дни и да ви кажа останах много доволна. Тези 3 дни при ресане сутрин и вечер падат по около 6-7 косъма и още толкова може би през деня, което до момента си е абсолютен рекорд. Едва ли се дължи само на него, но помага. Може и Приорина (в съчетание с хранителния режим, който започнах преди месец) започват малко да действат.. знам ли?

# 272
Здравейте.Косата ми пада,буквално се къса целият косъм отгоре при ресане.и цъфти..Бих си взела шампоан Дермокан или някой от тези конско чудо с тривитаминол дето са но не знам кой ще помогне .Моля ако има някой пробвал това с особен успех да пише какво да взема.Може би я и затормозявам ,защото не мога да я понасям и постоянно я връззвам.Благодаря.

Конски шампоан тривитаминол или масло от лавандула в някой шампоан
Няма универсален продукт, по изчетеното от тази и предходни теми стигнах да този извод. Така че проба- грешка. Шампоаните против косопад по принцип изсушават скалпа. При мен всички доведоха до ужасен сърбеж и дисконфорт. Започнах да ги ползвам само след като съм направила маслена маска и тогава е поносимо . За накъсване на косата може би при теб масла биха помогнали или ако не, то едва ли ще навредят. Така си мисля.

# 273
Здравейте.Косата ми пада,буквално се къса целият косъм отгоре при ресане.и цъфти..Бих си взела шампоан Дермокан или някой от тези конско чудо с тривитаминол дето са но не знам кой ще помогне .Моля ако има някой пробвал това с особен успех да пише какво да взема.Може би я и затормозявам ,защото не мога да я понасям и постоянно я връззвам.Благодаря.

Конски шампоан тривитаминол или масло от лавандула в някой шампоан
[/quote]Със сигурност късането се дължи на травматичното връзване
Да,възможно е и точно затова го споменах,отделно третиране ,боядисване и т.н,но си търся отзиви дали ще се оправи с този шампоан

# 274

Шампоаните против косопад по принцип изсушават скалпа. При мен всички доведоха до ужасен сърбеж и дисконфорт. Започнах да ги ползвам само след като съм направила маслена маска и тогава е поносимо . За накъсване на косата може би при теб масла биха помогнали или ако не, то едва ли ще навредят.
И при мен се получи сърбеж, но аз предполагах някаква непоносимост, а е възможно да е от изсушаването на скалпа. Ползвам шампоана на Дюкре, изписан ми е от дерматоложката. Сърбеж имах, обаче и преди когато изпозвах турските шампоани с чесън -Биобласт и на Хунка.
Моля, сподели какви са маслените маски, които си правиш! В този ред на мисли, да попитам и за кокосовото масло. Купих си на Драгон фуудс и мислех да си правя и маска за коса с него, но все не се решавам, защото косата ми е много тънка и бързо се омазнява.

# 275

Шампоаните против косопад по принцип изсушават скалпа. При мен всички доведоха до ужасен сърбеж и дисконфорт. Започнах да ги ползвам само след като съм направила маслена маска и тогава е поносимо . За накъсване на косата може би при теб масла биха помогнали или ако не, то едва ли ще навредят.
И при мен се получи сърбеж, но аз предполагах някаква непоносимост, а е възможно да е от изсушаването на скалпа. Ползвам шампоана на Дюкре, изписан ми е от дерматоложката. Сърбеж имах, обаче и преди когато изпозвах турските шампоани с чесън -Биобласт и на Хунка.
Моля, сподели какви са маслените маски, които си правиш! В този ред на мисли, да попитам и за кокосовото масло. Купих си на Драгон фуудс и мислех да си правя и маска за коса с него, но все не се решавам, защото косата ми е много тънка и бързо се омазнява.
Ползвам масло с екстракт от репей и коприва от маг. Зоя, по-назад пусках мисля, снимка. Ампули са и се нанасят  преди къпане, стои се около половин час и след това измиване. Не са от тежките маски с които се седи часове, увиваш с кърпи и т.н Незнам дали действа за самия косопад, но скалпът ми е по- спокоен и мога да ползвам специалните шапмопани за косопад. Дерматолога какво ти каза за причината за косопада ?

# 276
Момичета, здравейте имам едно такова питане какъв шампоан и пробиотик бихте ми препоръчали предвид това, че правим опити за забременявате със мъжа ми, имам косопад от доста време.
Приемам инофолик и л-тироксин, хормоните вече са в норма, но искам да взема и някакъв шампоан за косопад, но забелязах, че пишете, че някои съдържат определени съставки които са по-силни и вероятно няма да са подходящи, благодаря предварително.

# 277

Ползвам масло с екстракт от репей и коприва от маг. Зоя, по-назад пусках мисля, снимка. Ампули са и се нанасят  преди къпане, стои се около половин час и след това измиване. Не са от тежките маски с които се седи часове, увиваш с кърпи и т.н Незнам дали действа за самия косопад, но скалпът ми е по- спокоен и мога да ползвам специалните шапмопани за косопад. Дерматолога какво ти каза за причината за косопада ?
Благодаря за отговора!
Дермотоложката ми пусна изследвания, погледна ги и каза, че изглеждат ок, само желязото ми е на долна граница и че не съм с някое тежко заболяване и ми написа шампоан, лосион и витамини на Дюкре. Ползвам шампоана вече повече от 2 месеца,  изпих и една опаковка витамини и не усетих никаква промяна. Дори  онзи ден започнах да си пръскам лосиона, забелязах отново засилване на косопада. След като изчетох цялата тема реших и отивам да си взема Ашваганда, работата ми е стресова. Колебая се и между БИОТИН 2500 мк или ПРИОРИН капсули * 60 . Ще взема и Хранителна добавка спрей VITAMIN B12, че до сега пиех В комплекс. Ще си потърся и маслата.
Като цяло скалпа и косата ми са добре първия ден след измиването, а след това идва омазняване, сърбеж и засилено окапване на коса.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 16:59 от DeiziL

# 278
  • София
Здравейте. Родих детенцето си февруари месец тази година. Раждането и следродилният период бяха ужасни. Имах инфекция, заради която се наложи да изпия 4 антибиотика. Косопадът започна в края на юни месец. Брутален. Към настоящия момент косопадът като че ли намаля, но продължава, просто не толкова силно. Растат ми много нови косми, но някои от тях също падат, което много ме учудва. Идея си нямам какво да правя, но всичко това много ме депресира. Косата ми е видимо по-рядка, наложи се да я скъся. Изследвания пусках - желязо, щитовидна, всичко е ок. Не знам дали има и читав специалист в тази област, четох ужасни мнения за единия от малкото центрове. Най-много ме притеснява, че падат и новите косми и това, че вече продължава 4 месеца. Ще съм благодарна на всякакви мнения.

# 279
Здравейте. Родих детенцето си февруари месец тази година. Раждането и следродилният период бяха ужасни. Имах инфекция, заради която се наложи да изпия 4 антибиотика. Косопадът започна в края на юни месец. Брутален. Към настоящия момент косопадът като че ли намаля, но продължава, просто не толкова силно. Растат ми много нови косми, но някои от тях също падат, което много ме учудва. Идея си нямам какво да правя, но всичко това много ме депресира. Косата ми е видимо по-рядка, наложи се да я скъся. Изследвания пусках - желязо, щитовидна, всичко е ок. Не знам дали има и читав специалист в тази област, четох ужасни мнения за единия от малкото центрове. Най-много ме притеснява, че падат и новите косми и това, че вече продължава 4 месеца. Ще съм благодарна на всякакви мнения.
Преди всичко се успокой, за да не се вкараш в омагьосания кръг, стресът няма да помогне, само ще влоши нещата. При теб е нормален следродилен косопад + токсикация от антибиотиците, т.е. - ще спре. Повтаряй си го като мантра или най-добре не мисли за него. Хормоните ще се наместят, понякога за месеци, най-често година, но това не е страшно. Единствения страшен и необратим косопад е андрогенния. При всички други косата се възстановява. Ако все пак, искаш да направиш нещо, за успокоение - наспивай се, храни се добре, спортувай, ако не кърмиш, вземи едни по-силни витамини и нещо за детоксикация на черния дроб (това след конслутация с доктор). Купи си качествен шампоан против косопад и серум за втриване, който да комбинираш с масаж. А най-вече се радвай на малкото човече и няма и да усетиш кога косата ти се е възстановила!

# 280
А отзиви от шампоаните на Виши и ампулите против косопад?

# 281
  • През девет планини в десета...
Според вас кое е по силно за косопад: сок от лук или отвара от чемерика? Искам да направя домашно лечение с едното от двете 🙂

# 282
Камъче, може ли повече подробности и за двете рецепти?

# 283
А отзиви от шампоаните на Виши и ампулите против косопад?
Идвата продука ми дразнеха скалпа, но моят е чувствителен така, че може би не съм критерии

# 284
Зелено камъче, понеже съм на подобна вълна от известно време ще си позволя да ти отговоря 😊 Ако имаш откъде да си намериш домашен лук, може би ще е по-лесно с него. Чемериката доколкото знам е отровна, сигурно с 14-15 втривания в корена няма да навреди, но пък е по-трудно да си я намериш в пресен вариянт (а прясното си е прясно), корените й се вадят сега есента. Бих ти препоръчала за по-лесно да опиташ с лука (но найстина заложи на домашен), а накрая след измиване може да облееш с отвара от розмарин (пресен) , коприва (за жалост прясна едва ли точно сега ще се намери) + 2-3 съпени лъжички домашен ябълков оцет, точно домашен трудно се намира, но има един с майка, който е истински и е прекрасен за целта. Обливаш и не отмиваш, не се притеснявай за миризмата на оцета, тя не се задържа, а и розмарина я убива, оцета също може да помогне за премахването на миризмата на лука. Аз правих веднъж със сок от лук и чесън и не повторих, защото пусти чесън си смърдя и след следващото измиване, малко да се изпотя и засмърдява 😆 предпплагам, че само с лук няма да е така.

Общи условия

Активация на акаунт