Косопад - 18

• 74 794
  • 896
  •   1
Отговори
# 255
Лориткааа,
Такова бързо омазняване е в следствие на повишени андрогени и естроген.Висок Пролактин също може да е причина.
.Обикновено в тези моменти хормоните са ми извън контрол.Това, което ми помага са добавки за Инсулинова резистентност и такива за СПКЯ.Според всякакви изследвания аз нямам нито ИР, нито СПКЯ, но реалността и симптомите ми показват друго.И аз избрах да се доверя на симптомите си вместо на изследванията и докторите.

Здравейте

Може ли инфо какви добавки взимате за ИР. При мен има недоказана ИР и ендометреоза и УЖАСЕН косопад.

# 256
Здравейте,

Взех ампули на Фито - Phytocyane. Въпреки, че не възлагам големи надежди.

Забелязвам, че ако косата ми е леко, съвсем леко омазнена (дори невидимо с просто око) - започва страшно падане. Та я мия през ден с безсулфатен шампоан (иначе по принцип си издържа по седмица без проблем и без да е мазна).

И на мен ми ги изписа дерматоложката  Фито - Phytocyane ампулите.

До момента имате ли някакъв ефект

# 257
desiniko, питах и преди, но не ми отговори. Защо ендометриозата я свързваш с косопада? Беше правила и изследвания, но какви за ендометриоза?

# 258
Дами, да споделя 1+ за шампоана на Милва с хинин и кофеин. Използвам го за първи път и за сега скалпа ми е спокоен, а в банята преброих около 20-30 косъма. При сресването след изсушаване (не напълно изсъхнала) също толкова. Ползвала съм и катраненият на същата марка и мога да кажа, че се отразява също добре. От него косата изглежда по-плътна и не ми дразни скалпа, само миризмата му е като на пушек, но се преживява ... И цената им е супер.

# 259
Фризьорката ми препоръча тези ампули https://hairbox.org/50_73-hair/193-powerizer-lotion.html
-  Selective Cemani POWERIZER LOTION.
Някой ползвал ли ги е и има ли впечатления?
🌺

Имам няколко познати, които успяха да си запазят косата, благодарение на тези ампули. Аз в момента се боря с жесток косопад и много се чудих дали да взема на Selective или на Lakme, но в крайна сметка избрах Lakme.

# 260
Някакви отзиви за шампоана и балсама на Фабелик за косопад?

# 261
Някой пробвал ли е този серум на Дори против косопад?

Чудя се между него и този

# 262
Sharpy, в предходните теми попаднах на твои постове, в които споделяш, че си имала добър резултат с маски с ампули витамин Б6. Дългосрочно имаше ли ефект, към момента използваш ли ги все още? Благодаря!

# 263
  • Somewhere in Spacetime
Възможно е да е обсъждано, но нямам спомен...
Случайно попаднах на клипове в YT за използването на дермаролер при косопад при мъжете. Имам близък, който сериозно страда от този проблем, и решихме да пробваме, не се губи кой знае какво.
В клиповете използват и миноксидил.
В кои продукти в България се съдържа миноксидил?
Някой с опит с дермаролер при косопад?

Иначе аз мога да се похваля с повлияване на косопада. Бях казала, че ще споделя за друг тоник, който да е с изчистен състав. Замених Парусан със серума на Андалу. Доволна съм засега. Хубав състав, цената е малко по-висока само и ароматът не ми допада, но се надявам да остане ефикасен и занапред.
Иначе новопорасналата ми коса е вече два-три пръста дълга. Имам и нови растежи, няма загуба не млади косми. Доволна съм от положението, в което съм.
Мисля да си поръчам и Дарсонвал от китайците, който да ползвам като допълнителна терапия наред с другото.

# 264
Sharpy, в предходните теми попаднах на твои постове, в които споделяш, че си имала добър резултат с маски с ампули витамин Б6. Дългосрочно имаше ли ефект, към момента използваш ли ги все още? Благодаря!
Мисля, че имаше. От всички помади, с които съм се клепала, най-осезаем резултат видях от Еукапила и ампулите Б6. Дори се чудя, дали пак да не направя един курс, защото пак започна много да ми капе от 3 седмици някъде. Колежките около мен също се оплакват от обилен косопад, при все, че те не са имали такъв дългогодишен проблем като мен. Та се надявам да е така наречения "сезонен". Ама бая ми пада, ма*ка му.

# 265
Мисля, че имаше. От всички помади, с които съм се клепала, най-осезаем резултат видях от Еукапила и ампулите Б6. Дори се чудя, дали пак да не направя един курс, защото пак започна много да ми капе от 3 седмици някъде. Колежките около мен също се оплакват от обилен косопад, при все, че те не са имали такъв дългогодишен проблем като мен. Та се надявам да е така наречения "сезонен". Ама бая ми пада, мал

Дано да премине бързо. Стискам ти палци, Ще ги пробвам ампулите, може би другия месец, че сега искам да пробвам само с маслото, което ползвам. Ще докладвам за резултата. Иначе няма да знам кое работи, та ще изчакам още малко. Аз се надявам с  Приорина този сезон да ми се размине по-леко. Засега сякаш има малко намаляване, но установих , че 1 а не 2 пъти в седмицата ми е по-добре да се мажа с тях.

# 266
  • Пловдив
Вече знам какъв ми е поне косопада. Андрогенен е. Имам окапване по темето, отзад е по - добре. Вие как се справяте с тоя тип косопад?

# 267
Здравейте.Косата ми пада,буквално се къса целият косъм отгоре при ресане.и цъфти..Бих си взела шампоан Дермокан или някой от тези конско чудо с тривитаминол дето са но не знам кой ще помогне .Моля ако има някой пробвал това с особен успех да пише какво да взема.Може би я и затормозявам ,защото не мога да я понасям и постоянно я връззвам.Благодаря.

Конски шампоан тривитаминол или масло от лавандула в някой шампоан

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 14:05 от bubanka

# 268
След раждането имах голям проблем с косопада и ме спаси марката Revalid. Шампоан, маска и ампули. За много кратко време всичко спря, косата се възстанови и порастна наново. В момента съм със същата марка, но просто за възстановяване, не за косопад. Сега косата ми е гъста, лъскава и здрава. А я третирам с преса често.

# 269
Здравейте.Косата ми пада,буквално се къса целият косъм отгоре при ресане.и цъфти..Бих си взела шампоан Дермокан или някой от тези конско чудо с тривитаминол дето са но не знам кой ще помогне .Моля ако има някой пробвал това с особен успех да пише какво да взема.Може би я и затормозявам ,защото не мога да я понасям и постоянно я връззвам.Благодаря.

Конски шампоан тривитаминол или масло от лавандула в някой шампоан
Със сигурност късането се дължи на травматичното връзване

Общи условия

Активация на акаунт