Косопад - 18

• 74 671
  • 896
  •   1
Отговори
# 450
S. Magnifica ти си прочела страшно много и със сигурност знаеш повече от мен, само се зачудих защо казваш, че Диането е високо андрогенен. Аз бях чела, без да се задълбавам, че е от по-ниско андрогенните. Лично аз пия Ясмим де, т.к. и за него видях, че е такъв. Съответно не ми е помогнал с косопада, но поне симулирам някакъв цикъл придружен с целомесечен ПМС. Но страх ме е и мен да ги спра.

Иначе например: "Oral contraceptive (birth control pill) containing ethinylestrodiol (oestrogen) and an antiandrogenic progesterone. These include cyproterone acetate (co-cyprindiol or Diane™-35, Estelle™ 35 and Ginet-84™), drospirenone (Yasmin™, Yaz™) or dienogest (Valette™)."

# 451
  • София
MDD91, друго съм имала предвид, благодаря ти, че обърна внимание.
Да, Диане-то се водят най-силните антиандрогенни противозачатъчни и именно заради това след спирането им андрогените и естрогена хвръкват до небесата, което при някои жени води до косопад, акне и т.н.
Ясмин са по-слаби в това отношение, но отново могат да доведат до пик на андрогени и естроген след спирането.
Лошото на противозачатъчните е, че повишават трайно естрогена и това е една от причините в някои случаи да не спрат косопада, а дори и да го увеличат и при жени, които не са имали такъв преди започването им.
Аз подкрепям теорията, че не андрогените са виновни за оплешивяването, нито при жените, нито при мъжете.
За мен основните виновници са естроген, системни възпаления в тялото и стрес.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 12:41 от S.Magnifica

# 452
Magnifika, ако не бъркам (от прочетеното в предходни теми) ти беше ползвала приорин ? Би ли споделила за колко време , ефект кога и какъв видя и как се отрази В дългосрочен план, т.е. Наложи ли се да повтаряш курса и т.н.
Аз сега минавам месец и половина от както по пия, косата ми живна, изглежда определено по-добре ( преди беше суха ), но от към косопад не виждам особена разлика. Сега е и есен може би е нормално да се засили малко, но като цяло си ги ръся Simple Smile

# 453
Аз малко ще се включа като черна станция Grinning но ми направи впечатление, че обсъждате разни хранителни добавки в последните страници...
Маката е Естроген.В 99% от случаите жените нямат нужда от добавяне на естроген в нито един момент от живота си, но най-вече в периода на предменопауза когато нивата на Прогестерона така или иначе намаляват и добавянето на естроген може само да ви постави в естрогенова доминантност.А естрогеновата доминантност води до косопад.
Дивият ямс също е Естроген.Той се превръща в Прогестерон само и единствено в лабораторни условия, но не и в телата ни.
Витекс е добре да се пие при повишен Пролактин без аденом на хипофизата, както и при нормални стойности на LH, защото той ги увеличава.Витекс не се приема заедно с хормонално заместваща терапия и противозачатъчни.
От него също може да се увеличи косопада, защото при някои жени допаминовите агонисти имат този ефект.

За Вечерната Иглика също съм писала по-назад, че е естроген.

Мио Инозитол е добре да се пие само ако нивата на SHBG са ниски, защото ги повишава.
Няма да ви казвам колко опаковки изпих по лекарско предписание и по мое усмотрение преди да зацепя, че само ми вреди, защото при мен SHBG беше над горна граница, което ще рече, че аз нямам свободно циркулиращи андрогени, които Инозитола да понижи, а имам проблем с висок естроген и детоксикация на черен дроб.

Внимавайте какво пиете, проучвайте всичко внимателно и продължително, защото аз лично си навредих много повече от безразборно пиене на добавки и се бях докарала до ужасяващ косопад, който нямаше да ми се случи ако не се бях докосвала до каквито и да е добавки.
Косопадът ми вече е овладян, имах леко засилване в началото на октомври, но вече приключи.Продължавам да се мия с Милва и Низорал, и не мажа никакви ампули и лосиони.

christina1980За да се извърши присаждане на коса, трябва да се спре напълно косопада.В клиниките ползват доста тежки хормонални препарати за спирането на косопада в комбинация с Миноксидил.Хормоните и Миноксидила се ползват и след имплантирането на коса, за да може тя да се задържи.Изобщо присаждането е доста сериозна процедура криеща рискове.Според мен хубава перука или тупе е много по-добър избор.

До към края на Ноември ще приключи сезонния косопад, имайте търпение Blush
Съжалявам, че копирам толкова дълъг пост, но искам да обърна внимание на мацките, които правят темите. Нека тази така полезна информация да бъде синтезирана и да се сложи в заглавния пост на първа страница от новата тема.
Приканвам и моля Magnifika, ако има такава информация и за други продукти, изледвания и т.н.(най- общо казано), или има желание да направи някакъв синтез от прочетеното, да сподели тези информация с нас.
Много е интересно и завързано всичко, а е от полза, дори само да се прочете.

# 454
  • София
А как прикривате последиците от косопада? Моята коса опада изключително отпред и отгоре - места, които правят замаскирането на последиците супер трудно. Подстригах я късо на черта, но с тези къси новорастящи косми отпред (те не са само отпред, ама там са най-видими), видимо по-малкото обем направо изглежда нелепо.

# 455
  • София
driada, Приорин пих в продължение на 6 месеца.По отношение на косопада нямах никакъв ефект, имах много нови растежи, но аз и сега ги имам без да го пия, така че не смятам, че са били от него.
Моя косопад навърши 3год. Grinning смеехме се тук с момичетата, че съм развила обсесивно компулсивно разстройство, тъй като си записвах всичко включително и колко косъма ми падат.Сега обаче тези записки ми дават много ясна картина за това как се развива косопада и какво не му е повлияло или повлияло.
Та за себе си знам със сигурност, че никакви противокосопадни ампули, лосиони и шампоани не ми помагат, някои от тях дори са ми навредили.Миналата година през ноември  за последно опитах с Еукапил, от тогава не съм слагала нищо подобно и скалпа и косата са ми хиляди пъти по-добре.

Много пъти съм писала, че чрез изследвания е доказано, че единствения шампоан, който има някакъв резултат относно косопада е шампоан съдържащ Кетоконазол  и заради това ползвам Низорал.
Кетоконазолът намалява възпалението на скалпа и фоликулите, а при силен косопад възпаление има винаги.
Другото, което отново доказано помага е Цинк Пиритион и заради това в моменти, в които усетя, че скалпът ми е по-чувствителен се мажа със спрей Джинджира минимум един час преди миене на косата.

По отношение на витамините у нас имам малък склад и спокойно мога да заредя някоя малка квартална аптека Grinning В момента не пия 99% от това, което съм купила, пия много малко неща, за които съм сигурна, че са ми от полза.

mariat, аз имам купища информация и бих могла да направя синтез, но ме притеснява това, че тя е събирана през моята призма и изцяло свързана с моето здравословно състояние.Другото, което ме притеснява е, че както вече писах, аз не пазя почти никакви линкове, а карам по памет и често ми е трудно да подкрепя информацията с източника.
Имам и богат личен опит.Правила съм много експерименти с какво ли не, включително и хормони, но избягвам да пиша за това, за да не подведа някой.
Но пък винаги гледам да се включа с поредния чаршаф Grinningкогато мога за неща, които знам, надявайки се да е от полза за някой.

# 456
За присаждането само да вмъкна, че при рядка и капеща коса няма как да стане. Познат (мъж) си прави такова нещо и е супер доволен. Но имаше доста коса отзад. Присаждането за това е присаждане - взема се коса от едно място на главата, и се присажда на друго. Ако няма достатъчно коса, няма какво да се вземе/присади. Там от където се взема коса, косата се разрежда и отнетата не се възстановява. Ако няма достатъчно коса там, какво ще остане на мястото на взетата...…? За това е важно човек да има все пак коса. Но мисля че доктора ще прецени дали е подходящ човека за подобна процедура. Вероятно може да бъде и излъган. Хормони, миноксидил и други работи не е ползвал след процедурата моя познат. На скоро гледах Даниел Петканов си присажда коса. Резултата не е задоволителен въобще. Явно са го излъгали, отишъл е на евтино или кой знае какво. Моя познат по едно и също време си прави процедурата с Даниел. Косата му избуя, утрои се направо. Като гледам Даниел, разлика от преди и сега не виждам...Та явно и това не е за всеки.

# 457
  • Стара Загора
Ако не е проблем да споделите, Вашият приятел къде е правил процедурата по присаждане? Може и на лично съобщение.
Дани Петканов по спомен я прави в Турция за скромна сума, от порядъка на 2500лв. Скромна.. като за присаждане на коса.

# 458
Също в ТУрция, но към 2000евро, не лева. Мога да попитам и къде точно, че чак толкова не съм запозната Simple Smile Но пак там в Турция. Гледам Дани все още на някакви процедури казва че ходи. Моя познат на нищо не е ходил и нищо не е вземал.

# 459

Другото, което отново доказано помага е Цинк Пиритион и заради това в моменти, в които усетя, че скалпът ми е по-чувствителен се мажа със спрей Джинджира минимум един час преди миене на косата.
.

Какъв е този спрей? Може ли някакъв линк към него😊

# 460
  • София
Dancer, ето https://apteka.framar.bg/30013719/джинджира-пиритион-спрей-100-мл-borola

vici75, аз чета за присаждането из форуми, всички мъже са на Финастерид и Миноксидил плюс разни бъркочи, които купуват или сами си бъркат.Но ето, че пък ти познаваш лично човек, на който не му се е наложило да ги ползва.Явно и тук всичко е много индивидуално.

# 461
И аз се чудя много, понеже не познавам друг на живо да сравня и винаги сравнявам с Дани Петканов. Той даже май все още на някакви процедури ходи, за някакви вливания говори. А човека за който говоря е пред очите ми. Не е като да ми разправя някой. Та не знам от какво зависи. Явно евтиното си има цена. А и аз все съм си мислила че който когато иска може да си присади коса. Но реално не е така. Има доста фактори, които биха възпрепятствали всеки желаещ. И си има логика в това. Човек като се заинтересува и разбира детайлите.

А защо след присаждане се вземат Финастерид и Миноксидил? Нали вече косата е присадена? И за винаги ли пак се вземат? Че то тогава какъв е смисъла?

# 462
  • София
На теория, присаждането не премахва причината за оплешивяването и тези неща се вземат, за да поддържат присадките.А преди самата процедура се вземат, за да се спре окапването на косата, защото ако бил активен косопада нямало да се задържи нищо.Но пак казвам това е ,което чета на теория и споделени истории.
Интересното на Финастерида е, че той е със структура подобна на Прогестерона, което при много мъже води до нещо като химическа кастрация...След спирането му на много от тях отнема месеци, та и и години, за да се възстановят психически и физически.Наричат го пост-Финастерид синдром.Други нямат този проблем, но при тях не води до поникване на нова коса.И тук-таме се появяват и трети, при които той спира косопада и им пониква нова коса.
Скоро бях попаднала на един форум, в който се твърдеше, че е най-лесно да спре косопад, проблемът бил в поникването на нова коса, която да е достатъчно здрава, за да се задържи и тук идва присаждането.

Истината е, че колкото повече чета разбирам едно нещо и то е, че никой не знае какви са механизмите и причините за косопада и оплешивяването.Теорията за ДХТ и андрогените е изначално глупава, защото именно те насърчават растежа и нивата им са най-високи в пубертета когато рядко някой може да се оплаче от косопад.
А косопадът и оплешивяването започват едва когато нивата им започват да намаляват естерствено в тялото...
Но пък една цяла козметична индустрия е прегърнала тази идея и бълва ли бълва продукти със съмнителен или категорично никакъв резултат...Защото и прехваления Миноксидил не действа безотказно при всички.

# 463
A нещо да кажеш за маската на коса с крем Прогестерон? Преди беше обсъждано, но не си спомням дали ти се включи тогава.

# 464
  • София
mariat, чела съм за нея, при много хора е довела до увеличаване на косопада или до никакъв резултат.Има разбира се и щастливи истории.Човек не може да знае как ще му се отрази преди да пробва.
Прогестеронът е много мощен хормон, той е на 3-то място в хормоналната каскада след Холестерол и Прегненолон и от него се образува какво ли не в зависимост от хормоналния статус на човека.
Аз лично няма да си го сложа на косата, достатъчно си изпатих пиейки го.След прием на биодидентичен се докарах до 500 окапали косъма при миене на косата...Мина и замина, но шока още ме държи Grinning
Иначе съм прочела няколко книги за него, ако някой се интересува от заглавия ще ги споделя.
В книгите е представен доста убедително като панацея едва ли не за всичко.Но на практика ми прави впечатление, че не са много хората( и мъже го ползват), които извличат някаква полза.При доста от дръзналите да пробват се стига до хормонален крах.Явно отново зависи от моментния хормонален статус, защото аз съм го пила и преди, и тогава не ми е създавал никакви проблеми.

Като искам да отбележа, че говоря за натурален Прогестерон, а не за Прогестини, които в повечето случаи са със структура подобна на Тестостерон с изключение на Дуфастон и може би някои други, които не съм проучвала.

Общи условия

Активация на акаунт