Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 138
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
Синьора Тина, цялото го пий и те съветвам да не вечеряш. Наистина действа след 7-8 часа, но най-добре да си вкъщи за да си спокойна. Никакви проблеми нямах, освен че го изпих по-късно, защото пътувам и се изплаших да не ме хване по път. Но си действа както е указано на опаковката. Не е страшно, а и си струва като знаеш за какво го правиш. Успех!

# 46
Здравейте момичета, по къс протокол съм в симулация. Бих искала да ви дам тези от вас, които вече са правили пункция сутрин ли се прави и много ли се чака? Също така ако ви се паднало пункцията да е събота или неделя как процедират? Доколкото знам клиниката не работи през почивните дни...

# 47
Пункциите се правят сутрин преди всичко останало. Обикновено 8-10ч. Чак да се чака не. Зависи колко хора има планирани за деня. Редът е спрямо поставянето на тригерите. Имаш престой от няколко часа в клиниката. Към обяд те пускат.

# 48
Пункциите се правят сутрин преди всичко останало. Обикновено 8-10ч. Чак да се чака не. Зависи колко хора има планирани за деня. Редът е спрямо поставянето на тригерите.

Много ти благодаря за информацията 🤗

# 49
  • София
Пункциите се правят сутрин преди всичко останало. Обикновено 8-10ч. Чак да се чака не. Зависи колко хора има планирани за деня. Редът е спрямо поставянето на тригерите. Имаш престой от няколко часа в клиниката. Към обяд те пускат.
Моята първа пункция беше в неделя. Вече работеха в Адела, но нямаха договор с фонда и я правихме в Репробиомед. Втората отново се случи в почивен ден - 01.05, така че не се притеснявайте от това в какъв ден ще се падне. Успех!

# 50
Момичета,здравейте!Не съм писала отдавна,но знам,че тук ще получа компетентен отговор.Става въпрос за моя приятелка,която след пункция имаше 6 яйцеклетки.На третия ден след оплождането-3 ембриона.На пети ден-спряли са развитието.Може ли да ми припомните до кой ден от оплождането сперматозоида играеше роля и на кой ден качеството на яйцеклетката?И друг въпрос-щом като са спряли развитие на пети ден,дали означава,че и в матката са щели да не оцелеят.Много ви благодаря

# 51
Здравей, Кате! След трети ден се води, че се включва мъжкия фактор. Но като цяло може да гадаем кое колко е зле. Обикновено индивидуално се преценя до кой ден да се оставят. Ако са повече, една част се замразява на трети ден. Другите се оставят до пети. Следващия път може да върнат на трети ден. Аз лично не съм много привърженик на теорията за естествената среда и предпочитам до пети ден да чакам. Но изхождам от собствения си опит и виждания.

# 52
Благодаря,Bling.На нея са й казали,че е от яйцеклетката.Не знам вече.Много ми е криво,защото много залагаше на този опит,но ние всички залагаме и се надяваме,че ще е последен.Винаги съм се чудела 3 или 5 ден е по-добре,особено за възраст като моята.(приятелката ми е на 46)

# 53
В такъв случай предвид възрастта е може би добре да ги връщат на трети ден. Нека го обсъди с лекаря и ембриолога си. Аз твърдо си държа за пети ден. Дори замразените ги чакахме до пети. Нямаше и да дам да ги замразяват, но в началото бяха повече и реших да не се бъркам. Половината си заминаха на пети и шести ден. Пък нито женски, нито мъжки фактор имаме. Това е много комплексен процес. Може само да гадаем за причини като се преценява по външен вид. При твоята приятелка, за съжаление, възрастта е доста определяща. Похвално е въпреки всичко, че се е сдобила с такава бройка. Но е твърде вероятно въпреки количеството, качеството да не е добро.

# 54
Количеството е следствие на пункции 7 поредни месеца.В Надежда е.Там вадят и замразяват.Онзи ден са размразили и шестте яйцеклетки.Наистина е сложно.Но ми стана много криво.И си задавам много въпроси.Аз и петте пъти съм имала трансфер на трети ден-никога не са ги чакали до пети.И в крайна сметка забременях с трансфер на втори ден.

# 55
Е това е друго. Нека си говори с тях и да променят стратегията. Аз не съм много фен и на събирането. Ако бях в някаква хипотетична ситуация може би просто щях да връщам всеки път щом изкарам нещо и се стигне до ембрион за връщане. Но така отстрани и да си говорим все едно. Всеки случай е различен и трябва да се подходи индивидуално. Да не са искали да правят ПИД и затова да са ги чакали до пети ден всички?

# 56
Да,искали са.Но е много кофти-събираш,събираш,чакаш..... и накрая оставаш без нито един ембрион.

# 57
Можеше и да е по-зле. Да платят ПИД и да се окаже, че няма здрав. Явно ще трябва да рискуват без да ги изследват и да ги връщат по-рано. Което пак не е идеалният вариант.

# 58
Кате, яйцеклетки ли са замразявали или ембриони? Ако е яйцеклетки, всички знаем че това е по-лошия и по-рискован вариант.
Не искам да звуча като черна станция, но на 46 няма как да очакваш чудо. Да, сигурно има чудеса, но са единици и човек трябва да помисли доколко може да си позволи да отлага във времето и доколко е склонен на други варианти. Аз съм на 40 и с доктора в Надежда действаме по същия начин. Ембрионите ми до 3-4 ден са перфектни, но стигат до стадий морула. Изгубих 5 броя в чакане до 5ти ден. След това сменихме стратегията и замразяваме на 3ти ден. Поне ще им дам шанс и ще знам, че съм опитала. Това върви с всички допълнителни изследвания впоследствие ако има бременност. А и ми се ще да вярвам на теорията на Владимиров за самаизлекуване на ембрионите след криоконсервация.
Въобще техниката при жени над 40 и с НЯР е различна от стандартните случаи. Blush

# 59
Bobby,яйцеклетки са замразявали.Казваха,че са хубави.Размразиха ги,оплодиха ги всички с идеята за ПИД.На тази възраст наистина е много трудно,но и тя има история зад гърба си с неуспешни опити и никой така и не откри проблем.Изследвала е и невъзможното.Не знам как и дали ще продължи..В Стаменов й беше надеждата.Много ми е мъчно защото знам какво е.Дай Боже успех на всички борещи се и чакащи!

Общи условия

Активация на акаунт