В кенгуру го носим вече априлското човече

• 9 153
  • 328
  •   1
Отговори
# 60
На мен май изискванията ми са да се регулира на височина, да се регулира облегалката и да се сгъва. Засега май съм се спряла на това. Но се чудя дали има още нещо, за което да гледам, което е важно ...

а кога мислите да започнете със слагане на гърне?
Аз лично мисля да не бързам с това, а ето и какво ме накара да се замисля много по въпроса:

За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладяло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху сфинктерите си. Този нервно-мускулен контрол е абсолютно непостижим за дете, ненавършило две години. Тогава е моментът да се започне привикването, а не докато е бебе. Не че не можете да обучите и дете, което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка

Откъса е от "Изкуството да бъдеш родител" на д-р Фицхю Додсън

Последна редакция: нд, 27 авг 2006, 16:54 от desi

# 61
Здравейте и от нас,
за столчето за хранене съм решила да изчакам още малко, когато ще може да се учи сам и да си държи лъжицата. Дотогава столчето за кола, мисля че ще свърши работа, но ще видим ....... де, ако не става ще трябва да се купува, то е ясно. Засега става.

В количката като заспи е свалям.

Деси, в какъв смисъл "преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка". Нещо не го схванах. Напротив аз си мисля, че по-рано е по-добре. На една приятелка дъщерята така се е уплашила на две годинки, като и свалили памперса, че детето супер се стресирало, че нещо става с него. Новите памперси ги държат абсолютно сухи и те нямат въобще усещането, че вършат нещо мокро в гащите. Още повече, че при момченцата памперсите не са особено препоръчителни, тъй като прекалено прегряват.

# 62
Ох я дайте малко инфо за столчетата за храна.Имали такива с регулиращи облегалки и т.н. и от кога мога да го ползвам?

# 63
  • София
На мен май изискванията ми са да се регулира на височина, да се регулира облегалката и да се сгъва. Засега май съм се спряла на това. Но се чудя дали има още нещо, за което да гледам, което е важно ...

а кога мислите да започнете със слагане на гърне?
Аз лично мисля да не бързам с това, а ето и какво ме накара да се замисля много по въпроса:

За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладяло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху сфинктерите си. Този нервно-мускулен контрол е абсолютно непостижим за дете, ненавършило две години. Тогава е моментът да се започне привикването, а не докато е бебе. Не че не можете да обучите и дете, което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка

Откъса е от "Изкуството да бъдеш родител" на д-р Фицхю Додсън

Деси, точно такова ми подариха мойте приятелки от парка за погачата! знам от тях, които имаха вече второ дете, че емного удобно, пък и брат ми има такова!
За гърнето - няма смисъл преди 2 години, както пише и човека! Неосъзнават какво става и немогат да го регулират! За високата цена - чела съм, че деца заставяни отрано да ползат гърне, се наакват на около 5 годишна възраст! Моят брат беше такова дете!

По-точно ето такъв е стола:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=43_44&products_id=1686

# 64
Ох я дайте малко инфо за столчетата за храна.Имали такива с регулиращи облегалки и т.н. и от кога мога да го ползвам?

Стлчетата имат повечето регулиране на височина и на облегалка,ако има различни позиции на облегалката можеш от сега да го ползваш  Wink Да ти пратя ли едно дето ще го харесаш  Heart Eyes

# 65
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5819&lang=1 такова ли някакво
Пращай Деичкаааааааааааааааааа

# 66
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5819&lang=1 такова ли някакво
Пращай Деичкаааааааааааааааааа

Моите фаворите са тези:/първият най-много го харесвам  Hug
- 4 колела за по-голяма маневреност със спирачки на задните 2.
- 7 степени на височина и 4 на облегалката.
- 2 масички - една за хранене и втора за игра.
- Mасичката може да се регулира и да се маха по желания, така че детето да се храни с вас на голямата маса.
- 5-точков колан и пластмасов ограничител между крачетата за по-малките деца.
- Kомпактен в сгънато положение.

Производител: Peg Perego
Ето голяма снимка

И този:
Първият по рода си стол с електронен люлеещ механизъм.
Нежно люлее бебето ви успокоявайки го с 6 различни мелодии.
7 позиции на височина и 4 на гръбчето.
Люлее се върху всякаква повърхност.
С 2 табли. Таблата се сваля и детето може да се храни с възрастните на голямата маса.
Мек и удобен дори за новородени.Лесен за почистване.
5-точков предпазен колан.
Компактен при сгъване, свободностоящ.
4 колелета, задните със спирачки.

Производител: Peg Perego
Ето и по голяма снимка

# 67
Петя, както ти е казала и Вени деца под две години не осъзнават какво става, те все още не могат да се контролират и ранното приучване води проблеми след това, които понякога са напишкване/наакване до 5-6 годишна възраст и разни други от рода на крайна привързаност към майка си, неспособност да установява отношения с другите деца и разни такива. Вярно че всяко нещо си е до дете, но за себе си съм решила да не правя опити преди 2 годинки ...
Ако искаш ето тук я има книгата, ако ти е интересно изтегли я и виж какво пише по въпроса човека. На мен лично ми я препоръча една приятелка, която ми каза, че ако по-рано е прочела някои неща щяла да си спести доста главоблъскане и проблеми. И наистина има интересни неща ... колко са верни времето ще покаже, но си струва човек да се замисли Simple Smile

# 68
На нас ще ни дават столче, ама незнам какво е точно. Виждала съм го, но не обърнах внимание. И понеже още нямаме място за такова приятелката ми си го държи. Иначе изглеждаше супер, ама дали се регулира гърба незнам. Ей сега обаче се сетих един минус. Беше от тези облечените с плат, голямо пране ще пада май.
За гърне аз определено няма да бързам. От много четене реших, че колкото по-късно, толкова по-лесно. Казват, че като е по-голямо детенцето и вече разбира това-онова уж за един ден се научавали (за малка нужда), ще видим дали е така. Но определено ако е от по-рано трябва постоянство а аз с моите работи просто нямам тази възможност. Да разчитам на гледачка ( защото тогава роднини няма да имам да ми я гледат) да ми свърши тази работа особенно тук е абсурдно. До две годинки дали ще чакам незнам, но определено преди една не бих опитала.
Абе какви са тези памперси 3-4 номер? Номерацията различна ли е в Европа? Ние тъкмо днес преминаваме на номер2.

Дея, и двете столчета, които си показала са супер!

# 69

Абе какви са тези памперси 3-4 номер? Номерацията различна ли е в Европа? Ние тъкмо днес преминаваме на номер2.

Дея, и двете столчета, които си показала са супер!

newsm78 ми и мен ми е интересна номерацията,ние сме на 3  Thinking
Нали супер са  Hug
Вие къде ще се местите ,идвате по насам ли  Heart Eyes

# 70
missZ, те номерата са според килограмите. Ако не се лъжа на Pampers
1-ви номер е 2-5 кг
2-ри номер - 3-6 кг
3-ти номер - 4-9 кг
4-ти номер е 7-18 кг и натам не ги знам ...

# 71
Дея мерси харесах си столче, това първото само да го намеря каде се продава newsm78

# 72
Дея мерси харесах си столче, това първото само да го намеря каде се продава newsm78

Мимка, в пакостника го има. Ето го

# 73

Мимка, в пакостника го има. Ето го

Аха и аз смятам от там да си го поръчам  Grinning

# 74
  • София
Аз пък мисля да мина без столче, пък ще видим дали ще стане. newsm78
А за гърнето...наистина последните изследвания показват, че не е добре рано да се учи детето, но аз лично смятам да следвам старата практика и да започна да го уча веднага, щом започне да сяда.

Общи условия

Активация на акаунт