В кенгуру го носим вече априлското човече

• 9 142
  • 328
  •   1
Отговори
# 45
Не знам какво се има предвид под 4-ти размер, но ние сме вече на 7-14кг от половин месец. Удобно. Не мога да пиша повече, щото питомецът ми пълзи и крещи, трябва да ходя да го спасявам от него си.

# 46
  • София
Ние сме на 4-ка на Памперс поне от месец! те се водят 7-18, но не помня колко е бил Мати, когато ги сложихме!

# 47
  • София
Юлче, беше писала, че си се запасила с кафяв ориз за бъдещото захранване. Като се укроти питомеца ти  Mr. Green ще ми кажеш ли как ще му го приготвяш? Или да ходя да чета направо в Библиотеката?

# 48
И ние сме на 4-ката на Памперс отдавна, мисля следващият пакет, който купя да е 5-ца.
Пресил също се опитва да пълзи, установих, че като го оставя по корем в леглото се забавлява повече и не реве, но пък скитори из цялото легло и аз пак съм през 5 сек при него да видя да не си удари я глава, я крак ooooh!
Вени, бързо възстановяване, макар че разтегнати връзки или сухожилия бавно минават Rolling Eyes

# 49
Юлче, беше писала, че си се запасила с кафяв ориз за бъдещото захранване. Като се укроти питомеца ти  Mr. Green ще ми кажеш ли как ще му го приготвяш? Или да ходя да чета направо в Библиотеката?

Ми така:

"Домашни каши
Домашна каша се приготвя, след като решите как искате да я направите - изцяло сами, или с полуготови продукти. Ако искате да я приготвите съвсем сами, купете избраният продукт - ориз или елда на зърна. Измийте и изсушете за около час на слаба фурна (около 80*С), като разбърквате от време на време. Така опечените и изсушени зърна се смилат на фино брашно с мелачка, кухненски робот или блендър. Текстурата зависи от възрастта на детето, т.е. колкото по-голямо става, толкова по-едри частици може да приема, като към 10-12 месеца може да яде цели оризови и елдени зрънца.
Кашата от домашно приготвено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре. Може да му се добави обезсолено сирене, ако детето е на подходяща възраст (обикновено над 8-9 месеца). Не се препоръчва подправянето със захар, тъй като употребата й в детската кухня, както и на сол, се избягва до 1 година и умерено се употребява до 3 годишна възраст. Кашата може да се приготви и без предварително накисване.
Ако се прави каша от царевица, може да се използва готово фино царевично брашно, което се продава по магазините.
Ако изберете да приготвяте каши от полуготови продукти, можете да си купите оризово брашно (прави се от бял ориз) по диетичните магазини, също овесени ядки, ядки от елда и пшеничени ядки."

Ето, спестих ти ровенето в библиотеката  Mr. Green

Вени, миличка, много съжалявам - и аз съм разтягала сухожилие, та ми е известно за кава болка става въпрос. Трябва да лежиш с вдигнат крак и да правиш компрес със лед или риванол (знам, че риванолът не е запрепоръчване, но поне на мен много ми помогна тогава).

# 50
мисля следващият пакет, който купя да е 5-ца.

чак сега зацепвам какви простотии съм сътворила :ooooh:5-цата е от 11кг нагоре, имах предвид, че след 4-ката ще пробвам 4+, тя е от 9 кг, май от скоро я има на пазара.

# 51
Ставате ли бебоците да лапат плюшените играчки, аз се и ги дърпам да не налапа от тия влакна newsm78

# 52
Ставате ли бебоците да лапат плюшените играчки, аз се и ги дърпам да не налапа от тия влакна newsm78

Мимка не давай плюшени играчки,точно както ти си писала,че понеже налапват влакната  Peace

# 53
Мимка, и аз смъквам облегалката на количката, като заспи малката. А относно плюшените играчки, ами лапа си ги нон стоп. Не и ги дърпам, защото все мислех, че като са прани няма проблем. Сега обаче с тези влакна ме накарахте да се замисля. Тя много обича да си ги дъвче, чесалката не и харесва. Та като се прибера днес ще видя дали се скубят, че не ми се иска да я лишавам. Ама тя и сестра ми вчера ми викаше да и вземем гумени да дъвче вместо тези. Явно така ще трябва да направя.

Момичета, ние май ще се местим. Толкова години не я свършихме тази работа, сега точно с малко бебе се наканихме. Хич няма да е лесно, ама се решихме най-вече и затова, че ще имаме помощ с пренасянето иначе незнам дали бих се навила на този етап.

Бюти, честито ви нова количка. Ама напоследък като ви гледам и на мен ми се приисква май една новичка, лятна може би.

# 54
  • София
Ако не се лъжа на Top Joy играчките са от спец. материя, на които изрично пише, че става да се лапат от бебета.

MissZ, успех в пренасянето! [/i
]

# 55
Аз имам едно въпросче - мислили ли сте вече за столчета за хранене? На какво сте се спряли ако вече сте избрали? Аз мисля след като започна да захранвам (след 6-я месец) да го слагам в столче като му давам пюре или нещо различно от кърма ... и си мисля, че е хубаво облегалката да се регулира, за да мога да го слагам в полулегнало положение, ако още не може да сяда. Вие как мислите?

# 56
деси, ние купихме още докато бях бременна столче за хранене от ТСМ, дървено, но не му се регулира облегалката Rolling EyesКато започна да го слагам ще видя дали ще ми е удобно, ако не ще търся друго.

# 57
Деси и аз обмислям темата и си мисля точно същите неща за столчето, но има вероятност да ни подаряват такова та не съм се замислила сериозно още.

МисЗ, стискам ти палци, то и при нас е малко екшън - искаме да сменяме жилището, че е много малко, макар че е на пъпа на София - такъв живот е супер за ергенските години, но не и с дете... А какви идеи имаме къде да живеем няма да ви разправям, да видим дали ще стане пък тогава...

Луднала съм, а и нашите си сменят жилището също та и с тях екшън, искам и да почвам шофьорски курс, помагам на майка ми да си направи уебсайт за работата (тя е психотерапевт, имаше интервю в един от последните броеве на сп. Мама) абе изобщо мани-мани, вече ходя и спя права.

Добрата новина е че този укенд (май) ще сме с татито сами на Рибарица за два дни, така искам да си починем малко а и да се видим двамата насаме, малко романтика да има, че... за секс време все се намира, но за романтика уви, напоследък, не остава  Confused

# 58
  • София
а кога мислите да започнете със слагане на гърне?

# 59
а кога мислите да започнете със слагане на гърне?

ooooh! ooooh! направо ме разби,аз си мисля да започна по хитро ,първо ще пробвам от 6-ти месец ,после друго Wink

Деси аз мисля постоянно за столче за хранене какво,от къде и т.н.т спряла съм се на един модел,ама ще видим  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт