Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 436
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • София/Севлиево
+1 за Савов.Цялото семейство сме се консултирали с него.

# 76
Скрит текст:
Аглая, това е мейла. Има и форум:
http://forum.lmpbg.org/
Имай предвид че е лято, човекът е възрастен, може да не може да отговори веднага.
За консултация с генетик аз бих препоръчала проф. Савов в май дом, който е шеф на генетичната лаборатория.

Delisarely, благодаря, със сигурност планирам да се консултирам и с друг генетик, просто исках да чуя първо неговото мнение и да ми препоръча някой свой колега, тъй като е сложна ситуацията...(то кога ли не е сложна, когато са намесени гени, де)
Благодаря на теб и на Елислава за препоръките за д-р Савов - ще ви послушам и ще се консултираме с него Simple Smile

# 77

Здравейте, според вас има ли нещо притеснително в резултатите? Едните ми НК клетки са повишени, но другите са в норма. Задължително ли трябва да правя вливка интралипид? Това е препоръката, която получих.

# 78
Дими, аз лично съм скептична за NK клетките, но е факт, че на някои момичета вливките са помогнали.
При мен бяха леко завишени и доц. Русев ми предписа три вливки Интралипид - преди ембриотрансфер, след положителен тест и в 8ма-9та г.с.
Репродуктивният ми лекар обаче беше против вливките, тъй като според него свалят имунитета, а ембриотрансферът ми беше в края на грипната епидемия. Към плюс теста пък вече започваше истерията с коронавируса. Та така и не направих вливки и вече съм в 28ма г.с.
При мен, както и при теб, загубата беше късна и със сигурност не е била свързана с NK клетките. Така че няма нищо задължително, решението в случая си е твое.

# 79
Дими, аз лично съм скептична за NK клетките, но е факт, че на някои момичета вливките са помогнали.
При мен бяха леко завишени и доц. Русев ми предписа три вливки Интралипид - преди ембриотрансфер, след положителен тест и в 8ма-9та г.с.
Репродуктивният ми лекар обаче беше против вливките, тъй като според него свалят имунитета, а ембриотрансферът ми беше в края на грипната епидемия. Към плюс теста пък вече започваше истерията с коронавируса. Та така и не направих вливки и вече съм в 28ма г.с.
При мен, както и при теб, загубата беше късна и със сигурност не е била свързана с NK клетките. Така че няма нищо задължително, решението в случая си е твое.
При мен загубата беше заради скъсена шийка, а при теб каква беше причината?

# 80
Причината при мен беше тромбофилия, за която не знаех и не бях на адекватна терапия.
Виж си личните съобщения, бяхме си писали с теб преди време.

# 81
Здравей, Arabella , Колко точно ти бяха завишени NK клетките ? Питам, защото и аз имам 13 % от граница 10% и доц. Русев ми предписа по една вливка на 2 месеца, но имам сериозни колебания, дали да си го причиня на организма.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 14:39 от Kam_76

# 82
Качвам резултатите от изследването, което пуснах по препоръка на доц. Русев.

# 83
Кам, ако е интралипид, което е соев протеин, според мен не е фатално. Аз вливах и октагам, което е имуноглобулин. От всички добри лекари, само Шефкетова и д-р. Божикова от Разлог казаха, че има връзка между нк клетки и невъзможно забременяване. Аз просто реших вече да правя всичко, поне да знам, че съм го направила. Никога не бях забременявала. Една жена беше писала, че два пъти е вливала и двата пъти в месеца й се е случило. Викам си, браво, ама едва ли ще стане и при мен. Е, стана. За първи път в живота ми. Кухо яйце се оказа, но за мен това беше голям прогрес. Декември правих дилатация на цервикалния канал, имало е нещо слепване и това е била причината за неуспеха. Да, ама ноември имам неуспешно ин витро с 4върнати ембриона и с добър АМХ. Трансферът поради този канал беше доста труден. За д-р. Иво Тодоров говоря. Той също отрича, но аз януари влях имуноглобулин по препоръка на доц. Русев, който каза, че с тези ембриотоксини няма да забременея и в същия месец се случи. След положителния тест вливах и интралипид. Много го отричат, аз също незнам дали работи, но го направих. Имах малък процент завишени НК клетки, незнам от кой вид бяха, но за мен това е достатъчно те да атакуват ембриона. Аз малко вярвам и в психологията и чух как обесмяваше една мадама, че когато тялото в състояние на стрес, то в позиция бий се или бягай и в такъв момент не можеш да зсбремнеееш защото тялото пази теб. Някаква такава връзка направих и с тия токсини. Естествено, това за един работи, друг няма нужда. Успех..

# 84
Благодаря ви, дами,
Аз съм изключително разочарована от доц. Русев. Пуснах изследвания за 630 лева на 15 юли. Резултати все още няма. А ходих при него посредата за консултация, но оттогава не си вдига телефона, а от 1 август е в отпуск. Естествено, в клиниката не могат да направят нищо, понеже той е под наем там, а исках да отида за второ нмнение при проф. Паскалева в кардиологичната болница, но уви без резултаат и това не мога. Препоръчаха ми, помеже тя е по-щадяща към тепраиите за NK клетки. доцента ми предписа иначе Интралипид, да. Аз съм с 1 мисед в почти 10 седмица и сега съм раздвоена да правя или не, при положение, че завишението е доста малко. Имам и две мутации, които казват, че не са опасни - Хетерозиготното носителство на варианта A1298C в ензима MTHFR не повишава съществено риска за венозни тромбози. Хетерозиготното носителство на делецията 4G в PAI1 не повишава риска за венозни тромбози.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 15:53 от Kam_76

# 85
Благодаря Ви, дами,
Аз съм изключително разочарована от доц. Русев. Пуснах изследвания за 630 лева на 15 юли. Резултати все още няма. А ходих при него посредата за консултация, но оттогава не си вдига телефона, а от 1 август е в отпуск. Естествено, в клиниката не могат да направят нищо, понеже той е под наем там, а исках да отида за второ нмнение при проф. Паскалева в кардиологичната болница, но уви без резултаат и това не мога. Препоръчаха ми, помеже тя е по-щадяща към тепраиите за NK клетки. доцента ми предписа иначе Интралипид, да. Аз съм с 1 мисед в почти 10 седмица и сега съм раздвоена да правя или не, при положение, че завишението е доста малко. Имам и две мутации, които казват, че не са опасни - Хетерозиготното носителство на варианта A1298C в ензима MTHFR не повишава съществено риска за венозни тромбози. Хетерозиготното носителство на делецията 4G в PAI1 не повишава риска за венозни тромбози.
проф. Паскалева не се занимава с имунология. Резултатите ти от изследванията за НК клетки и ем то токсини и др. Под. от ти при Русев няма да й послужат за нищо. Тя гледа генетичните изследвания, може да ти види хемостаза или резултатите за антифосфолипиден синдром. Терапията, която тя би ти назначила би била само антикоагулантна - нищо за имунология няма предпише. Резултатът при Русев се бави, защото той пише след това препоръки (цялостна насока за терапията) и това му отнема време. Тези мутации, които споменаваш за Паскалева са ниско рискови - да от тях е много малко вероятно да направиш тромбоза и може би няма да ти назначи нищо, обаче тези мутации са си достатъчно рискови за аборт.

# 86
Kam, аз също съм хетерозигот по MTHFR A1298C, заради което пия метилирани форми на витамините от група Б. При мен мутацията в PAI обаче е хомозиготна и имам загуба в 8-ми месец. Въпреки това, и  на мен ми казват, че е нискрискова мутация.
Ако не си изследвала Фактор XIII и ACE (I/D), най-добре го направи, тъй като мутация при тях засилва ефекта на PAI и е възможно да трябва да си на терапия с нискомолекулен хепарин по време на бременност.

# 87
Здравейте момичета!  А знаете ли, ако някой има опит да ми отговори дали Антинуклеарните тела сами по-себе си влияят върху имплантацията или бременността. Моите са титър 1:160, но нямам автоимунни заболявания. Освен доц. Русев за гр, СОфия, бихте ли ми препоръчали друг имунолог, понеже няма как да чакам до месец Октомври за час при него? Благодаря!

# 88
  • София
Момичета, да  разбирам ли, че при проф. Паскалев мога да отида за корекция на Фраксито и небременна? Имам три аборта, два от които с пълна терапия, перфектни пренатални тестове и пак спира сърдечната дейност.  Сега само кариотип чакам. И трите пъти не успявам да стигна до Паскалева навреме. Мога ли сега да отида за изследване, даже мога и Фракси пак да си бия, знам ли...

# 89
Момичета, благодаря ви за отговорите,
Към Паскалева ме насочи АГ за второ мнение след тези изследвания и не знам. Ще пробвам да пусна и това излседване. Към Савов ли да се обърна за второ мнение според вас ?

Общи условия

Активация на акаунт