Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 539
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Конова, изобщо не мога да я препоръчам за второ мнение. На мен ми беше изтървала важни изследвания в имунологията и Русев беше силно озадачен , че точно тя има такива пропуски. С времето се оказа, че не е само при мен, а почва да става масово. Миналата година моя близка приятелка ходиха в клиниката .... ами прогресивно претупва пациенти ,изследвания и терапии .
Имунолози има в Надежда, но нямам представа в момента колко са компетентни и как се отнасят към чужди пациенти. През 2016 да кажем, че бяха в час и малко се презастраховаха с изписването на  имуноглобулини. Доста момичета от клиниката ходиха за второ мнение при Русев и корекции на дозите .

От загубите най ме беше страх Unamused За това изследвах света преди инвитрото и имах късмета да ме следят и Русев и Сигридов, но тогава комуникацията с Русев беше лесна. Пишех мейли, вайбър и се чувахме по телефона, защото в даден момент и двамата не ми даваха да пътувам по близо 1000 км Flowers Hibiscus

Скорошен успех момичета и като имате главоблъсканки пишете, не се тормозете сами Heartpulse

# 106
Кам, съветът на Дели за витамините е много важен и полезен. Това не е терапия, а грижа за организма. Може да прочетеш в нета има доста инфо, особено на английски относно рисковете от ниски нива на б9, б12 и д - ако те не са ок понякога и тонове утрогестан и, но шпа и нмх, не помагат, защото тези витамини са жизненоважни за формирането и развитието на бебето. Ако си следиш нивата, няма опасност да си навредиш с приема на 3-4 витамина

# 107
Момичета, какво ще кажете за ниво на хомоцистеин 8 при горна граница 15? Спряла съм ФК и витамини преди 4 седмици след неуспешно ин витро.

# 108
Момичета, какво ще кажете за ниво на хомоцистеин 8 при горна граница 15? Спряла съм ФК и витамини преди 4 седмици след неуспешно ин витро.
добре е

# 109
Сега видях, че нормата е 0-12. Моя грешка.

# 110
Сега видях, че нормата е 0-12. Моя грешка.
не е хубаво да е висок. Най-добре е да е под 7 според д-р Сигридов при бременност. При mhtfr има риск да се повиши, заради дефицит на витамини. Моят до понижих чрез прием на метилирани - фолат и б12 + б6

# 111
Здравейте, дами,
Отново пиша, понеже доцентът ми качи изследвнаията и терапията. Реших, че не ми се ходи повече по мъките и ще се доверя засега и няма да търся второ мнение.
Тя включва: Мета фолиева киселина всеки ден по 1 табл., Витамин Д 2000 мкг. всеки ден, Витамин Б12 през ден по 1000 мкг. Аспирин Протект през ден и вливане на Интралипид 10 мл. 2-4 дни преди овулация. Фраксипаринът ще бъде включен при положителен тест (0.4).
Въпросът ми е следният: никой не ми казва можем ли да започнем с опитите, при вас как се случиха нещата?
П.С. Моят мисед беше на 6 май (медикаментозен аборт с Цитотек и Мифиген). Оттогава са минали вече пълни 3 цикъла. А след седмица ми е овулацията, но не знам дали да изчакаме и какво да правим. Ще съм благодарна да споделите при вас как се случиха нещата.
Благодаря предварително Simple Smile

# 112
  • София
Обикновено какъвто е бил срока на бременността, толкова се изчаква преди започване на опитите. Добре да отидеш на АГ с добра техника, да те погледне. И да наваксаш дефицитите на витамините преди забременяване. Успех!

# 113
Обикновено какъвто е бил срока на бременността, толкова се изчаква преди започване на опитите. Добре да отидеш на АГ с добра техника, да те погледне. И да наваксаш дефицитите на витамините преди забременяване. Успех!
Delisardeli, аз съм ходила. Всичко ми е наред. Нямам дефицити, просто не са ми високи нивата. Бременноста прекъсна в9-10 седмица, отговаряща на 6. Не знам, по принцип, АГ ми каза, че след миседа, трябва да изчакам и след втория цикъл да действам. Но сега с тази терапия ми е нещо ново и не мога да се свържа с Русев, за да знам дали имаме зелена светлина, както се казва. Благодаря Simple Smile

# 114
  • София
Значи си пий витамините и си следвай предписанията. И малко по-смело Flowers Hibiscus

# 115
Delisardeli, аз съм ходила. Всичко ми е наред. Нямам дефицити, просто не са ми високи нивата. Бременноста прекъсна в9-10 седмица, отговаряща на 6. Не знам, по принцип, АГ ми каза, че след миседа, трябва да изчакам и след втория цикъл да действам. Но сега с тази терапия ми е нещо ново и не мога да се свържа с Русев, за да знам дали имаме зелена светлина, както се казва. Благодаря Simple Smile
Русев не мисля, че е необходимо да ти дава зелена светлина. Това го преценява АГ на база състояние на матката, ако той не е видял проблем - действаш. Видимо нищо в терапията ти не налага да изчакваш, просто я изпълняваш (вливки, витамини и така)

# 116
Момичета, моля за съвет. Тъй като съм с "нискорисковото" 4G/4G, пратих сестра си да се изследва, тъй като мисли в близко бъдеще да започва опитите за бебе. За съжаление се оказа, че е изтеглила още по-късата клечка и има две мутации повече от мен, едната от които хетерозигот по Leiden. Дали Паскалева ще е добър вариант за назначаване на терапия в нейния случай, ако отиде при нея небременна? Не ми се иска да я пращам при доц. Русев най-вече заради дългото чакане за преглед при него, а и заради голямата сума за допълнителните изследвания, които ще й пусне (в това число и НК клетки). За витамините от група Б, и за вит. Д, е ясно, че ще иде да пусне изследвания.

# 117
Здравейте
Знаете ли дали доц.Конова прави консултации по имейла срещу заплащане ? Интересува ме само за витамините - изпращам резултати, а тя да определи дози и контрола.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 19:05 от -INA-73

# 118
  • София
Арабела, в момента за Паскалева се чака поне месец, месец и нещо. Тя също назначава допълнителни изследвания, и обикновено иска да се пуснат веднага, за да ги коментира. Звънни и попитай.

# 119
Благодаря ти, Дели.
Във вторник съм при Паскалева и ще говоря с нея. Знам, че и тя ще назначи допълнителни изследвания, но си мисля, че сумата ще е по-малка и ще се отнасят само за коагулацията.

Общи условия

Активация на акаунт