Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 592
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, днес бях на преглед при АГ, като имам назначена обичайната терапия от доц. Русев(аспирин протект през ден и фракси след положителен тест). АГ категорично ми каза да не пия аспирин, действието му било 24 ч. и така през ден нищо не правя. А и се получавали много кръвоизливи. Сега не знам вече какво  да пия или да не пия. Може ли за мнения ако някоя от вас е била в моята ситуация и е имала положителен резултат? Благодаря 🙂

# 511
Здравейте, днес бях на преглед при АГ, като имам назначена обичайната терапия от доц. Русев(аспирин протект през ден и фракси след положителен тест). АГ категорично ми каза да не пия аспирин, действието му било 24 ч. и така през ден нищо не правя. А и се получавали много кръвоизливи. Сега не знам вече какво  да пия или да не пия. Може ли за мнения ако някоя от вас е била в моята ситуация и е имала положителен резултат? Благодаря 🙂
или нещо не си разбрала, или аг-то ти нещо не ги разбира нещата. Аспиринът действа с натрупване и има действие много повече от 24 ч. - реално поне седмица действа. Така, че аспирин може се пие през ден. Иначе да- аспиринът създава рискове от кървене, но е стандартна практика (не само на Русев да се предписва по време на опити - в много случаи помага; в други - вреди). Може би аг е коментирал фраксипарина - той действа 24 ч и няма никакъв смисъл, ако е през ден - слага се всеки ден точно на 24 ч.

# 512
Момичета знаете ли дали по време на бременност може да се приема Омега 3 на Фортекс?Пиех ги преди да забременея и имам повече от 1 опаковка, но сега се чудя мога ли да ги ползвам или да си търся нещо друго...

# 513
  • София
Слънце, омега за бременни има различно съотношение, DHA трябва да е високо.

И да, аспирин действа около 72ч, НМХ - 24ч.

# 514
  • София/Севлиево
Момичета колко време горе-долу има действие вливка от 10 мл Интралипид в 300 мл разтвор?Т.е.при положение,че не съм бременна , планирам трансфер през януари,а вливката е направена на 26.11 кога е удачн,о ако реша да правя нова, да ми я направят?

# 515
Ели, доколкото знам 8 седмици има действие.

# 516
  • до най-прекрасния мъж
Момичета колко време горе-долу има действие вливка от 10 мл Интралипид в 300 мл разтвор?Т.е.при положение,че не съм бременна , планирам трансфер през януари,а вливката е направена на 26.11 кога е удачн,о ако реша да правя нова, да ми я направят?
14 дни ми каза имуноложката миналия ден. 10 мл преди трансфер,  5 мл на положителен тест и след 14 дни контрола. Ако е за НК клетки,  до 14 та седмица през 2 седмици се влива и се правят контроли. Ако се нормализират, се спират вливките.

# 517
Аз се водя по думите на доц. Русев - всяка вливка Интралипид действа 2 месеца.

# 518
  • София/Севлиево
Благодаря.И аз знам между 6 и 8 седмици.

# 519
  • до най-прекрасния мъж
Може имуноложката и да ме е плъзнала по пързалката. А може и аз да не съм разбрала, защото бях след пункция и тя ми изсипа доста инфо в една малко непозната за мен тема. Ако е 6-8 седмици, супер. Само запомних, че са активни до 14 г.с. и, че трябва да вливам преди трансфер и после на + тест и месец след трансфер - контрола. Може и от там да ми е останало грешно впечатление

# 520
Може имуноложката и да ме е плъзнала по пързалката. А може и аз да не съм разбрала, защото бях след пункция и тя ми изсипа доста инфо в една малко непозната за мен тема. Ако е 6-8 седмици, супер. Само запомних, че са активни до 14 г.с. и, че трябва да вливам преди трансфер и после на + тест и месец след трансфер - контрола. Може и от там да ми е останало грешно впечатление
да, това в така при бременност. При опити за естествено се прави преди овулация - ако + тест се правят 2 вливки (и на мен ми е предписан така). При бременност е по-често, нали тогава е идеята да се контролират НК. Това не значи, че “действието е само 14 дни”. Ако не настъпи бременност след около 8 седмици пак преди овулация се прави вливка при е ствестени опити. При инвитро очевидно го правиш просто преди трансфери

# 521
  • София
Здравейте, момичета! Не знам дали въпросът ми е за тук, надявам се да получа вашето разбиране и подкрепа! Ще съм много благодарна, ако можете да коментирате тези резултати - на 08.12.2020 ми върнаха две замразени ембриончета и все още е рано да се каже дали съм бременна или не... Пия Еутирокс 25 микрограма на единия ден, 50 микрограма на следващия, по разписание на АГ, но не виждам голям резултат от тази терапия.... Иначе имам една загуба от тази година, след ин-витро, спряла сърдечна дейност в 12 г.с. Ще опитам тези дни да се видя с д-р Начев, разбирам, че е препоръчван ендокринолог специално при бременност (надявам се и при планиране на такава...) , дано ме посъветва и той нещо, но ме е страх и ми се иска да регулирам ТСХ...Казват навсякъде, че трябва да е под 2.5, а моят не ще и не ща да пада... Ако имате коментари и за витамините, ще съм много благодарна, че тях няма с кого да ги коментирам въобще... До д-р Сигридов едва ли ще се вредя скоро.. Благодаря ви предварително за съдействието! ❤️

# 522
  • На изток от Ада
Здравейте на 21 септември ми сложиха интралипид 10 мл преди О, което не хванах с тест, имам терапия от др Русев (преди О при положителен тест и в 8 9 седмица), повече не съм правила вливка преди О... А сега имам положителен тест за Б. Ще влея интралипид, но ми е мн притеснено,, трябваше да влея ноември... Опасно ли е за бебето?

# 523
  • София
Не е опасно. Направете следващата вливка. Успех!

# 524
  • На изток от Ада
Имам час за 30 11, според календара ще съм 6сед. И 6 дни за интралипид дали ще е късно.

Общи условия

Активация на акаунт