Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 52

• 48 899
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, здравейте!

Моля за коментар на цитонамазката. В момента лекувам уреаплазма открита с Фертилити тест. Чакам обаждане от лекаря и ми е притеснено.
Благодаря!

# 661
Хопчи, не е зле резултата. Предполагам ще продължите лечението и ще направите контролна цитонамазка след определен период от време.

# 662
Момичета, моля за коментар на резултата от цитонамазката 🙏  
Имам анаеробна дисбактериоза, липса на лактобацили, открита чрез Фемофлор +  , с които не мога да се справя и лекувам от година.
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 14:47 от *Joy

# 663
Здравейте,правена ли е на някоя от вас конизация без взета биопсия преди това?Ходих при двама онкогинеколози,единият доцент,и двамата са на мнение, че според данните от изследванията няма смисъл да се взима.Цитонамазката ми е 3а група,след лечение отново 3а,полип на шийката и лезия. На 39 години съм.

# 664
Здравейте момичета!
Влизам ,за да напиша развитието.... Писала съм преди - в продължение на година 4 лекари, 4 различни резултати  и т.н...
Последен 5-ти преглед преди малко повече от седмица, лекаря ми обясни,че разликата в групата на четирите прегледа  всъщност отразява моментното състояние на имунитета.
А относно конизацията,която искаха да ми правят в Бг, човека обасни средното:

Най-важта е типизацията!!!! ЧПВ типизация ако изключи високорисковите щамове - да си живея живота и все тая - до IV група НЯМА НАЧИН ДА СТИГНА С ВИСКОРИСКОВ ЩАМ!

Направих пълни тестове...Цито IIIa ,и NEGATIVE за 16,18 и т.н. (общо 15) високорискови щамове.  И док каза да не се занимавам и ще се видим след  година!!!!

Искам да попитам - има ли тук някой с правена конизация и негативен резултат за опасните щамове???
Наистина ли е толкова просто - има високорискови щамове - има стрес,  няма високорискови - няма шанс са рак ?

# 665
Миии...има рак и без високорискови щамове.

# 666
За мен лично разделяне на щамовете по степен на риск е теория на вероятностите. Това, че някой носи ниско рисков щам или въобще няма /макар че и това не е гаранция за нищо тъй като не всички щамове влизат в обхвата на тестовете/ го поставя в може би една по-благоприятна позиция спрямо друг, който е носител на високорисков, но не може директно да изключим риска от това все пак в някакъв момент да се развие процес.

# 667
Здравейте,правена ли е на някоя от вас конизация без взета биопсия преди това?Ходих при двама онкогинеколози,единият доцент,и двамата са на мнение, че според данните от изследванията няма смисъл да се взима.Цитонамазката ми е 3а група,след лечение отново 3а,полип на шийката и лезия. На 39 години съм.
Хм, интересно. Колпоскоп правен ли е? Какво точно имаш предвид под лезия - раничка или находка от колппскопа?
Кои са тези лекари между другото?
Аз лично не знам дали бих се съгласила без биопсия. Най-вероятно ключовото е възрастта. От гинеколог на позната знам, че след 40 вече се гледа подозрително на иначе безобидните на пръв поглед ранички например.

# 668
Аз имам конизация без биопсия.
Доверих се на преценка на опитен онкогинеколог.

# 669
Хм, интересно. Колпоскоп правен ли е? Какво точно имаш предвид под лезия - раничка или находка от колппскопа?
Кои са тези лекари между другото?
Аз лично не знам дали бих се съгласила без биопсия. Най-вероятно ключовото е възрастта. От гинеколог на позната знам, че след 40 вече се гледа подозрително на иначе безобидните на пръв поглед ранички например.
Благодаря за отговора!Три пъти е правен колпоскоп,видяха се атипични участъци,оцветени в бяло.За лезията на течната цитонамазка пише "ниско степенна интраепителна лезия с HPV/CIN 1".От много години наблюдаваме една раничка,но досега винаги съм била 2 група и са ми казвали лекарите,че всичко е наред.Това с възрастта предполагам и аз,че играе вече роля
Аз имам конизация без биопсия.
Доверих се на преценка на опитен онкогинеколог.
Много благодаря за отговора!Най-вероятно и аз ще се доверя на преценката им.Мнението е,че според изследванията и клиничната картина няма смисъл да се взима биопсия. Явно така или иначе ще се прибегне до конизация.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 10:26 от AnMary

# 670
  • София
Искам да попитам - има ли тук някой с правена конизация и негативен резултат за опасните щамове???
Наистина ли е толкова просто - има високорискови щамове - има стрес,  няма високорискови - няма шанс са рак ?
Аз имам две конизации, а до момента никога не съм имала високорискови щамове. И двете са на база колпоскоп и биопсия след него. Резултатът от хистологията после потвърди дисплазията.

# 671
Аз имам правен лийп с карцинома ин ситу с нискорисков щам.

# 672
Имам анаеробна дисбактериоза, липса на лактобацили, открита чрез Фемофлор +  , с които не мога да се справя и лекувам от година.
Благодаря предварително!
Скрит текст:
Лактобацилите си имаш към момента, клетките не са със сериозни промени, но е налице възпаление на влагалището и шийката на матката. Трябва да продължите с лечението. Успех!

# 673
@*Joy, защо не направиш и една онлай консултация с лекар? Има вече и такива варианти на консултиране. Ще получиш професионално мнением, доста бързо, без да ходип някъде. При нужда, мога да пратя линк.

# 674
Благодаря предварително!
Скрит текст:
Лактобацилите си имаш към момента, клетките не са със сериозни промени, но е налице възпаление на влагалището и шийката на матката. Трябва да продължите с лечението. Успех!

Благодаря ти за прочита, Marsia_K! 🤗 Задължително ще продължа да, защото си имам симптоми и силен дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт