Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 52

• 48 920
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Извинявам се за глупавия въпрос, но какви са изследванията за установяване на спад в имунната система?

Редактирам се и аз. Терминът, който съм използвала, "подсилва" , не е коректен. Може би "регулира". Ето малко професионална информация по темата, за да не спекулирам:

"За имунитета е важно да е регулиран, а не дисрегулиран. Не може да се мисли еднопосочно, че като си подсилваме имунитета, всичко ще е добре. Това е много тънка система, много добре регулирана система и изкуственото й тласкане в една или друга посока може да бъде доста опасно. Лично аз смятам, че взимането на имуностимуланти с концепцията - аз ще си подсиля имунитета и няма да боледувам, без това да е консултирано с лекар за определени показания, е нещо много рисково и нещо много нередно."

И линк към цялото интервю. Не е изцяло по темата, но има и по нея.

https://bnr.bg/post/101271242

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 08:53 от mimosna

# 631
Здравейте! Виждам, че темата е доста стара, но все пак...Имам следния въпрос: може би в период от една година ми излизат ранички, доктора ги гори и след 2-3 месеца нова излиза.Каза ми, че е ЧПВ, но нищо повече. Чета, че има имуностимулатори, които подтискат вируса, но какви са те и могат ли да се приемат без лекарско предписание? Т.е. дали нямат някакви странични ефекти тези имуностимулатори?

При всяко горене ми взима биопсия и тогава гори. Не е така на сляпо. Чудех се дали да не си взема имуностимулатор малко да си подсиля организма. Четох за Изопринозин, АНСС и др., но не знам дали има ефект, а и Изопринозина по каква схема се пие. А АНССто е доста скъпичко, и ако няма ефект, няма смисъл.

Съветът ми е да се консултираш с друг лекар. Някаква лампичка ми светва, от начина по който процедира лекаря ти.

# 632
Здравейте! Виждам, че темата е доста стара, но все пак...Имам следния въпрос: може би в период от една година ми излизат ранички, доктора ги гори и след 2-3 месеца нова излиза.Каза ми, че е ЧПВ, но нищо повече. Чета, че има имуностимулатори, които подтискат вируса, но какви са те и могат ли да се приемат без лекарско предписание? Т.е. дали нямат някакви странични ефекти тези имуностимулатори?

При всяко горене ми взима биопсия и тогава гори. Не е така на сляпо. Чудех се дали да не си взема имуностимулатор малко да си подсиля организма. Четох за Изопринозин, АНСС и др., но не знам дали има ефект, а и Изопринозина по каква схема се пие. А АНССто е доста скъпичко, и ако няма ефект, няма смисъл.

Съветът ми е да се консултираш с друг лекар. Някаква лампичка ми светва, от начина по който процедира лекаря ти.
Какво имаш предвид?

# 633
За всеки случай да се консултираш с друг лекар, защото не е много добре да ти излизат ранички през 2-3 месеца, които да бъдат горени, без значение с или без биопсия, с кратко обяснението, че е ЧПВ. Напоследък се е наложило схващането, че при наличие на активна ЧПВ инфекция горенето е непрепоръчително, даже носи повече проблеми отколкото ползи.
Направи консултация с друг лекар, препоръчително е колпоскопия и допълнителни изследвания за изясняване на вида на 'раничката/ките', причини за тяхното появяване, както и адекватен план за действие в следствие на резултатите.
Успех!
Simple Smile

# 634
Всеки път ме гледа на колпоскоп. Явно трябва да потърся второ мнение...

# 635
И аз знам ,че ако имате ЧПВ не е хубаво да се гори раничката.На сестра ми преди доктора да й гори раничката и каза да си пусне типизиране за чпв.След време на мен ми казаха ,че имам раничка ,но тъй като ми излезе положителен чпв 18 ,доктора не искаше да я гори .

# 636
Всеки път ме гледа на колпоскоп. Явно трябва да потърся второ мнение...

На моя приятелка й бяха открили раничка и й бяха препоръчали горене. Заведох я при моя лекар, който смятам много добър специалист, особено в диагностиката, и той абсолютно отрече да е наложително горене. Направи колпоскопия, после взе цитонамазка. След като излязат резултатите, ще предпише лечение. Но категорично е отказал горене. Казал е, че е отстарял метод на лечение, който все повече се отрича и той не практикува. Като цяло не се е изказал много ласкаво за горенето и за лекарите, които го правят... Така че според мен също трябва да се провери на още едно място. Задължително!

# 637
Благодаря ви, момичета! Непременно ще напарвя още една консултация!

# 638
Здравейте, момичета. За съжаление и аз съм от носителите на ЧПВ, тип 16. Накратко, миналата година с течнобазирана цитонамазка ми откриха ХПВ 16 и уреаплаза. Гинеколожката ми видя лезия, голяма около 2 см, според нея. Декемрви започначнах лечение с изопронозин и го взимах два месеца, след това минах на кориолус за още два и април месец, направих тест, който все още беше положителен. От май до края на август направих още една серия с кориолус. Миналата седмица бях на преглед и ми каза, че лезията си стои (на дъното на влагалището се вижда едно червено петно) и вероятно не съм се изчистила, та започвам отново с изопринозин за още 5 месеца и допълнително папилокеър.
Въпросите са ми следните и ще съм изключително благодарна за вашите отговори (и аз като повечето предполагам съм доста притеснена вече, да не кажа отчаяна):
1. Възможно ли е организма сам да се излекува от ХВП 16 и  за колко време такъв вирус се развива до ракови клетки? Някъде четох около 10 год., но сякаш той доста бързо променя клетките и отслабва имунитета и оттам се появяват какви ли не неприятни инфекции и прочие.
2. Как се справяте с интимния живот, ако партньора ви е отрицателен? Сексът с презерватив е ясен, но четох, че вируса полепва и по лигавици в устата и изобщо каква е превенцията, когато сме с партньор, предвид, че лечението ще продължи (да се надяваме) още пет месеца.
Много, много благодаря предварително.

# 639
Вирусът може да изчезна, а може да е приспан задълго, зависи от имунитета.
С мъжът ми секс с презерватив не сме правили заради ЧПВ16, защото мъжете рядко заболяват, а често са само пренпсиъели, а и презервативът не предпазва на 100%
Аз се тествах 10г ,след като ми откриха ЧПВ и го нямаше в организма.
Този Изопринозин ми се вижда в повечко , но не съм лекар.

# 640
Вирусът може да изчезна, а може да е приспан задълго, зависи от имунитета.
С мъжът ми секс с презерватив не сме правили заради ЧПВ16, защото мъжете рядко заболяват, а често са само пренпсиъели, а и презервативът не предпазва на 100%
Аз се тествах 10г ,след като ми откриха ЧПВ и го нямаше в организма.
Този Изопринозин ми се вижда в повечко , но не съм лекар.

Партньорът ми също си направи тест и излезе положителен.  Той също приема кориолус.

Ще се радвам и на други мнения.

# 641
И ние двамата бяхме положителни, но при мъжете заради физиологията вирусът много по-рядко поразява, затова са повече преносители.

# 642
Може ли да ми кажете къде се тестват мъжете ви? Предполагам е кръвен тест?? Вече се обърках какви точно тестове се правят, за да се види положителен ли си за ЧПВ и за кой точно тип? При жената не е ли чрез секрет?  disp   Защо пиете само хапчета, а локално лечение??

# 643
Може ли да ми кажете къде се тестват мъжете ви? Предполагам е кръвен тест?? Вече се обърках какви точно тестове се правят, за да се види положителен ли си за ЧПВ и за кой точно тип? При жената не е ли чрез секрет?  disp   Защо пиете само хапчета, а локално лечение??

При мъжете се взима натривка от пикочния канал. При жените е със секрет, да. Освен хапчетата, са ми изписани и кремчета папилокеър, които са за локално приложение.

Интересно ми е, ако партньорът е нагативен, как бихме могли да го предпазим, за да не се зарази.

# 644
И да се зарази ,организмът на мъжете изхвърля много лесно и бързо вируса, спрямо женския.Затова те са повечето пъти преносители, а рядко боледуват от рак на пениса.
Поне аз това знам.

Общи условия

Активация на акаунт