Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 738
  • 800
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, след два неуспешни опита съм, без каквато и да е имплантация.
Не сме с неизяснен стерилитет, ома проблеми и при мен и при мъжът ми, с които се борим.
Реших на своя глава да направя консултация с доц. Балтаджиева / имунолог /, след обстоен разпит, при който не констатира някакви притеснителни неща, каза: можеш да си направиш един имунологичен скрининг, чиято ст-ст е 400лв.
Сега се чудя дали наистина да го направя това изследване, при положение че сумата не е малка. Единственото, което ме притеснява е, че имам прекаран вирусен хепатит С, който е излекуван в началото на 2019г./  имам само антитела в момента /.
Можете ли да ми дадете някакво мнение по въпроса?
Какъв е този скрийнинг? Какви изследвания включва?

# 376
Ina, мн благодарности за инфото. При теб какви са резултатите след прп?

Мисля добри, от 4 мм започнахме и до 8 мм.
И дам.превръзки почнах да купувам 😊, подобри  се МЦ. Тук не се коментира много, много, но тънката лигавица води до слаб цикъл.
Абсолютно подкрепям твърдението ти. След кюретажа при Иванчева-Филибева освен адски тънка лигавица забелязах и драстично намаляване(скъсяване)на цикъла и много слаба кафеникава кръв,която не може да напълни и 1 превръзка за ден дори. Убедена съм,че освен престъргване има и сраствания,а нямам време за поредна хистероскопия и възстановяване.
След споделяне с Перси-само вдигаше рамене...какво да каже жената...

# 377
И при мен положението е същото, много слаб цикъл. Когато тръгнахме по клиники, заради мъжки фактор, имах нормална лигавица 10-12мм, но явно изтеглих късата клечка и избрах грешния доктор. Видя полип в матката и поиска да го отстраним, за да не пречи, уж щяха да правят хистероскопия и си платих за хистеро де, но след процедурата цикъла не ми дойде два месеца и си призна, че е имало и остъргване, не можа да обясни защо се е наложило, защото не той прави тези манипулации. Три години правихме трансфери на лигавица 6мм и той твърдеше, че е необратимо. Смених клиниката и първото нещо, което д-р Персенска направи е цветна снимка, видя много сраствания и преграда (двурогова матка). Направихме хистеро+лапаро и след месец започнахме стимулация, лигавицата нарастна до около 7,5мм, но нещата се случиха Laughing Сега, 5г. по-късно, пак правих хистеро заради сраствания, явно след онова остъргване съм предразположена, отново цветна снимка и видя намален размер на маточната кухина в следствие на срастванията, но според нея ще успеем отново и аз й вярвам.

# 378
  • София
Момичета има оправия за всичко Blush
С напредвана на възрастта фитоестрогените и естрогените намаляват в организма, в следствие на което цикъла става оскъден, лигавицата изтънява, настъпва дисбаланс в хормоните, съотношението на ЛХ и ФСХ се нарушава и ако не се вземат експресни мерки в един момент цикъла напълно изчезва и настъпва менопауза.
Затова купете си Шатавари на прах, а не на таблетки, защото се усвоява по добре от организма. Разделя се на 2 приема сутрин и вечер се взима по 1 равна кафена л. разтворена в хладка вода и се изпива, така се продължава до покачването на естрогените. Първият признак е, когато цикъла стане по обилен. Пие се 2-3 мес. без прекъсване до желания резултат, имайте в предвид, че и ФСХ се сваля от него и се нормализира баланса на хормоните, лигавица и т.н.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 13:18 от pepita5

# 379
Когато тръгнах по клиники бях на 27г., без никакви отклонения в хормоните, но тънката лигавица бе факт. Не съм съгласна, че само хормоните влияят върху дебелината и структурата и понастоящем съм с перфектни хормони, но много сраствания и тънка лигавица.

# 380
  • София
Повярвай ми влияят, затова на някои момичета им изписват да пият Естрофем за удебеляване и добра консистенция на лигавицата, а Естрофема е естроген, а на момичета с дебела лигавица след трансфер не им се изписва Естрофем, защото нивото на естрогените е високо.

# 381
Pepita, не знам каква е добавката, която препоръчваш и не я отричам, със сигурност би имала благоприятен ефект. Но има и други случаи, като мен, които не усвояваме естрогените добре, колко естрофем съм изпила и лепенки климара без грам, ама грам ефект. В отчаяните си бях склонна на всичко - пих фреш от нар, витамин Е конски дози, чай от листа на малина, коремни преси, ходене пеша, нямаше нещо да е известно и да не съм опитала.
При мен положителен ефект имаха инжекциите неупоген, както и PBMC -то, за това и се поинтересувах от новото PCP. Относно неупогена, четях по канадски и английски форуми, че се препоръчва маточна промивка и имала невероятен ефект, поисках да опитаме, но предния лекар ме погледна и каза - това е плацебо ефект, не се съгласи.
Искам да кажа, че тънката лигавица може да е резултат от сраствания или увреждане на матката, не от хормонален дисбаланс.

# 382
Здравейте!
Не искам да се знае в офиса какво правя.
В болничния вместо пункция, възможно ли е да пишат премахване на полипи?

# 383
  • Sofia
Здравейте!
Не искам да се знае в офиса какво правя.
В болничния вместо пункция, възможно ли е да пишат премахване на полипи?
И аз не исках, но ми отказаха да сменят наименованието в болничния, защото си имат различни пътеки и кодове... За това си пуснах отпуска, повече не се и опитах да взема болничен.

# 384
Само болнични за пункция ли дават, а по време на стимулация как да ходя като нямам повече отпуска примерно, дали дават и за стимулация защото различните клиники процедират различно

# 385
Затова купете си Шатавари на прах, а не на таблетки, защото се усвоява по добре от организма. Разделя се на 2 приема сутрин и вечер се взима по 1 равна кафена л. разтворена в хладка вода и се изпива, така се продължава до покачването на естрогените.
Има ли значение - преди или след храна, се приема Шатавари на прах?

# 386
Само болнични за пункция ли дават, а по време на стимулация как да ходя като нямам повече отпуска примерно, дали дават и за стимулация защото различните клиники процедират различно
За стимулация не дават Sad. Аз имах големи проблеми с работодателя си, когато ми се налагаше да пътувам за прегледи, без да споменавам за какво ми се налага да отсъствам. Молех се да се паднат (поне 1-2) в събота и/или неделя.
После си избрах клиника в града, в който живея и пак бягах като кон в обедната и обратно Sad....
И още бягам, де...Wink.

# 387
Щом не дават за стимулация дали джипито може да ми пусне примерно 14дена защото ще съм по дълъг протокол, въпрос е че аз работя в магазин и е малко сложно, Благодаря все пак,

# 388
  • София
Затова купете си Шатавари на прах, а не на таблетки, защото се усвоява по добре от организма. Разделя се на 2 приема сутрин и вечер се взима по 1 равна кафена л. разтворена в хладка вода и се изпива, така се продължава до покачването на естрогените.
Има ли значение - преди или след храна, се приема Шатавари на прах?

По принцип е добре след храна за да не дразни стомаха, но аз сутрин пия и други добавки и го пия на гладно, а вечер след храна

# 389
Благодаря pepita5.
И аз сутрин не закусвам, но пия доста добавки и стомаха ми е свикнал да приема всичко на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт