Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 730
  • 800
  •   1
Отговори
# 390
Това намерих във ФБ групата за Надежда - прилагам снимка на нещата, които вкл имунологичния скрининг. Има мнения обаче, че той не е мн пълен и че доц Русев напр пуска за изследване мн повече неща. Та и аз се чудя какво да правя.

quote author=SEMMN link=topic=1228087.msg41143185#msg41143185 date=1596043151]
Здравейте момичета, след два неуспешни опита съм, без каквато и да е имплантация.
Не сме с неизяснен стерилитет, ома проблеми и при мен и при мъжът ми, с които се борим.
Реших на своя глава да направя консултация с доц. Балтаджиева / имунолог /, след обстоен разпит, при който не констатира някакви притеснителни неща, каза: можеш да си направиш един имунологичен скрининг, чиято ст-ст е 400лв.
Сега се чудя дали наистина да го направя това изследване, при положение че сумата не е малка. Единственото, което ме притеснява е, че имам прекаран вирусен хепатит С, който е излекуван в началото на 2019г./  имам само антитела в момента /.
Можете ли да ми дадете някакво мнение по въпроса?
Какъв е този скрийнинг? Какви изследвания включва?
[/quote]

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 15:15 от mimi7172

# 391
  • София/Севлиево
Това,което ми пусна доктор Балтаджиева като имунология бе НК клетъчна активност,АНА скрининг,АФА,Антикардиолипидни антитела,Анти -B2GP I антитела и серумен имуноглобулин IgA.Заедно с Крос мач теста ми излезе малко над 680 лв.
Но не открихме нищо сериозно,освен леко завишен общ брой НК клетки...Това съвсем ще ни вкара в задънена улица.
Това,което коментирахте за тънката лигавица и оскъдния цикъл при мен явно не важи съвсем-първия и втория ден Ц е обилен,трети и четвърти почти е спрял,и 5 и 6 вече е нормален...

# 392
Момичета има оправия за всичко Blush
С напредвана на възрастта фитоестрогените и естрогените намаляват в организма, в следствие на което цикъла става оскъден, лигавицата изтънява, настъпва дисбаланс в хормоните, съотношението на ЛХ и ФСХ се нарушава и ако не се вземат експресни мерки в един момент цикъла напълно изчезва и настъпва менопауза.
Затова купете си Шатавари на прах, а не на таблетки, защото се усвоява по добре от организма. Разделя се на 2 приема сутрин и вечер се взима по 1 равна кафена л. разтворена в хладка вода и се изпива, така се продължава до покачването на естрогените. Първият признак е, когато цикъла стане по обилен. Пие се 2-3 мес. без прекъсване до желания резултат, имайте в предвид, че и ФСХ се сваля от него и се нормализира баланса на хормоните, лигавица и т.н.

Здравей Пепита, мисля да пробвам тази вълшебна добавка Шатавари Simple Smile Сега проучвам в нета инфо за нея и откъде да се сдобия, но пише, че се пие 1/2 чаена лъжица на ден. Т.е. ако пия 2 лъжици излиза 4 пъти повече от препоръчителната доза и ми стана странно...На теб кой ти я препоръча и ти каза дозата?
Аз преди трансфер обикновено съм с лигавица около 7.5мм, което ми се струва малко и искам да стане поне 8-9мм...въпреки че като структура е добре. Отделно цял живот цикъла ми е бил оскъден, никога не съм имала кръвоизливи или обилно кървене, освен това е кратък, на около 22-25 дни, така че ми е интересно да видя дали ще има някаква промяна! Дали да я започна от 1-ви ден на цикъла или няма значение?

# 393
Здравейте някой по дълъг протокол в Надежда ако може да ми пише на лични имам няколко въпроса Благодаря

# 394
  • София
NIA2019 пие се по 1 кафена това са от най малките лъжички да е равна, а не с връх сутрин и вечер. Общо за деня ти се събира 1чаена л.
Има го в Зоя 60 гр. струва 7,25лв, като количество е много.
Няма значение от кой ден на цикъла го започваш то се пие постоянно без прекъсване 2-3 мес.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 16:44 от pepita5

# 395
NIA2019 пие се по 1 кафена това са от най малките лъжички да е равна, а не с връх сутрин и вечер. Общо за деня ти се събира 1чаена л.
Има го в Зоя 60 гр. струва 7,25лв, като количество е много.
Няма значение от кой ден на цикъла го започваш то се пие постоянно без прекъсване 2-3 мес.

Ааа ясно, сега вече разбрах Simple Smile Аз съм малко зле с мерните еденици-мислех, че чаена и кафена лъжичка е едно и също Simple Smile Значи аз по-добре да си приемам веднъж на ден 1 чаена лъжица, за да не объркам нещо. Мерси много за пояснението!

# 396
Здравейте и от мен Simple Smile.
Някой има ли проблеми в болницата с администрацията ?

# 397
  • Sofia
Под проблеми какво визирате? Аз имах малко със записването за ЖК, не искаха да ме зяпишат в 12гс, я чяк в 14-15. Но след мое настояване, ме записаха 😁

# 398
Под проблеми какво визирате? Аз имах малко със записването за ЖК, не искаха да ме зяпишат в 12гс, я чяк в 14-15. Но след мое настояване, ме записаха 😁
Записванията са едно на ръка.  Невъзможно е. Казвам, че лекар специалист казва 2 ден, те не...видимо са повече от лекаря.
Държат се грубо. Иронизират. Викат. Да не говорим зад гърба ни какво се случва. Преди три дни бях свидетел как не спряха да коментират момичето преди мен.  След като тя си тръгна Sad

# 399
  • София
О, проблеми с регистратура най-редовно. И по телефона, и наживо.
Свикнах вече да се карам и разправям, когато се наложи... А то е често. Hands V

Някои от тези момичета са под всякаква критика и ме хваща яд, че доста неща зависят от тях. Expressionless

# 400
О, проблеми с регистратура най-редовно. И по телефона, и наживо.
Свикнах вече да се карам и разправям, когато се наложи... А то е често. Hands V

Някои от тези момичета са под всякаква критика и ме хваща яд, че доста неща зависят от тях. Expressionless
Защо управата не взема отношение

# 401
  • Варна

Аз пък никога не съм имала проблеми, нито с регистратурата, нито със записване на часове по телефона. Винаги са били много любезни и внимателни

# 402

Аз пък никога не съм имала проблеми, нито с регистратурата, нито със записване на часове по телефона. Винаги са били много любезни и внимателни
Късметлийка

# 403
[/quote]

+1
А по-телефона винаги звъня след 17.30ч. и винаги се свързвам от първия път, иначе по-рано през деня е невъзможно

# 404
  • и тук и там :)
Аз също никога не съм имала проблеми с момичетата от регистратура, нито по телефона, нито на място. Винаги са били отзивчиви и усмихнати. Дори вчера, понеже повече от 3 часа не можах да се свържа с манипулационната, когато звъннах на регистратура и споделих проблема си момичето ми каза - сега ще отида до тях и ще ги помоля да ви се обадят. След 10 минути ми върнаха обаждане.
От 2 години съм пациентка на болницата.

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 20:33 от vel333

Общи условия

Активация на акаунт