Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 736
  • 800
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте , имам час за скрининг при д-р Даниел Георгиев , някой може ли да сподели мнение за него?
На мен лично винаги ми е действал успокояващо. Не говори много, но е изтърпявал стоически всякакви малоумни въпроси от моя страна Blush

# 361
# 362
  • София/Севлиево

Да,така беше още в понеделник.Едва се свързах както с имунологията,така и с момичето,при което питах за час при Цветков.

# 363
Здравейте момичета, след два неуспешни опита съм, без каквато и да е имплантация.
Не сме с неизяснен стерилитет, ома проблеми и при мен и при мъжът ми, с които се борим.
Реших на своя глава да направя консултация с доц. Балтаджиева / имунолог /, след обстоен разпит, при който не констатира някакви притеснителни неща, каза: можеш да си направиш един имунологичен скрининг, чиято ст-ст е 400лв.
Сега се чудя дали наистина да го направя това изследване, при положение че сумата не е малка. Единственото, което ме притеснява е, че имам прекаран вирусен хепатит С, който е излекуван в началото на 2019г./  имам само антитела в момента /.
Можете ли да ми дадете някакво мнение по въпроса?

# 364
  • София/Севлиево
Аз бих си направила ЕРА тест за определяне на имплантационен прозорец.Защото може да е изместен.Това бе първото нещо, което направи лекаря,при който бях,след първата ми пункция.И чак след това премина към трансфер,който бе успешен,но до 8 г.с.

# 365
Да да, определено това е важно!
Направихме биопсия за определяне на импл. прозорец още след първия неуспешен трансфер. При втория трансфер се съобразихме с прозореца, но пак нищо не се получи.

Аз бих си направила ЕРА тест за определяне на имплантационен прозорец.Защото може да е изместен.Това бе първото нещо, което направи лекаря,при който бях,след първата ми пункция.И чак след това премина към трансфер,който бе успешен,но до 8 г.с.

# 366
Благодаря ви. Този Естрофем се пие преди трансфер ли?

# 367
  • София
Елислава, аз също съм много увредена лигавица след кюртаж преди години за отстраняване на полип. Лигавица не правя над 6мм, пробвала съм с глобули виагра, естрофема въобще не ми влияе...... Само при стимулации я докарвам до 6,8-7мм.
Стана ми интересно за това PRP, какво представлява, какво ти правят. Сега се завръщам за ЗЕТ за второ дете, но никой не ми е предложил това, само "лепило" слагахме.
Аз също съм с проблемна лигавица след абразио и сраствания, според Перси рецепторите за естроген не реагират добре.
В момента чета един чуждестранен форум, та една дама с проблемна лигавица не нарастваща повече от 6 мм в последните 2 години, независимо от дозата на естрогена споделя, че е правила пробна подготовка за ЗЕТ  като едновременно с естрофема са и били инжекции Меногон - лигавицата е достигнала 10-11 мм.
Тези мнения на различни доктори за тяхни пациенти също са интересни:
https://ivf-worldwide.com/physician-to-physician-consult/endomet … or-donor-egg.html

# 368
В сайта на Надежда пише,че PRP го правят най-вече за подмладяване на яйчниците.Но се прави и за удебеляване на маточната лигавица.Взимат ти около 20 мл кръв,обработват я и я инжектират директно в лигавицата.Щом при моят лекар го правят няма начин и в Надежда да не се прави.

Благодаря, звучи ми като PBMC, което правят в Надежда.

# 369
  • София/Севлиево
Не е лепилото,друго е.Още през 2016-та ми казаха за тази процедура след като на ден 16 при рутинен преглед лигавицата ми бе само 3.Лекарката бе категорична,че няма да стане без подобна процедура,но по онова време никъде в Бг не я правеха...Мина време и в Надежда я започнаха,а после и при доктор Владимиров,чиято пациентка все още се водя...

# 370
РВМС, PRP и лепило са три различни неща.
РВМС - взима се кръв в деня на пункцията и след 2-3 дни, от нея се прави и поставя материал. Цената мисля е 250-300 лв. На мене след него ме болеше и подуваше корема.
Лепило се слага мисля 1 ден пледи трансфера или няколко часа преди трансфера. Цена 50 лв.
По време на трансфела също се слага някакво лепило, то е капка, при тънка лигавица е минимално.
PRP има за яйчници и за лигавица. Първото се поставя под упойка и мисля,че в същия цикъл е пункцията и ефекта. За лигавицата поне при мене се прави мисля 4-5 пъти в няколко последователни МЦ. Цената по спомен е 300-350 лв. за всяко. След него се следи лигавицата и се приема мисля освен естрофен и утрогестан. Ефектът е бавен. Слагат се и др.лекарства, които са от опаковка, не от взета кръв и промивки съм имала. Толкова дълго е лечението, че не помня подробности. Ако искате ще си погледна записките, но медицински термини не знам и не съм питала, то си е и малко като "фирмена тайна".

# 371
Ina, мн благодарности за инфото. При теб какви са резултатите след прп?

# 372
Ina, мн благодарности за инфото. При теб какви са резултатите след прп?

Мисля добри, от 4 мм започнахме и до 8 мм.
И дам.превръзки почнах да купувам 😊, подобри  се МЦ. Тук не се коментира много, много, но тънката лигавица води до слаб цикъл.

# 373
Здравейте в понеделник ще ми престой биопсия ендометриална знаете ли защо се правят тия биопсия, какво показват моята ще е имунологична, Благодаря

# 374
Здравейте, има ли някоя от вас, на която са възстановили сумата за цветна снимка с Допълнително Здравно осигуряване?

Общи условия

Активация на акаунт