Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 752
  • 800
  •   1
Отговори
# 345
Да разбирам,че първият опит е лека стимулация с Летрозол/Фемара ,така ли?Аз понеже правя ЗЕТ на ЕЦ,а май съм стимулирана с доста силнички медикаменти.Само за инсетата бях с това,но от тях нито едно не бе с различен от 0 резултат...Като цяло не искам стимулиране на ЕЦ,само ЗЕТ.И не мога да усвоявам естрофем,затова последните опити не го ползвах...Само прогестерон.

Пробвал ли е твоя доктор с лепенки климара ?
Някой жени го усвоят добре. Аз минах дълго лечение на лигавицата с климара. Не вярвах, че от лепенките ще има ефект.
Също в Надежда изписват глобули с чист естрофен или естрофен+витамин+виагра или чиста виагра.
Дописвам - АМХ не го ли искат като кандидатстваш по фонда ?  Добро ти е било преди години, дано не ти е паднало.

# 346
  • София/Севлиево
По 4 лепенки плюс по 3 естрофема-никакъв ефект.Накрая се оказа,че генетично ми е заложено да не го усвоявам и пак на генетично ниво много високи дози естроген водят до ранни спонтанни аборти при мен.Сигурно за това терапията с Фраксипарин не помогна при многоплодната ми бременност...И Виаграта не помогна, нито добавки,билки.Единствено PRP я вдигна от 6 и нещо на около 8.Тя май ми е увредена лигавицата след двата кюртажа през 2016-та, което допълнително усложнява нещата.Имах и сраствания след тях,които Цветков отстрани...

# 347
Кога се слагат глобули естрофем, аз по принцип и без глобули си прявя добря лигавица.

# 348
Аз сега ползвах спрей Лензето 2*1 плюс 3*1 естрофем. Но по принцип май нямам проблем с лигавицата въпреки 3-те операции и отстранените сраствания преди този опит.

# 349
Mandaria,кога ги пи??

# 350
Кога се слагат глобули естрофем, аз по принцип и без глобули си прявя добря лигавица.

Когато има проблем или лечение на лигавицата.

# 351
Дори и с добра лигавица се взима естроген, сладоледче, ако ще си на контролиран ЗЕТ. Почваш от втори-трети ден и продължаваш много след + тест (дай Боже). Аз го спрях в събота, почти месец след трансфер.
Ако си на естествен цикъл проследяват овулацията ти, но мо е да се наложат по-чести прегледи. Докторът преценява.

# 352
А някой знае ли на ЕЦ с Фемара горе долу на кой ден след спирането й правят пунцкия,ще го пия до 9 ден.

# 353
По 4 лепенки плюс по 3 естрофема-никакъв ефект.Накрая се оказа,че генетично ми е заложено да не го усвоявам и пак на генетично ниво много високи дози естроген водят до ранни спонтанни аборти при мен.Сигурно за това терапията с Фраксипарин не помогна при многоплодната ми бременност...И Виаграта не помогна, нито добавки,билки.Единствено PRP я вдигна от 6 и нещо на около 8.Тя май ми е увредена лигавицата след двата кюртажа през 2016-та, което допълнително усложнява нещата.Имах и сраствания след тях,които Цветков отстрани...

Елислава, аз също съм много увредена лигавица след кюртаж преди години за отстраняване на полип. Лигавица не правя над 6мм, пробвала съм с глобули виагра, естрофема въобще не ми влияе...... Само при стимулации я докарвам до 6,8-7мм.
Стана ми интересно за това PRP, какво представлява, какво ти правят. Сега се завръщам за ЗЕТ за второ дете, но никой не ми е предложил това, само "лепило" слагахме.

# 354
  • София/Севлиево
В сайта на Надежда пише,че PRP го правят най-вече за подмладяване на яйчниците.Но се прави и за удебеляване на маточната лигавица.Взимат ти около 20 мл кръв,обработват я и я инжектират директно в лигавицата.Щом при моят лекар го правят няма начин и в Надежда да не се прави.

# 355
Здравейте , имам час за скрининг при д-р Даниел Георгиев , някой може ли да сподели мнение за него?

# 356
А каква е разликата между prp и pbms за лигавица?
На мен в надежда и двата трансфера ми правиха РВМС хем тогава си имах хубава лигавица 🤔

# 357
Дяволче, какво се изписва при естствен цикъл след трансфера

# 358
Нямам трансфер след естествен цикъл,но си мисля,че ще изпишат утрогестан и дуфастон,но шпа, може зарзио и фраксипарин,ако има доказана тромбофилия. Поне след зет на ец това ми изписаха.

# 359
Нямам трансфер след естествен цикъл,но си мисля,че ще изпишат утрогестан и дуфастон,но шпа, може зарзио и фраксипарин,ако има доказана тромбофилия. Поне след зет на ец това ми изписаха.
След свеж трансфер на ЕЦ се продължават Естрофема, утрогестан и фолиева, освен това мога да изпишат дуфастон, зарзио, медрол, прегнил, аспирин, фраксипарин, но тези в различни вариации и в зависимост от това какво д-т прецени, че е подходящо за теб.
Пункция ще направят, когато ти пуснат хормони лх и е, за да видят как са нещата. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт