Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 482
  • 800
  •   1
Отговори
# 555
Мен преггнила ме тревожи, но след 12 ще говоря с манипулационна. Не вдигат телефона.

# 556
Мен преггнила ме тревожи, но след 12 ще говоря с манипулационна. Не вдигат телефона.
Мило момиче!
Както бях написала преди време в друг форум защо подяволите си го причинявате това с пикливите тестове? И какъв е този кръвен тест на 6-ти ден след трансфера? Никой ли не ти е казал, че психическото натоварване е вредно. И един съвет от мен : научете се на търпение, защото дългото чакане от 14 дена е нищо, после ще чакаш преглед за сак, после сърдечна дейност,  после всеки преглед дали всичко е наред, после ФМ , и такадокато родиш, но после ще има друго чакане, първо зъбче, прохождане и т.н..
Положителният тес не е гаранция никога за това както са казали момичетата: пий си хапчетата, почивай и по възможност мисли за нещо друго.
Пожелавам ти успех!

# 557
Здравейте! Има ли някой, на когото скоро са звъннали за коментар след неуспешен опит при д-р Стаменов. Чакам вече около два месеца, сега почиваха, отпуски, наваксване, извънредни мерки  и т.н., отчитам това, но се чудя, колко още да изчакам, или да звъня да се обяснявам.

# 558
  • София
Здравейте! Има ли някой, на когото скоро са звъннали за коментар след неуспешен опит при д-р Стаменов. Чакам вече около два месеца, сега почиваха, отпуски, наваксване, извънредни мерки  и т.н., отчитам това, но се чудя, колко още да изчакам, или да звъня да се обяснявам.

Бях писала, чаках от април до юни, скоро ще ви се обадят.

# 559
Момичета , как да си запазя час за ЖК през приложението и въобще възможно ли е ?Запазих си уж , но като кабинет избрах гинекология и не знам дали трябва да е така.Звъня на регистратура , но няма вдигане ,затова се принудих през приложението.

# 560
Момичета , как да си запазя час за ЖК през приложението и въобще възможно ли е ?Запазих си уж , но като кабинет избрах гинекология и не знам дали трябва да е така.Звъня на регистратура , но няма вдигане ,затова се принудих през приложението.
Час за ЖК не може да се запази през приложението . Запазва се единствено и само по телефон или на място. Звънете на кол центъра, трудно е свързването, но все ще вдигнат.

# 561
Добър вечер момичета - за тези които са правили ЗЕТ имам въпрос, ако може да ми поясните, макар че ще звънна утре до Клиниката. Разбрах от други пациенти че ЗЕТ започва като от 2/3 ден от цикъла започва да се приема Естрофем. На мен днес акушерката ми каза, че аз ще имам ЗЕТ на естесвен цикъл и няма да го пия от трети ден и направо да си запиша час към 5/6 ден от цикъла. каза ми че ще се повтори това, което направихме за Биопсията. Но аз съм обезпокоена, защо други пациенти почват от 2 ден с Естрофем а аз няма. Може ли да ми разясните... Благодаря сърдечно

# 562
  • София
Не е задължително да имаш изписан естрофем при ЗЕТ. Аз имам 3 ЗЕТ-а на естествен цикъл, без естрофем. Два от тях неуспешни, последният успешен. Така че зависи от лигавицата ти и от индивидуалните ти особености дали ще се наложи естрофем или не. Това не трябва да те притеснява.

# 563
Аз също не съм пила естрофем. Казаха ми да запиша директно час за 7-8 ден от цикъла. Слушай си указанията Wink

# 564
Здравейте, и аз имам питане относно Естрофема. Отидох на 9ти ден за проследяване за биопсия (при мен обикновено ову е около 11-12 ден) и тогава нямаше доминантен фоликул изобщо. Док. каза да пия 10 дни Естрофем и пак да отида. Съответно като ме видя на 19 ден имаше 2 фоликула -16 и 14мм и той предложи да направим пункция. Тя ще се падне около 22ри ден, което ми е странно, не е ли много късно, няма ли да са лутенизирали вече Я, при положение че моя цикъл е на 25 дни...Явно този цикъл ще се окаже по-дълъг, но излиза че Естрофема ми е подействал стимулиращо. Възможно ли е според вас да извадим хубави Я? Правили ли сте пункция след прием на Естрофем? Аз веднъж го пих преди ЗЕТ от 2ри ден на цикъла и тогава изобщо не тръгна доминантен фоликул, та по лигавицата прецениха кога да е трансфера.

# 565
Добър вечер момичета - за тези които са правили ЗЕТ имам въпрос, ако може да ми поясните, макар че ще звънна утре до Клиниката. Разбрах от други пациенти че ЗЕТ започва като от 2/3 ден от цикъла започва да се приема Естрофем. На мен днес акушерката ми каза, че аз ще имам ЗЕТ на естесвен цикъл и няма да го пия от трети ден и направо да си запиша час към 5/6 ден от цикъла. каза ми че ще се повтори това, което направихме за Биопсията. Но аз съм обезпокоена, защо други пациенти почват от 2 ден с Естрофем а аз няма. Може ли да ми разясните... Благодаря сърдечно
Мила щом са ти казали така ги слушаш! Аз имам 4 ЗЕТ трансфера и нито един не е бил с Етрофем, защото си правя лигавица. На всичко отгоре мен дори последните пъти ме викаха от 9-ти ден, защото ми е много точна овулацията и нямаше смисъл да ходя по рано. Следиме Прогестерона и фоликулите и от деня след овулацията почвам Утрогестан. За мен по добро от естествен цикъл, ако всичко ти е наред с хормоните и лигавицата няма.
Слушай си докрорите и успех на трансфра!

# 566
Мила щом са ти казали така ги слушаш! Аз имам 4 ЗЕТ трансфера и нито един не е бил с Етрофем, защото си правя лигавица. На всичко отгоре мен дори последните пъти ме викаха от 9-ти ден, защото ми е много точна овулацията и нямаше смисъл да ходя по рано. Следиме Прогестерона и фоликулите и от деня след овулацията почвам Утрогестан. За мен по добро от естествен цикъл, ако всичко ти е наред с хормоните и лигавицата няма.
Слушай си докрорите и успех на трансфра!
Може ли да ми кажеш колко трябва да е прогестерона за фоликулярната фаза и за овулаторната фаза, според докторите в "Надежда", че нещо тръгнах да споря .... Simple Smile

# 567
Благодаря ви  момичета !  Искам да ви попитам още нещо което изкочи днес - от името на моя позната, която в момента прави стимулация в клиниката. Доктора и е вдигнал дозата по времето на стимулацията ненадейно, предстои и пункция утре , но вчера фоликулите и са били  повечето 20, 22, 24 мм  преди тригъщата инжекция и само един два 18,19 мм. Има ли шанс за хубави яйцеклетки или всичко ще е презряло до утре? От десния яйчник има: около 9 фоликула но преди тригъщата инжекция са били  един - 24 мм,  един 21мм, три - 20 мм, един 19мм и един 18мм .  От левия има 5 фоликула: два 22 мм, един 24 мм , един 18 мм и един 20 мм. Това е и трета стимулация в клиниката и се ядосва че е приела увеличаването на дозата с Бемфола. Тя пита също има и право да се оплаче и получи отстъпка нещо защото не е по - фонда.   Но основния ми въпрос ще са презрели ли яйцеклетките или има шанс утре за нея Sad .

# 568
  • София
Здравейте, и аз имам питане относно Естрофема. Отидох на 9ти ден за проследяване за биопсия (при мен обикновено ову е около 11-12 ден) и тогава нямаше доминантен фоликул изобщо. Док. каза да пия 10 дни Естрофем и пак да отида. Съответно като ме видя на 19 ден имаше 2 фоликула -16 и 14мм и той предложи да направим пункция. Тя ще се падне около 22ри ден, което ми е странно, не е ли много късно, няма ли да са лутенизирали вече Я, при положение че моя цикъл е на 25 дни...Явно този цикъл ще се окаже по-дълъг, но излиза че Естрофема ми е подействал стимулиращо. Възможно ли е според вас да извадим хубави Я? Правили ли сте пункция след прием на Естрофем? Аз веднъж го пих преди ЗЕТ от 2ри ден на цикъла и тогава изобщо не тръгна доминантен фоликул, та по лигавицата прецениха кога да е трансфера.

При мен Естрофема подейства по същия начин, от 2-ри до 6-ти ден пих Фемара и имах 2 Ф, от 7-ми до 15-ти ден пих Естрофем, направих много добра лигавица и Ф станаха 4 броя.

# 569

При мен Естрофема подейства по същия начин, от 2-ри до 6-ти ден пих Фемара и имах 2 Ф, от 7-ми до 15-ти ден пих Естрофем, направих много добра лигавица и Ф станаха 4 броя.

Пепита, благодаря ти за отговора Simple Smile А тези 2Ф, които са тръгнали по-късно, задно с първите 2 ли ги пунктираха? Хубави ли бяха извадените яйцеклетки?

Общи условия

Активация на акаунт