Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 50 072
  • 800
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, момичета. Следят ме за трансфер на замразен ембрион, който трябваше да се състои следващата седмица. Днес ми звъннаха от клиниката и казаха, че съм с висок прогестерон (11 на 16 ден от МЦ) и няма как да се направи трансфер този месец. Някой от вас знае ли при какви граници на прогестерон се прави трансфер и каква би била причината за високите нива?

Кой ти го каза ? Аз съм имала транфер при стойност между 11 и 12. В Надежда ли е изследван ? Ако е другаде може да са различни мерни единици. А може да има и нещо ново като   правило.

# 271
Здравейте, момичета. Следят ме за трансфер на замразен ембрион, който трябваше да се състои следващата седмица. Днес ми звъннаха от клиниката и казаха, че съм с висок прогестерон (11 на 16 ден от МЦ) и няма как да се направи трансфер този месец. Някой от вас знае ли при какви граници на прогестерон се прави трансфер и каква би била причината за високите нива?

Кой ти го каза ? Аз съм имала транфер при стойност между 11 и 12. В Надежда ли е изследван ? Ако е другаде може да са различни мерни единици. А може да има и нещо ново като   правило.
Щом е трябвало трансферът да се състои следващата седмица, значи тази стойност и е от днес, т.е. ден на овулация.(а не от деня за трансфер) Висок е доста. На мен при стойност 1,76 са ми отлагали.

# 272

Кой ти го каза ? Аз съм имала транфер при стойност между 11 и 12. В Надежда ли е изследван ? Ако е другаде може да са различни мерни единици. А може да има и нещо ново като   правило.
Щом е трябвало трансферът да се състои следващата седмица, значи тази стойност и е от днес, т.е. ден на овулация.(а не от деня за трансфер) Висок е доста. На мен при стойност 1,76 са ми отлагали.
Днес ми се брои за ден нулев. Изследванията са правени в лабораторията  в Надежда. Благодаря ви за отговорите Simple Smile

# 273
Добро утро! Знаете ли, дали при медицинска застраховка Дженерали биха възстановили разходи за преглед, цитонамазка и микробиология? Знам, че не покриват процедури по асистирана репродукция, но ако е само преглед + изследвания в Надежда?

# 274
Здравейте момичета.
Имате ли наблюдения кога идва цикълът след биопсия за определяне на имплантационен прозорец? По-скоро ли идва от нормално?

# 275
  • София
Здравейте момичета.
Имате ли наблюдения кога идва цикълът след биопсия за определяне на имплантационен прозорец? По-скоро ли идва от нормално?
След моята биопсия, доктора ми каза, че може да ми дойде малко по-рано. Така и стана дойде ми 2-3 дни по-рано

# 276
  • Sofia
Добро утро! Знаете ли, дали при медицинска застраховка Дженерали биха възстановили разходи за преглед, цитонамазка и микробиология? Знам, че не покриват процедури по асистирана репродукция, но ако е само преглед + изследвания в Надежда?
Застраховка към Доверие ги покри. Би трябвало и Дженерали да покрие 👍

# 277
Здравейте, когаато ми дойде ми предстой ин витро на естествен цикъл при Цветков. Имам няколко въпроса. Някоя от вас да знае колко излиза като цена горе долу. Каза ми около 1000-1200 но все пак. Второто квото искам да знам е вика ме на 2 ден да ме прегледа и да изпише ми дадял хапчета,някой знае ли какви хапчета дава при стимулация на естествен цикъл? Колко време горе долу след последното хапче,те се пиели 2-6 ден се прави пункция и упойката много ли е силна,защото имам проблеми с ниско кръвно понякога. Последния ми въпрос е колко време след пункцията могат да ми направят трансфер. Извинявам се за дългия пост,но страшно много се вълнувам.

# 278
  • София
Правилно тие казал д-ра цената е горе долу толкова, зависи колко Я ще имаш, защото оплождането се заплаща за всяка по 260лв. Лекарствата са съвсем леки и струват 17-18лв., пият се от 2-7 ден и след това се следят Ф, когато станат 17-18мм. ти слагат тригери и предстои пункция, която е от 10-13 ден зависи как работи организма ти. Упойката е незначителна за 3-4 мин., а трансфер се прави на 5-ти ден като се брои от следващия ден след пункцията. Спокойно нищо страшно няма, всичко ще бъде на ред.

# 279
Здравейте, когаато ми дойде ми предстой ин витро на естествен цикъл при Цветков. Имам няколко въпроса. Някоя от вас да знае колко излиза като цена горе долу. Каза ми около 1000-1200 но все пак. Второто квото искам да знам е вика ме на 2 ден да ме прегледа и да изпише ми дадял хапчета,някой знае ли какви хапчета дава при стимулация на естествен цикъл? Колко време горе долу след последното хапче,те се пиели 2-6 ден се прави пункция и упойката много ли е силна,защото имам проблеми с ниско кръвно понякога. Последния ми въпрос е колко време след пункцията могат да ми направят трансфер. Извинявам се за дългия пост,но страшно много се вълнувам.
Здравейте, на втори ден се ходи, за да се види, дали има задържан фоликул и тогава Д_р Цветков изписва хапчета. На мен лично досега ми е изписва фемара, но вероятно може и кломифен. След 5 или 6 или 7 дни пак отивам на преглед. Ако фоликули те са още малки, след два дни пак ме вика, ако тогава са пак малки, отново след два дни ме вика. За съжаление ми се е случвало да ходя по 4 пъти на преглед преди пункция та, като броя в това и втория ден, което е много натоварва що, но нямам избор.
Трансфер може на 3-ти ден, или на 5-ден, както се разберете. На мен като сума ми излиза около 1500 лв, но в това включвам оплождане на 2 или 3 яйцеклетки, в зависимост от това, колко има.
Успех!

# 280
Хубаво,но сме чак от Бургас, работя и явно ще следя големината тук

# 281
Хубаво,но сме чак от Бургас, работя и явно ще следя големината тук
Ще Ви бъде трудно, но не невъзможно. Ако нямате разбиране  от страна на работодателя, помислете добре дали си заслужава еквилибристиката с ЕЦ. В Бургас незнам дали ще се навие някой ординарен гинеколог да Ви следи и незнам от "Надежда" дали ще са съгласни. Sad

# 282
Момичета,

Някоя от вас има ли опит с  боядисването по време на стимулация и очакване на овулация  за инсеминация или пункция? Чувам протоворечиви мнения и се чудя да рискувам ли  с боядисване няколко дни преди  очаквана овулация?

Благодаря Simple Smile

# 283
  • София
Не пречи сега да се боядисаш, защото все още имаш няколко дни, а после ще навредиш на Я или ембриончетата.

# 284
Здравейте мили дами! Искам да ви попитам:
На замразен ембрио трансфер в клиника Надежда дават ли снимка на ембриончетат и от видеозона къде са позиционирани ембриончетата? Може ли да ми кажете какви хормони се следят, освен ТСХ , преди транфера и какви са приемливите стойности?  Имаме ли право ние да изберем колко ембриончета искаме например 1 или 2, или само думата на доктора тежи? Благодаря ви предварително! Хубава събота!

Общи условия

Активация на акаунт