СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 074
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 300
Медицинските са нужни само за професионалните паралелки.

Брагодаря ти!

# 301
  • София
Медицинските са нужни само за професионалните паралелки.

Брагодаря ти!
За ТУЕС е това -  Пълно медицинско удостоверение от личния лекар със задължително отразени цветоусещане и диоптри.

# 302
  • София
Драмата с НЕГ е директорката преди всичко и пълното безхаберие на ръководството за възпитаниците си. Просто да кажем, че от организационна гледна точка тази гимназия е пълен майтап. Не говоря за немския отдел обаче. Там нямам преки наблюдения как стоят нещата, но немкинята ми направи страхотно впечатление на една РС. Децата са страхотни и като цяло получават отлична подготовка. Естествено има и учители недоразумения. Аз лично не съжалявам, въпреки че след втората година се бях запътила да я местя в 73 НЕГ - но поради чисто личен проблем, от който не мога да правя генерални изводи. В крайна сметка проблемът ни се пенсионира и се оказа, че решението на щерката да остане при приятелите си е било правилно.

# 303
Е то и във фег е така, и даже няма френски отдел, но с времето се научих да гледам на това като на позитив. Защото децата имат възможност да учат, ако искат, но гимназията не обсебва живота им. Сред тях има деца с толкова различни интереси Simple Smile, които запазиха и развиха, без гимназията да им пречи. Който искаше, учеше и участваше в някакви неща, който не...еми завърши някак. При проблеми...ами не бяха решавани винаги по наааййй професионалния начин, но пък и не е имало тормоз над деца от когото и да е и нещо кой знае какво, тоест бих казала съвсем нормално училище. Да, иска ми се да е стане топ, има потенциал за много повече. И като база, и като възможности.
Ох, налегна ме носталгия. Отивам да го рекламирам пак на малчо...Joy

# 304
Здравейте!
Сега се присетих и аз да попитам за STEM паралелка изисква ли се медицинско?

# 305
Ако е професионална, да.

# 306
излязоха ли резултатите Wink

# 307
  • София
gadamer бързо възстановяване на детето!
Не знам дали следите темата за НЕГ, но изобщо не ми харесва споделеното за ръководството на гимназията там. А при Николета засега НЕГ се очертава второ желание, ако не се получи в СМГ. Трето желание и е 73-то и вече почвам да се замислям дали да не ги разменя. Нямам търпение да излязат резултатите, най-вече за да видя другата госпожица какво е сътворила. Набелязаната паралелка и гимназия за нея предвид очакваният резултат по БЕЛ и оформянето и с 5 по ИТ почва да става съвсем невъзможна за класиране. Но все пак изчаквам да видя резултатите и тогава ще обсъждам отново с нея вариантите.
От няколко дни  и аз чета в темата за НЕГ и съм изумена от начина, по който се случват нещата там Sad. Не може за учители, за които се знае, че са тотал щета да не се вземат мерки и родителите да стискат палци децата да не се паднат в техните класове. Нежеланието да се проведе адекватно дистанционно обучение също не го разбирам.
А това, че няма никаква организация за официално изпращане на 12-класниците изобщо няма да го коментирам.

# 308
  • София
Моята госпожица за момента се е насочила само към СМГ с немски. Склонна е да пише и НПМГ, ама не е съвсем сигурна. Не иска НЕГ. А подозирам, че тази година баловете пак ще са космически за СМГ НЕ и май няма да й се получи. Чакаме резултати и статистика

# 309
да излизат вече, че както са ми потънали гемиите, ептен да се довърша....

# 310

О-хо, откога ... То мина и първото класиране даже.

# 311
  • Пловдив
Да споделя, че ние днес с изпита по музиика имахме драма. Дъщеря ми сутринта каза че й е лошо, болки в стомаха и главата, гадене. Отидохме до училището, но се разплака и си тръгнахме превити на 2 от болки. След едно хапче и два часа рев у дома, нещата се успокоиха. Можеше по-късно през деня да се яви на изпита, но детето категорично отказа. Дано всичко да е било резултат от пренапрежението, на което са подложени децата ни сега на финала и да нямаме повече здравословни проблеми. Мислихме музиката да бъде резервен вариант, но не би. Моля се само да сме здрави!
И един въпрос ми изникна - ще има ли някакъв проблем като в системата излиза, че има изпит по музика, а не сме се явили? Или просто ще има 0 точки за този изпит и няма да може да кандидатства в училището, където този изпит е балообразуващ?

# 312
Не, Цеци, само за училището /паралелката/ за която се иска полагането на изпита.
Дано е добре детето вече.

# 313

😂😂😂
Излязоха и пак влязоха.

# 314
  • Пловдив
Момичета, здравейте. Искам да попитам къде мога да видя минималните и максималните балове за прием на някои специалности в гимназиите за минали години, но не за София, за Пловдив ме интересува? Не мога да намеря някаква статистика, освен общи приказки, за повече от 1-2 паралелки. Иначе, и нашата класна никаква я няма 3 години, много е разсеяна, незаинтересована, съответно и родителите са така, та ни ще се съберат децата, ни ще има снимки, още По-малко подарък. Не са оформени по всички предмети, за съжаление, но що годе имам идея какви ще са оценките. Каквото - такова, не съм го натискала, не съм го контролирала, само резултати гледам. Е, то и за това не са цветущи, но е факт, че оценките са му реални. По мат е между 4 и 5 и толкова очаквам на Нво, по български е около 5, 5 и нещо и толкова очаквам на Нво. Не им дават нищо от горе техните учители. А, най-ниски оценки има по Технология и предприемачестяо, там винаги последната му оценка е 2🤣🤣🤣. Първи срок му писа 3, сега 4,като ветоятно ще е и най ниската оценка в дипломата. Не знам просто тези предмети защо са с оценки. Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт