СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 885
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз му казах, че най-вероятно ще ги ползва, когато детето му стане 7-ми клас - ще му ги слага под носа и ще му вика "Виждаш ли аз какви оценки имах, когато бях в 7-ми клас?"
Абе така е, обаче реално може и без тях. Simple Smile
В Малкия Никола ставаше следното:

"Нали знаех какво ще ми каже татко. Ще ми каже, че винаги е бил първенец на класа и че неговият татко винаги се гордеел с моя татко, и че винаги носел от училище сума ти почетни дипломи и медали и жалко, дето не можел да ми ги покаже, ама ги бил изгубил, като се оженил и се местили в новата къща."

Grinning

# 586
По математика им беше казала, че в сряда ще ги оформи. Днес им казала - утре...

Да не би да чака резултатите на децата по НВО Математика и според тях да ги оформя ?! Ако е така - това е изключително некоректно, според мен.

# 587
Нека си изкарат хубавите оценки и по другите предмети, а не само по БЕЛ и математика, после в 8 клас ще се почувстват прекрасно като вземат стипендия! Wink

# 588
Оф, баща ми още си развява дипломата от седми клас, а седмокласничката се пени като шампанско на коментарите му.

# 589
  • Някъде в Европа...
Нека си изкарат хубавите оценки и по другите предмети, а не само по БЕЛ и математика, после в 8 клас ще се почувстват прекрасно като вземат стипендия! Wink

Точно и единствено затова ме интересува включват ли се трите ни предмета ИУЧ в изчисляването на успеха?

# 590
  • софия
Не е сигурно, че тези оценки ще имат значение за стипендията. В някои училища се взема предвид резултата от НВО, което за мен е по-резонно.

При нас по МАТ продължава да чака резултатите от НВО, за да повишала оценката, ако резултатът бил добър. Съмнява ме, защото не знам за дете от класа, което е преборило 22 задача (която се оказва лесна, но когато знаеш как Simple Smile)

# 591
  • sofia
Само по БЕЛ и физическо няма нанесени годишни оценки.

# 592
Аз мога да си покажа шестиците, обаче установих, че мастилото по бележниците ми се е поразтекло и общо взето е станало мазало. Обаче имах две двойки. Той знае за тях и ми ги натяква като му се скарам за успеха. Но той успя да получи една тази година, та най-вероятно ще се изравним.

# 593
  • Някъде в Европа...
Не е сигурно, че тези оценки ще имат значение за стипендията. В някои училища се взема предвид резултата от НВО, което за мен е по-резонно.
В оценки ли го превръщст или над определен бр. точки вземат стипендия?

# 594
  • София

Това го обожавам. Joy
По повод излизането на първо класиране през 2018.
Плам, пламти! Котел, бълбукай!
Адска смес, мехури пукай!
Рибица от блатен смок,
остро жило на слепок,
мъх от прилеп, клюн на сова,
от усойница отрова,
кълка на дъждовник гаден,
пух от бухал кръвожаден,
рог на охлюв, кост на пес,
в общото вариво влез!
Ти, КЛАСИРАНЕ, излез!!!

И то взе, че излезе два пъти. Joy

# 595
Аз мога да си покажа шестиците, обаче установих, че мастилото по бележниците ми се е поразтекло и общо взето е станало мазало. Обаче имах две двойки. Той знае за тях и ми ги натяква като му се скарам за успеха. Но той успя да получи една тази година, та най-вероятно ще се изравним.

Т.е. чакате втора?
Че за кога, бе, джанъм?Smile
Аз бележници не пазя изобщо. Въобще изхвърлям с лекота всичко, което реално не ми трябва.

# 596
  • софия
В оценки ли го превръщст или над определен бр. точки вземат стипендия?
Доколкото съм срещала мнения - над определен общ брой от двете НВО. Всяко училище само определя какъв да е той.

# 597
В други се взема балът за кандидатстване.  В свидетелството за основно образование няма общ успех. За да се види как се изчислява " успех от седми клас" трябва да се прочетат конкретните правила на училището.

# 598
Monza, за едно училище ли става въпрос или намаляването е налице в много училища в София?
Защото при наличието на по-голям набор последното е нелогично.
За кое училище става въпрос?
Може закритата паралелка да е компенсирана с друга, най-вече впрофесионална гимназия - т.е. в друго училище.
Става дума за много от училищата от т.н. "втори ешалон".
18-то от 8 на 7
22-ро, 31-во, 32-ро от 6 на 5
35-то от 5 на 4
струва ми се, че и в 119 и 105 паралелките са намалени от 4 на 3
Имам съмнения и за други, но не си спомням точно колко паралелки са предлагали предходните години.
Ако целта е плавен преход към обучение на една смяна би трябва паралелно с намаляването на класовете в съществуващите училища да започне трескаво строене на нови такива. В София малко училища са на една смяна и ако искат  всички да минат така или трябва да построят стотина нови училища или да откажат образование на 30-40% от децата.
По логично звучи намерението да се спасят застрашените от закриване училища поради липса на кандидат гимназисти прикрито под формата на увеличаване процента на завършващите професионални гимназии. Проблемът не е, че някои училища дават професионална подготовка, а че рейтинга им е плачевен и никой не иска да учи в тях. ТУЕС също е професионална гимназия и е в топ 5.

# 599
Цитат
По логично звучи намерението да се спасят застрашените от закриване училища поради липса на кандидат гимназисти прикрито под формата на увеличаване процента на завършващите професионални гимназии. Проблемът не е, че някои училища дават професионална подготовка, а че рейтинга им е плачевен и никой не иска да учи в тях. ТУЕС също е професионална гимназия и е в топ 5.

Затова си мисля /само предположих/, че на мястото на закритите паралелки ще да има по някоя в друго училище. Но на какъв принцип е решено къде се закриват и къде се откриват - можем само да гадаем. А ако ежегодно има незаети масово места /вкл. и в София/, е резонно да се позакрият тук-там. Но пак ще е в полза на профи паралелките /училища, най-вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт