СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 447
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
Здравейте!

Чета ви от година, но не съм писала. Поздравления за резултатите!
За съжаление тези на моята девойка са доста далеч...
МАТ 36.000
БЕЛ 75.000

В дипломата е 5 по МАТ и 6 по БЕЛ, формира бал 311:neutral_face: (гр. София, едно от предпочитаните училища)

И един въпрос, тъй като имаме спор с една колега: 20.500 по МАТ на НВО двойка ли е или тройка?
Благодаря предварително.

# 1 711
А защо проверените работи не се сканират и качват в профила на детето, за да може всеки да си разгледа грешките евентуално...?

Ясно що. Понеже и проверяващите грешат. А тогава всеки ще има достъп до работите и без да си прави труда да ходи някъде и ще стане манджа с грозде. Така е по-лесно - надяват се малко хора да идат да гледат и да се разправят.

Здравейте от една мама на седмокласник, който е много разочарован от резултатите си! Сега се чудя как да го успокоя - все пак точно по средата е, но той е категоричен поне в момента, че никъде не искал да кандидатства, да съм го записвала в най- близкото училище и това е!

Роси, като се успокои ден-два седнете и сериозно наредете повече желания, според това, което му се учи повече, за да може някъде да се закачи. То и в кварталното училище се "кандидатства".

# 1 712
ето къде са отличниците от страната:

математика матура ВАРНА

Училище       Брой ученици     Среден брой точки   Под 16 т.   Над 90 т.   100 т.
МГ "Д-р  П. Берон"   78                 96.45                  0                   68                 28

УАУ!

# 1 713
И един въпрос, тъй като имаме спор с една колега: 20.500 по МАТ на НВО двойка ли е или тройка?
Благодаря предварително.
20.500 по МАТ на НВО е точно 20.500 и нито стотна повече или по-малко. Точките не се преобразуват в оценки.

# 1 714
  • София
След преобладаващо космическите резултати, споделям какво сътвори моята щерка.
БЕЛ - 81          при макс на ПИ 80
Мат - 71.250  при макс на ПИ 66

Доволна съм, защото стартира с ПИ БЕЛ - 66 и Мат - 42.
Нормално е да се похвалят майките, чиито деца са показали високи резултати. Другите... какво да се хвалим?
Едва ли има по-неамбициозно, по-незаинтересовано и неученолюбиво дете от моето. Приличните ѝ (все пак) резултати са благодарение на страхотния натиск от наша страна, групови и индивидуални курсове, добри преподаватели в училище и ВЪПРЕКИ невероятната ѝ съпротива да научи нещо. Чудо беше! Скъсахме си взаимно нервите.

Стискаме палци за едно училище, но аз вече съм доволна. За пръв път от седмици, разговаряхме с детето както преди! Усмихнато, безгрижно, СПОКОЙНО. Явно и на нея сме пренесли нашите тревоги.

Просто има ученолюбиви, старателни деца и други, които са друг тип. Колкото по-бързо човек свикне с тази мисъл, толкова по-леко ще е за цялото семейство.

Където и да се запишат децата, пожелавам и на моето, и на форумските деца - здрави, спокойни и щастливи години в училище, добри приятели и чудесни гимназиални спомени. Всичко друго може да се навакса. Heart

# 1 715
  • о`майна лунна нощ е
Здравейте!

Чета ви от година, но не съм писала. Поздравления за резултатите!
За съжаление тези на моята девойка са доста далеч...
МАТ 36.000
БЕЛ 75.000

В дипломата е 5 по МАТ и 6 по БЕЛ, формира бал 311:neutral_face: (гр. София, едно от предпочитаните училища)

Благодаря предварително.

В случая няма значение. Важни са точките. Оценките от училище се обръщат в точки.

# 1 716
"Уведомявам Ви, че запознаването  с оценените работи на учениците от VII клас, явили се на НВО по БЕЛ и по математика, ще се осъществи на 29 и 30 юни и 1 юли 2020 г., както следва:

БЕЛ – в сградата на ПГЕА, кв. „Овча купел“, бул. „Овча купел“, № 1 от 9:00 до 12:30 ч. и от 13:30 до 18:00 ч.;

Математика – в сградата на СПГЕ „Джон Атанасов“, кв. „Изток“, ул. „Райко Алексиев“, № 46 от 9:00 до 12:30 ч. и от 13:30 до 18:00 ч.;..........."

http://ruo-sofia-grad.com/запознаване-с-оценените-изпитни-рабо/

# 1 717
  • София
А какво се вижда като идеш на място? Ще разберем ли от къде му е намален резултатът? Има някакви мераци младежът, но на мен ми се струва безпредметно.

# 1 718
А какво се вижда като идеш на място? Ще разберем ли от къде му е намален резултатът? Има някакви мераци младежът, но на мен ми се струва безпредметно.

Не съвсем, обща представа...

# 1 719
  • у дома...
Скрит текст:

Нормално е да се похвалят майките, чиито деца са показали високи резултати. Другите... какво да се хвалим?
Едва ли има по-неамбициозно, по-незаинтересовано и неученолюбиво дете от моето. Приличните ѝ (все пак) резултати са благодарение на страхотния натиск от наша страна, групови и индивидуални курсове, добри преподаватели в училище и ВЪПРЕКИ невероятната ѝ съпротива да научи нещо. Чудо беше! Скъсахме си взаимно нервите.

Стискаме палци за едно училище, но аз вече съм доволна. За пръв път от седмици, разговаряхме с детето както преди! Усмихнато, безгрижно, СПОКОЙНО. Явно и на нея сме пренесли нашите тревоги.

Просто има ученолюбиви, старателни деца и други, които са друг тип. Колкото по-бързо човек свикне с тази мисъл, толкова по-леко ще е за цялото семейство.

Където и да се запишат децата, пожелавам и на моето, и на форумските деца - здрави, спокойни и щастливи години в училище, добри приятели и чудесни гимназиални спомени. Всичко друго може да се навакса. Heart
Напоследък доста често давам за пример сестра на моя приятелка. През пубертета беше такова дете, дето всеки родител пали свещ и пренася в жертва какви ли не дарове, за да не му се падне същото. Пожар голям! В един момент това момиче започна от обикновена сервитьорка, сама се издигаше в йерархията и в момента е преподавател в един от най-престижните университети в града.

Никой не знае как ще го завърти живота и кога какъв акъл ще му дойде. Илит, всичко ще е наред. Важното е децата ни да са щастливи!

# 1 720
А дали има смисъл човек да се запознае с работата на детето си, ако няма как да се оспори...? или само ще остане да се ядосва след това на това, което е видял  Sad

# 1 721
Поразгледах статистиката за Варна, моето мнение, че ще се вдигне бала за прием поне с 15-20 точки. Грубо местата в Езиковите гимназии, МГ и ПМГ са малко над 700. Миналата година дъщеря ми беше с 650-ти резултат, сигурна бях, че ще я приемат в училището, което иска, не бяхме сигурни за езика, понеже предпочитанията на всеки са различни. Тази година с нейния резултат щеше да е с около 960-ти резултат. С 650-ти резултат тази година са деца, които имат с 20 точки повече от нейните. Това са груби сметки, ако приемем, че и всички са със 100 точки от БЕЛ и МАТ в свидетелството, освен това от Варна деца с високи резултати отиват в София, в АК, в чужбина или пък избират друго училище .

# 1 722
А защо проверените работи не се сканират и качват в профила на детето, за да може всеки да си разгледа грешките евентуално...?

Абслолютно подкрепям! Същевременно ще бъдат и в унисон с извънредната епидимиологична ситуация. Така или иначе нямаме право да оспорваме оценките, предвид факта, че нормативната уредба постановява, че не могат да се променят. Поне да ни ги изпратят в профилите, за да ги разгледаме... това никому не би навредило, нито пък ощетило

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 16:26 от Bialokama4e

# 1 723
Скрит текст:

Напоследък доста често давам за пример сестра на моя приятелка. През пубертета беше такова дете, дето всеки родител пали свещ и пренася в жертва какви ли не дарове, за да не му се падне същото. Пожар голям! В един момент това момиче започна от обикновена сервитьорка, сама се издигаше в йерархията и в момента е преподавател в един от най-престижните университети в града.

Никой не знае как ще го завърти живота и кога какъв акъл ще му дойде. Илит, всичко ще е наред. Важното е децата ни да са щастливи!

И обратния случай - супер отличничка, яко натискане от родителите за успехи грандиозни. Постигна ги, но когато завърши средно им тегли една майна, понеже се и поболя с разни хронични заболявания от зора и притесненията, отказа да продължи нататък и замина да продава нещо в София.
Илит, не са никак лоши резултатите и ще имате подходящо училище. Дано попаднете на свестни деца и  учители,просто. А то е до късмет навсякъде.

# 1 724
`ТуиГ, това е скалата за ДЗИ. За НВО от години няма такава.

Общи условия

Активация на акаунт