Нашите цветя - обща тема

• 35 167
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
mamamia52, ако под памуклийка разбираш псевдококциди, дафиновият ми лист беше много нападнат. Спасих го само с яко сапунисване с веро и гъба, като с гъбата обтривам внимателно навсякъде,  за да обера които успея. Оставям го да престои и после обилно изплакване.
След това го оглеждам с лупа, защото те тръгват да крачат от водата и доизтрепвам които видя. Също с клечка за зъби с малко навит памук проверявам в пазвите на листата, че там се крият.
И така през 10, 15 дни, докато ги избих.

Тук има разни съвети
https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?t=609

pppqqq, бегонията ти е от типа на листно декоративните. Те правят малки и невзрачни цветове, за разлика от туберозите и някои други.

# 196
какво количество разтвор ми трябва за 4 растения

Когато ми трябва разтвор за пръскане само на едно растение, пълня пръскалката с чиста вода, и засичам количеството течност, която е нужна за да го опръскам цялото. После чакам водата да изсъхне и си правя точно колкото ми трябва разтвор.

# 197
  • Бургас
Дълготрайни торове на гранули ползвам от 5-6 години, но се бях запасила от една поръчка в друг форум,,
Има 2-3 месечни има и 6 месечни.
Преди около месец, месец и половина бях видяла да продават в Хоум макс (Бургас) такива, даже се учудих, но скоро не съм проверявала, че имам още малко количество.
Ето такива поръчвахме, но се сабирахме доста хора и си го деляхме...
http://meyerbg.com/index.php/pages/index/1/1/0/231
Ето тук има и в малки разфасовки, но на друга фирма
https://www.garden.store.bg/search?srchstr=%E3%F0%E0%ED%F3%EB%E8 … 5%F2%FF&sin=1
Ето и в хоум макс (този който аз гледах обаче не го виждам)
https://www.home-max.bg/dvor-i-gradina/torove/tvurdi-torove/spec … ni-tvurdi-torove/
Памуклийките и аз чистя с клечки за ущи, обаче потопени в спирт, пипкава работа е обаче работи безотказно.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 23:29 от DolliGi

# 198
Ето и моята бегония:

А тези са ни насадили скоро на площада:

# 199
Еха, Крац, това се казва цветове! Прекрасни са Heart
Момичета според вас това Плумерия ли е? Чета, че не е трудно отглеждането на балкон, а аз много харесвам аромата и цветовете ѝ

Любимото ми цвете. Тук го наричат цвете на мъртвите. Дали се отглежда в саксия? При нас са големи дървета.

Да - плумерия и го имам в саксия.
Ауу, може ли снимка? Как се хваща? От семка? Резник?

# 200
И аз искам снимка на Плумерията. Мислех да я търся по разсадници, едва ли ще се справя сама с развъждането ѝ.
Моята бугенвилия се кани да се облече отново в цветна премяна. Много се зарадвах да видя тези новопоявили се като малки камбанки листенца.

Скрит текст:
И се извинявам за спама, но не мога да не ви покажа още някой, който се наслаждава на градинката ми.
Скрит текст:
Venetta, скорошно прибиране у дума и да ни покажеш твоите цветя, не само торовете, за които пишеш!:hugs:

# 201
Идеята ми се получи. Грамофонче, катерещо се по глициния.

# 202
  • забравих си мисълта...
Маgnito, много ти благодаря! 😘
Голям сладур имаш! ❤ Да ни го показваш по-често, много е чаровен! А аз само да се прибера веднъж вкъщи, всичко, което е останало живо, ще ви покажа. Едни обички, по-светлите, успях да ви ги покажа, но другите уж вървяха много добре и изведнъж клюмнаха и не поискаха повече да живеят. Ще купя нови...
Eva+, голяма красота се е получила. 🌼

# 203
  • In transit
Venetta, на тези бегонии у нас им казват Кавалер и дама, защото правят мъжки и женски цветове. Май и те бяха бегония туберхибрида.
Ха, затова ли едно и също растение ми прави хем кичести цветове, хем обикновени?

Венета, грудки за такива бегонии си купувам всяка пролет от Лидл, предполагам, че и при вас ще има. Страхотно цъфтят цяло лято.

Тази снимка е от миналото лято.

Тези са от днес, едва сега започват да цъфтят.

mamamia52, белокрилка с моспилан трудно ще умориш. Това показва миналогодишния ми опит. Виж за всякаки въшки се спрява добре. Мухите също умират, но тия дребните мушички дето са в пръста не умират от нищо.

# 204
Здравейте! А на слънчево място  ли са вашите бегонии? Аз също засадих от луковиците на Лидл, но засега имат само големи листа. Само в едното сандъче започнаха да се показват цветове, но са някак под листата и не се виждат. Иначе са на място, което е по-скоро сенчесто.

# 205
  • In transit
Ели, те сега започват да цъфтят твоите затова са така.
Моите са на слънчево място, но тези, които бях оставила на западния балкон на пряко слънце започнаха да им изгарят горните листа и ги смъкнах на земята. Иначе обичат по-слънчево място и вода. Правят голяма листа маса някои сортове и стават доста големи храсти, но се отрупват с цвят чак до октомври-ноември.

# 206
Ооо, много благодаря! Дано скоро ме зарадват с цвят!🙂

# 207
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз май съм виждала бегонии само на източни и северни балкони...
т.е. светло, но не силно слънце, пряко ги огрява само сутрин, когато е най-слабо.

# 208
  • In transit
Добри, миналото лято ги гледах изцяло на югозападен балкон и нямаше проблеми. Само много вода искаха.

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
навеждаш ме на едни мисли.... Simple Smile Simple Smile Simple Smile нашият е един и е югозападен...

Общи условия

Активация на акаунт