Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 114
  • 852
  •   1
Отговори
# 510
  • Отвъд алеята зад шкафа
Къде има трамвай около СС? Княжевския ли?

# 511
  • София
Чак пък хейт Joy Просто още няма какво да им обсъждаме освен локацията, а тя явно не е топ. И за други училища сме обсъждали локацията и/или сградния фонд не в положителна светлина. Но действително това не е най-важната причина по която се избира училище.
Така е - ако трябва да избирам между Питагор и БШ, бих избрала Питагор - нищо, че е на по-шумно и натоварено откъм трафик място. Ама ново училище зорлем да се набута на Панорамен път - не го разбирам. Сутрин опашката е от Цар Борис 3 до светофара в Бояна и седят и не помръдват. Дори в ранен час преди трафика въздухът на тази улища е много лош, а 100 метра по-надолу по уличките е много различен.

От СС спирката е на 5 мин. пеша. Спирка "Райска градина".

Мейпъл беър е съвсем близо до Света София. Въздухът и при двете училища вероятно е еднакъв. През зимата при Света София, когато тръгват бусовете трудно се диша.
На повече от 500 м. са и нямат нищо общо като качество на въздуха - покрай СС минават само бусовете, а покрай Мейпъл ще минава целият транзитен трафик от Западна България с хора, които работят в София. Иначе да - бусовете също цапат доста.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 15:24 от Аш

# 512
  • В офиса
Вие тук анализирате рационално. Но съгласете се че в избора на училище има и емоционален момент. Да чуеш от ръководството точно твоите ценности, например. Тогава прощаваш дребни пропуски, защото гледате и мислите в една посока. Преди време четох или на сайта на СМГ, или в Школо, не помня, обръщение за 24-и май. Почти се разревах. Ей сега видях че Нико е цитирал някого (не съм се върнала назад да видя кого), че АК било с в пъти по-добро ниво от СМГ. Твърдение, което без съмнение има някаква логична аргументация, но е безкрайно неразбираемо за мен.
Мисълта ми бе, че каквито и обективни анализи да правим на училищата - сграда, въздух, достъпност... за онези, които са избрали дадено училище не като компромис, а със сърцето си, тези неща не тежат толкова. Вайбът, да ползвам тийн сленг, е не по-малко важен от сградата, най-тъпо казано.

# 513
  • В офиса
Къде има трамвай около СС? Княжевския ли?
Мхм. 5-7 мин е, според мен много близо. Малко зор нагоре, надолу и за 3 мин ще стигнеш.

# 514
  • София
Скрит текст:
На мен пък ще ми е интересно каква е програмата в новото училище? Как тази програма е адаптирана с програмата на МОН? Как точно си набират персонал? Как и къде този персонал е научен да работи с тази програма? Защо това училище започва развитието си в Европа от Турция? Какъв е опита му в Румъния? И разни ей такива неща Simple Smile

Програмата е изцяло съобразена с нормите на МОН, но не се води по учебниците на МОН, а е имплементирана в нови учебници спрямо канадската система. Идеята е обучението да набляга на практическата част, което да може да даде на децата знания за справяне с живота, а не суха теория. Това е и което на мен ми липсва в държавното образование. Искам сухата теория да не е главното в училище, а любопитството към света да остане живо до края на самото образование.

Персонал се набира по няколко начина, като единия от тях е на базата на обмен с други Maple Bear училища по света. Сега например един от учителите ще бъде нает по тази схема за първата година.

Учителите се обучават от екип на централата на Maple Bear. Такъв екип прекарва време в училището през определени периоди. Тоест обучението не е еднократно и не е само в началото. Имат си конкретни критерии, изисквания и норми, които се следят постоянно. Ако има нужда този екип остава допълнително време, докато не се достигнат първоначално заложените критерии.

За останалите въпроси не съм компетентна. Ако искате можете директно да си зададете въпросите към тях на страницата им: https://www.facebook.com/114931693480028/

Скрит текст:
Защо вднага нахейтихте новото училище? Тясно било, на ужасно място било, а на СС все ми се карахте като споменех, че ми е много неудобна локацията с тия баири и никаква опция за градски транспорт- не било важно това за едно училище.
Изи също са в къща, а я какво хубаво училище се очертава. Може би ще ме гложди след време, че не го избрахме,  макар за момента да имаше причини.
Мисълта ми е да бъдем по-позитивни към новите училища, не да търсим най-лошото, иначе скоро от новородени ще трябва да ги готвим за единствените две училища, които “стават” (КО ще ме извинявате, ама го махам от светата троица- по твърде много критерии, само ефно НВО остана, ама с 8 деца...)

Честно казано, аз в Изи никога не бих си пратила детето. Него го направи една майка от нашата детска градина. Зад гърба си вече имат едно провалено училище - Лозен. Започнаха с много добра идея и много бързо се промениха в друга посока. Тоест за мен те не знаят кои са и искат да се нагодят според пазара. На сайта им пишат, че приемат деца с отличен английски в първи клас. Дете в първи клас не трябва да има нищо перфектно, това е един бял лист, който те трябва да развият. Има много сбъркано в това децат да се подлагат на стрес и изпити за първи клас. Без да говоря пресилено - за мен това е извратено за да си го причиня на детето. Лично мнение, това си е моята истина. Никой не пресирам да мисли по този начин.

Изи за мен са CC wanna be.

Относно локацията на Maple Bear Sofia ще ви пиша септември как се справяме, има ли задръствания и тн. Според мен повечето автомобили минават по главния булевард.

Скрит текст:
На снимката на Криси къщата  на Maple Bear изглежда голяма. Има ли спортна площадка, салон за спорт ? Може пък да е  разположена някак навътре в двора и само малка част- гърбът й да е към панорамния път. За въздуха...  Не знам защо  нови училища все си избират неподходящи места (ето и  Св. Георги  защо избраха тоз булевард за  прекрасната си  сграда) Още повече , че Maple Bear  са верига и се предполага, че няма да пестят от първоначална инвестиция- не е  като някой местен бизнесмен да е решил, че има много пари в ЧУ, ама с трици маймуни...
Харесва ми сайта. Май е единственият сайт на ЧУ от който веднага  може да разбереш колко пари ще ти струва.  Не знам защо за останалите е толкова скрита тази информация -ровиш, ровиш , а за някои даже липсва. Може би се срамуват от размера й....

В момента правят спортна площадка. Съветвам ви идете да го разгледате. Ще разберете на място вашето ли е или не е (:

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 10:53 от Фран

# 515
Изи за мен са CC wanna be.

Иззи миналата година по това време може и да са искали да са като СС или  Питагор , в което няма нищо лошо. Но ето че се отклониха и то в положителна  посока. Избягаха от традиционното, сухо, строго, даже плашещо обучение по английски, поднесено от някоя мис "кисела стринка" и от  университетска математика в ПУК. Grinning
Учителите им по наука  са завършили съответните специалности на английски , в университети в чужбина. Някои от тях са преподаватели сега в университет, т.е. са достатъчно добри в научната си специалност. Даже маниера им на говорене, жестовете им са "чужбински". Обясняват с искрен, непресторен плам, който е заразителен.
Мисля, че Иззи си намериха мястото и то бързо.

# 516
  • Пловдив/София
Не знам, мен леко ме дразни именно жестовете и превзетото произношение на “миските” в Изи, все пак сме в България, но явно това се търси.
И да, съгласна съм с криси за белия лист. Моето дете искаха “спешно” да тръгне на 5г, защото на 6 ще е безвъзвратно късно да навакса с английския. А в моите представи 5 годишните не са за училище и се разминахме (не само по това де).

# 517
Ох, университетска математика и кисела лелка. А на противоположната страна се презентират пак същите университетски неща ПО НАУКА в ПУК. Отгоре на всичко половината им персонал е екс СС и продължават... може би киселите лелки внезапно премествайки се в ИЗЗИ са се променили.

Точно СС wanna be си е, но с нов елемент касаещ ПР длъжностите в училището и целта оправдава средствата. Цел номер едно им е НВО на първия им випуск, което по мои сметки е след 3 год.

Между другото ми се отдаде случай да говоря с две учителки, които са екземинатори в Британика за Кеймбридж изпитите. И двете казаха, че няма друг такъв екип по езика с такива постоянни резултати, какъвто има в СС. Пък нека някой ги нарича кисели лелки.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 12:57 от Fancy

# 518
Абсолютно е възможно да са били просто мили и любезни, и да са искали да те зарадват знаейки, че детето ти учи в СС. Това разбира се не значи, че в СС е лошо преподаването по английски. Сигурен съм даже, че е много добро, но гарантирано и в други училища има много добри преподаватели.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 14:44 от Анонимен

# 519
  • София
Иззи миналата година по това време може и да са искали да са като СС или  Питагор , в което няма нищо лошо. Но ето че се отклониха и то в положителна  посока. Избягаха от традиционното, сухо, строго, даже плашещо обучение по английски, поднесено от някоя мис "кисела стринка" и от  университетска математика в ПУК. Grinning
Учителите им по наука  са завършили съответните специалности на английски , в университети в чужбина. Някои от тях са преподаватели сега в университет, т.е. са достатъчно добри в научната си специалност. Даже маниера им на говорене, жестовете им са "чужбински". Обясняват с искрен, непресторен плам, който е заразителен.
Мисля, че Иззи си намериха мястото и то бързо.

Ох, бе! Киселите стринки на Питагор и Света София vs. искрен и непресторен плам и "чужбински" жестове. Недейте така! В темата може да пишат родители, които в крайна сметка не са избрали Иззи и сън няма да ги лови да се самобичуват за проваленото бъдеще на децата.

# 520
Ох. Не става дума за моето или твоето училище. Навсякъде има кисели и не (само да не ни се падне най- киселата пу-пу-пу.... Един голям  "гуш" за няколкото потребителки от темата, които не ползват оцет вкъщи  в резултат на челен сблъсък) .
Темата е за ЧУ. И с най- добри чувства  споделям какво ми харесва в Иззи.
И става дума не за мис-ките по английски , а за тези учители:
Никола Каравасилев – Учител по наука – Физика
Наско Стаменов – Учител по наука – Химия
Димитър Желев – Учител по наука – География и Околна среда
Таня Димитрова – Учител по наука – Анатомия и Околна среда
Явор Денчев – Учител по наука – Биология

Отправям апел от трибуната на бг мама  " Ми стига са крали учители  от нас, да вземем да откраднем и ний някой от тези  по- горе!" Таня Димитрова, пу за нас Joy

ПП И ние не сме избрали Иззи

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 14:49 от mylen4e

# 521
  • софия
Нищо не разбрах. Какъв е апела?

# 522
  • София
Един голям  "гуш" за няколкото потребителки от темата, които не ползват оцет вкъщи  в резултат на челен сблъсък
Гуш Frowning1

# 523
  • София
Не разбрах за оцета и апела, а и не знам за коя Таня Димитрова става въпрос. Явно не чета редовно.

Иззи са ми симпатични, там отидоха много читави учители, аз лично познавам няколко (поне трима-четирима). Тепърва ще доказват обаче способността си да задържат и развият силен екип, а това, доказано от практиката, не е по силите на всеки собственик/директор. Докато го правят, можем да им стискаме палци без така черно-бяло да окиселяваме всички останали.

# 524
Абсолютно е възможно да са били просто мили и любезни, и да са искали да те зарадват знаейки, че детето ти учи в СС. Това разбира се не значи, че в СС е лошо преподаването по английски. Сигурен съм даже, че е много добро, но гарантирано и в други училища има много добри преподаватели.

Защо си мислиш, че знаят къде учи детето ми? Наблегни на всичко в моето изказване. Особено на такива постоянни резултати.

Какво гуш? Има коронован вирус.
Тази Таня Димитрова, освен с гръмката си биография на сайта на Иззи, с какво точно се е прославила като учител? Резултати някакви? Иначе другите изброени имена са добре известни. Като учители на горен курс. Но и тази тема е дъвкана доста. И не съм чула Иззи да са "произвели" учител, който други да искат да привлекат. Посоката е точно обратната.
Изработката на 3д модел на вулкан с основно участие на родител предполагам се счита за ниво на "науката" там?

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 15:36 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт