Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 106
  • 852
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Оцетът според мен е само за майките на децата с челен сблъсък с киселячките (които поради многото оцет от училище не ползват оцет вкъщи - то просто няма нужда) Simple Smile Т.е. за тях е гуш-ът.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 16:26 от Аш

# 526
  • София
Аз досега не си спомням да съм попадала на кисели лелки, нито когато аз бях ученичка, нито при децата в ЧУ. Само в университета. Че и чичковци имаше кисели. Ама яко кисели Joy

# 527
Абсолютно е възможно да са били просто мили и любезни, и да са искали да те зарадват знаейки, че детето ти учи в СС. Това разбира се не значи, че в СС е лошо преподаването по английски. Сигурен съм даже, че е много добро, но гарантирано и в други училища има много добри преподаватели.

Защо си мислиш, че знаят къде учи детето ми? Наблегни на всичко в моето изказване. Особено на такива постоянни резултати.

Какво гуш? Има коронован вирус.
Тази Таня Димитрова, освен с гръмката си биография на сайта на Иззи, с какво точно се е прославила като учител? Резултати някакви? Иначе другите изброени имена са добре известни. Като учители на горен курс. Но и тази тема е дъвкана доста. И не съм чула Иззи да са "произвели" учител, който други да искат да привлекат. Посоката е точно обратната.
Изработката на 3д модел на вулкан с основно участие на родител предполагам се счита за ниво на "науката" там?
Предположих, че вероятно се познавате, а ако не се познавате и си говорите за училища не е ненормално в разговора да стане дума къде учи твоето дете и дали е доволно от преподавателите си. Гарантирано не са едно и две училищата, в които има прекрасни учители по английски 😀.

# 528
Пояснявам за Нико къде съм се запознала с въпросните жени. В офиса на ММ publications. Може и да се сетиш защо съм била там. Не сме се познавали до въпросната среща и когато изказваха мнение не знаеха къде учи детето ни. След това ни поздравиха за отличния избор.
Без никакъв спор и на други места има отлични преподаватели. Ключовото беше, че няма друг такъв екип, който вече толкова години да има такива постоянни резултати. Wink

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 07:32 от bubanka

# 529
  • София
Преди малко за пореден път засяког на Он еър реклама на едно от частните - Симеон Велики или нещо такова беше. Единствено се загледах в кадъра с танцуването в една зала - наистина ли имат толкова голяма спортна зала или са снимали някъде за красота?

Леле, какви клишета за киселите лелки по английски. Сетих се Miss   Courtney - Mind Your Language
https://www.imdb.com/title/tt0075537/characters/nm0638328?ref_=tt_cl_t4
Няма начин да не сте го гледали поне една серия..

# 530
  • София
Симеон Велики е с много хубава база - голяма сграда, басейн, голям двор. Това е базата на предишното Ровел /май така се казваше/.

# 531
Разбирането трябва да става в час, количеството научено/запомнено зависи от конкретния човек. При несравнимо по-малък хорариум по мат, от това, което имаше в СС, математиката продължава да е най-силният предмет на дъщеря ми и усвояването й става изцяло в час, а работата вкъщи се изчерпва изцяло в написване на домашните. По голяма част от другите предмети, също. Но научаването на 50, 60+ нови думи на ден по нов език, няма как да стане в час просто, научаването на структура и функция на сърцето например - също. И няма учител или подход, колкото и индивидуален или извънземен да е той, които да могат да променят това. Няма как да не се учи нищо вкъщи. Колко време ще отнема това е индивидуално - някои учат по 50 думи за половин час, други до 12 през ноща. И това важи навсякъде - и в Колежа някои са добре организирани и се справят с по-малко отделено извънучебно време, имат време за странични занимания, а други учат по нощите. Познавам и от двата вида. И не е до акъл, а до организация и концентрация - просто някои хора могат да отмятат голямо количество работа за кратко време, други са склонни към размотаване, задълбаване в детайли и т.н.
Дъщеря ми нямаше проблем с прехода към гимназия, но други нейни съученици имаха. И по принцип е по-вероятно този преход да е по-труден за деца от ЧУ, независимо дали гимназията е частна или държавна, защото те са свикнали всичко да се случва в училище. При 9 часа хорариум по математика, материалът ще се усвои в час и от родените математици, които схващат от две думи и от тези, на които са им необходими повече упражнения, при 3-4 часа е друго; едно е да изучаваш граматиката на даден език в рамките на 4-5 години, друго е в рамките на една; едно е да имаш между 10 и 20 нови думи на седмица, друго е по 50-60 на ден. Проблемът, там където възниква, не е в прехода частно-държавно, а в прехода основно-гимназия. А ДО със сигурност е усложнило този проблем.
Връщам малко темата за ученето вкъщи. Да си призная мен много ме дразни това, че децата и по-конкретно моето си мислят, че ученето става само в училище. От 5 или 6ти клас целодневно обучение през цялата седмица не мисля, че е удачно.  Добре че дойде ДО, за да разбере, че трябва да се учи и вкъщи, както и че е нужно да си организира и разпределя времето.
Разбира се нямам предвид да имат тонове за учене след 9 часа на училище, а това, че не е нужно от един момент нататък да са целодневно, а може още от 5-6ти клас поне 1-2 дена в седмицата да са до обяд и да имат домашни за вкъщи.

# 532
  • София
Някой знае ли къде се предполага да е новата сграда на ЧОУ Томас Едисън? Обмисляме го като вариант за дъщеря ни, която е на 5. В момента локацията ни е много удобна, но ако ще го местят някъде много далеч, ще преосмислим.

# 533
  • в страната на чудесата
Те решиха ли да се местят? Последно казаха, че са купили парцел близо до отбивката за панорамен път. НО май се оказа, че не е така.
Соник може би ще знае нещо.
Или пък елица ако чете тази тема.

# 534
  • София
Много хубаво, че си имаме мама и от Мейпъл беър (не бягай, не сме толкова зли). Ще се радвам да споделяш и да не обръщаш внимание на много негативи, свиква се хахахха (аз съм с дете в Иззи и знам за какво говоря). Като направят неща може малко снимки (ако разрешават от училището, на сградата, не на децата)
Иззи не иска да е СС wanna be, но иска да е better than СС и все още е wanna be, защото няма доказателства.
За английския- много хубаво нещо са постоянните резултати, пожелавам си го и за нас, но ето тук идва разликата ни с Фенси. Мац, ти обичаш да виждаш черно на бяло- изпити и кой как се представя там. Аз съм различна искам да видя какво може в реалния живот и в този ред на мисли, преди 2 дни бяхме с приятелка и детето ѝ 1ви клас в СС и още едни приятели, чиито деца говорят само английски (много малко български.. живеят в Америка и не им говори таткото - той е БГто много.. карала съм му се, да не влизаме в дискусии за това). Моето ПУКче си говори с тях свободно, играха си и бяха щастливи, детето от СС -1ви клас, каза че не ги разбира много и не може да се включи, стана ми странно, че 1 година по-голямо дете не разбираше, а СС каквото и да говорим е много добро училище, та попитах защо не ги разбира. Отговорът беше, ама всеки път, като ми кажат нещо и има непозната дума за мен и се притеснявам. Попитахме и моето дете- разбираш ли ги наистина, то каза- ааааа, много думи не знам, но схващам смисъла, то и ти мамо като ми говориш има непознати думи, ама си ги нагаждам.
Та, аз това търся в едно училище Grinning Може натам, като се стигне да кандидатстваме да не мисля така, ама не ме бийте с камъни, ако приплача за резултати от изпити  :*

# 535
  • София
Eeee, моят малкия син (с тогава Меридиан-22) във втори клас свободно си приказваше с американчета  в детския кът на круизен кораб (ами те като не говорят на български, какво да прави?). От тогава насам никога не е имал "спънка" до говори свободно. Не хваля Меридиан-22, а по-скоро себе си - че съм го поставяла в такава среда.

# 536
  • софия
Извинявам се ама примера не говори за работата на училището. На мен като ми заговорят диво на бързи ибороти тийнейджъри американци и погледа ми се кръстосва. Аз обикновено питам и не се срамувам да помоля за повторение. Като повторят без сленг и сдъвкани думи всичко си идва на мястото... А децата са много по-чуствотелни и не биха “се изложили” дс питат-първо, и второ-доста по-водещо-сми характер. Някои са по-стеснителни, други по-през просото. Много често децата схващат смисъла, но въпреки това се притесняват и съмняват. Остави го в безизходица, дс трябва дс зависят едно от друго пък ще видим дали не знае.
Характера и опита са е водещи.

# 537
  • София
Ееее изяжте ме за ситуациата, която споделих Simple Smile Децата ни са много подобни Simple Smile
Шарки, ще си ударя дупето в тавана, ако е само от мен и таткото, но благодаря за другата гледна точка. Може и от нас да е, само примера, не знам. Позволих си, защото децата с много сходен характер, а и ние като родители сме сходни. Доста анализирахме ситуацията, но това няма да споделя Simple Smile
В безизходица и двете децата ще са супер.. ми то сладоледи в чужбина, че и други неща си поръчват без проблеми. За това казах само а разлика в подхода, отново СС си е супер училище и децата са прекрасни и много знаещи, само разликата в подхода на обучение е голяма. Аз търся различно за моето дете Simple Smile Ако аз бях на мястото на моето дете нямаше да е Иззи, защото съм си (или поне бях) точно контингента на много академични училища, нямаше да се впиша в Иззи. То като се замисля, аз като дете, най-добре щях да съм в ЕСПА, ама на мен ми дай подобен стимул. Децата са различни и всяко трябва да си пасне на мястото (уффффффффф много говорихме тия дни за ЧУ с приятели и си личи май). Ще си сипя чаша вино и филмче.

# 538
  • софия
Ееее изяжте ме за ситуациата, която споделих ...
 ...СС си е супер училище.....

Виж сега, ако споделянето на мнение от друг човек в разговор, в който участваш е изяждане, то форум не е най-подходящото място да си говориш.
Самата ти казваш, че децата са различни. Кому беше нужно да вменяваш успех/неуспех на работата на дадено училище... Може би забеляза, че нито веднъж не съм споменала което и да е училище, в точно този разговор, за характери и особености говоря.

Моля ви се, малко е дразнещо. Тук пишат и хора, чиято основна цел не е да защитават СС.
Аз имам две деца, и двете учили на едно и също място английски - едното е джаста праста и не спирше да говори със все грешки, които е правило докато се научи, другото е по-академично вярно, но характера и не го побутва и не чувства нужда да общува непременно.

Какво общо има СС тук?

# 539
Ееееее Рейни, много елементарен опит и пример, който веднага оборвам с моето дете. Което от години няма никакъв проблем(откакто е в СС всъщност) с общуването на английски. При това го прави с удоволствие. В момента поради корона причини не може да си види на живо лелята нейтив, та си водят двучасови вайбър разговори.
Всъщност свободата в комуникацията на чужд език зависи страшно много не само от учителя, но и от характера и натурата на самия човек. Едни ще имат стопа на стремежа да разберат всичко и да са безгрешни в говора, което моментално ги кара да замлъкват. Други ще са като моето дете, отворени и без притеснение и стремеж за безгрешност. И първите изобщо няма да са заклеймени, че не знаят езика. С времето ще се поочупят и ще го проговорят. А думата беше за стабилни и постоянни резултати именно в изпити, които проверяват не само писмената част, но и спикинга, При това от екзаминаторите миналата година на моето дете се беше паднал нейтив. Wink Но това няма как да го знаеш все още. Та пак си помисли къде и как се учи и научава езика.

И за да приключим темата. Подобни на резултатите по английски има по всички предмети и не, не визирам НВО. Wink

И не, не виждам нещата само в черно и бяло. Сивото също го различавам много добре. Wink Изи какво "уона би" иска да е е без значение в момента. Когато им дойдат резултатите ще се броят пилците. Това няма да е днес, утре или след година. 20 години имат да наваксват. Дано да е с двойни темпове и да е почтено. До тогава ще слушаме рекламни клипове и непремерени и необмислени приказки за оцет. Щото последното си беше точно камъни в градината на Изи.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 03:00 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт